vineri, 30 ianuarie 2009

MADONNA CONFIRMA! VINE IN ROMANIA!

Acum e oficial! Desi data si locul nu au fost stabilite inca, Madonna va veni in acest an - asa cum va anuntam nu demult;) - in Romania!
Surpriza si mai mare: in deschiderea show-ului va "presta" nimeni altul decat "taticul" dj-ilor, Paul Oakenfold!!!

Informatia este prezenta pe site-ul oficial al divei.
Citim aici:

January 30, 2009 - Los Angeles, California... For Immediate Release Madonna's phenomenally successful 'Sticky & Sweet Tour', already the #1 Biggest Grossing Tour in history for a solo artist, will embark on another series of shows beginning July 4th in London. Stops will include appearances in never before played markets such as Werchter Belgium, Marseille France, Hamburg Germany, Oslo Norway, Helsinki Finland, Tallinn Estonia, Ljubljana Slovenia as well as stops in Romania, Hungary, Serbia and Bulgaria it was confirmed today by Live Nation(...)

joi, 29 ianuarie 2009

PROVOCARE

Nu e o idee originala:)
Mi-a trimis un coleg aceasta idee, materializata pe un forum.

Dar, pentru ca prea suntem stresati in ultima perioada, de criza, de serviciu, de bani, de colegi, de prieteni, va invit (si eu) sa ne si distram putin.
Provocarea e simpla:
Alegeti la intamplare o persoana de sex opus din lista voastra de Yahoo! Messenger. Intrebati-o simplu: "Auzi, noi de ce nu ne-am pus-o pana acum?". Postati apoi intreg dialogul aici, la comentarii :))
Daca nu vreti sa lasati persoana respectiva...nedumirita, in cazul in care reactioneaza aiurea, trimiteti-i, dupa ce va raspunde, linkul acestui blog, ca justificare:) Trimiteti-i: http://traianracu.blogspot.com/2009/01/provocare.html

Sper in...curajul vostru de a face aceasta provocare sa se transforme in ceva hazliu:) Asadar, nu evitati sa postati dialogurile aici!

CUM SLABIM IMEDIAT? DIETA-MINUNE!

E greu! Stiu, pentru ca fac asta zi de zi...:)


luni, 26 ianuarie 2009

WINE OPENER

Cat de greu e sa-ti alegi o partenera...

VREI UN SENVIŞ?

vineri, 23 ianuarie 2009

IN CONCEDIU MA DUC IN PULA

Ma refer la orasul croat cu acelasi nume. Nu de alta, dar articolul din aceasta dimineata, de pe site-ul cotidianului Pro Sport m-a facut curios...

joi, 22 ianuarie 2009

TI-AI DESCHIS INTERNETUL?

sau
DERAIERILE DIALOGULUI HIBERNAL

Zi insorita de ianuarie.
Cu un "fsss" prietenos, se inchid usile autobuzului cu numarul 4546 din database-ul RATB.
Numarul sare in ochi pentru ca e format din cifre mari aurite, destinate in general pentru a fi lipite cu un glue ieftin pe usa metalica - leit-motiv al iesirii din saracie, mai ceva decat rozeta de ipsos din jurul lustrei pre-decembriste - pentru a afisa numarul apartamentului. "4546" lipit pe geamul cabinei soferului straluceste mai tare decat un alt numar, "368" scris de-o schioapa, din leduri, pe fruntea autobuzului.
Pe doua scaune alaturate - Olga si prietena ei; sa-i zicem Agripina. Numele ei nu a fost vehiculat in dialogul surprins intre statiile "Favorit" si "Stirbei-Voda".

Olga si Agripina se stiu demult. Cu siguranta si-au impartasit si primii fiori erotici si s-au sfatuit daca e bine sa se marite fiecare cu "tipul" cu Dacie 1300, respectiv Moskvici.
La Revolutie se bucurau ca au facut armata inainte, pentru a nu fi surprinse de teroristii arabi. Desi, nah, arabii stiau sa se distreze...
Cuvintele intre ele se leaga incredibil. Se completeaza una pe cealalta intr-o nota de glamour-itate geriatrica. Intriga intervine doar cand e greu de facut diferenta intre ceea ce povestitorul banuieste ca ar fi "balaurul Dial-up" si "balaurul LAN"

- Bun, si tu cand deschizi computerul, ce-ti apare?
- Ce sa-mi apara? Imi apare mai intai si apoi se deschide normal.

- Ce-ti apare mai intai?

- Ce stii. Cum trebuie sa apara...

- Bun. Si apoi ce faci?

- Pai deschid Internetul. Apas pe el.
- Pai de ce?

- Pai ca sa intru pe el.
- Pai eu nu deschid nimic. Nu-mi trebuie.
- Da, dar eu mai intru pe messenger.
- Pai si eu intru, dar nu mai apas pe nimic. Intru pe mess si gata, nu mai deschid niciun Internet.
- Pai eu deschid inainte. Si abia dupa aia intru pe messenger.
- Hahahaha! Adica tu deschizi inainte internetul si dupa aia intri pe messenger??!! Hahahaha! Pai de ce? Eu intru direct.
- Ma rog, asa fac eu.

- Ce sa mai zic... treaba ta.

- Da' ai vazut ce bine il imita ala la voce pe Adrian Nastase? Incredibil!
- Da, dar stie sa faca bine si vocile pitzigaiate. Oricum e extraordinar.
- Eu am deja 11 prieteni.
- Eu am 12 , dar o astept si pe Sonia sa intre. Mi-a zis ca isi face cont.
- Cum arata bonul ala?
- E patrat, cu o stampila pe el. Uite! (i-l arata)
- Da, e patrat, asa e.
- Oricum aseara Ninel era intrat, dar avea scris in dreptul lui "Bushy"
- O fi fost ocupat, o fi fost bizi.

- Nu ca nu scria "Busy". Era si un "h" acolo. Era "bushy". Si nu am stiut ce sa cred.

- O fi fost ceva scris in franceza, ca stii ca el sta mult in Franta.

- Nu e nicio franceza, ai innebunit. "Bushy" nu exista in franceza.

- Nu stiu ce sa zic...

- Mda. Si avea si un semn de "interzis" mic, acolo, in dreptul lui. Mi-a fost frica sa-i scriu ceva. Am zis ca, daca ma vede el, imi scrie el, eu nu aveam niciun "interzis"
- Olgaaa!

- Da?

- Trebuia sa coboram aici.
- Da' chiar. Asta e. Coboram la Stirbei

- Da. Era cel mai bine sa coboram aici.
- Nu mi-am dat seama. Lasa ca e bine si la prima. Luam 385.
- Hai ca am ajuns in statie.

("Agripina" si Olga)


= SFARSIT =

miercuri, 21 ianuarie 2009

MONTUGA - WHAT'S WRONG?

"Sofia" ruleaza pe mai toate canalele media de profil. Piesa nu-mi place, nu ma da pe spate. Alte acorduri mi-au atras atentia. Foarte comerciale, de acord.
Si asa am aflat ca Montuga e un alt proiect romanesc. "Montuga"inseamna Mika Moupondo si Mihai Ristea.
Nascut in Romania, crescut in Galati pana la varsta de 6 ani si apoi mutat in Congo, Mika face parte dintr-o instarita familie congoleza, in care muzica a fost dintotdeauna modul de exprimare a trairilor.
Mihai a fost fan Michael Jackson si a practicat ani buni break-dance, in copilarie. Apoi s-a dedicat muzicii propriu-zise.
Spuneam ca mi-a placut o piesa de-a lor, inca ne-extrasa oficial pe single. Mi-au atras atentia ritmurile, identice cu ale unei piese care a facut furori in cluburi: "Madan". Cantata de Salif Keita & Martin Solveig. De altfel, colaborarea intre cei doi a dat nastere si la un alt hit: "Jealousy".
Asadar, pe aceste ritmuri (probabil mostenite de congolezul Mika de pe la Salif Keita:) ) s-a nascut una dintre piesele de pe primul album Montuga.
Piesa se numeste "What's wrong" si - desi repet: e...comert pur - are marele avantaj ca e foarte... tonica.
Enjoy it!

E MADONNA !

Vesti proaste pentru iubitorii de U2. Vesti proaste si pentru mine, deci:)
Lipsa unei arene adecvate pentru un concert face ca irlandezii sa nu aleaga Romania pe harta turneelor lor in urmatorii 2-3 ani.
Asadar, nu ne ramane decat sa ne luam bilete pentru alte orase europene, unde U2 va concerta in acest an. Iar in ce priveste Romanica...sa ne rugam sa se finalizeze mai repede lucrarile la vestitul stadion modern din complexul "Lia Manoliu"...

Insa sunt si vesti bune. Se pare ca Regina muzicii pop e aproape gata sa parafeze contractul pentru un show in Romania. Ceea ce e nu o veste buna, ci una extraordinara. Dupa turneul de anul trecut, Madonna continua si in acest an reprezentatiile, in locatiile unde nu a concertat in 2008.
Asadar, finalul verii va fi...fierbinte!:)
Welcome to Romania, Madonna!

miercuri, 14 ianuarie 2009

EXCENTRIC BLUES BAND

Excentric Blues Band (EBB) a luat fiinta in 1999, la Iasi la initiativa lui Iulian Canaf, "veteranul" trupei, in conditiile in care aceasta a cunoscut, de-a lungul celor 10 ani de activitate, unele modificari de componenta.
Desi e greu de imaginat blues-ul cantat in afara granitelor SUA, desi blues-ul poate fi catalogat ca monoton, EBB reuseste sa sparga tiparele si vine catre public cu o muzica extrem de ritmata, o alaturare a rock-ului si chiar a unor fragmente de jazz cu blues-ul electric al anilor '50-'60, cantat de James Brown, B.B. King sau Steve Ray Vaughan.
Blues-rock-ul interpretat de cei 4 membri ai trupei este unul care cucereste publicul din primele clipe, iar prestatiile solistului vocal Iulian Canaf (probabil singurul blues-man autentic din Romania) reprezinta un element aparte, care completeaza armonia acestei trupe unice in Romania.
Pe langa cover-uri celebre, trupa are in repertoriu si numeroase compozitii proprii.

M-am indragostit de ceva ani buni de aceasta trupa si de muzica ei. Imi plac tobele batute de Lucian, imi place Canaf...
Va las doar un exemplu de piesa marca "EBB".


Sunt 1000% convins ca merita sa fie cunoscuti si sa "iasa" mai mult si mai des din Iasi.
Pentru eventuale booking-uri, nu ezitati sa ma contactati.

luni, 12 ianuarie 2009

ARASH feat. HELENA - ARASH

In ultimele zile numai de Fasia Gaza am auzit... Si de nenorocirile de acolo.
Prefer sa-mi aduc aminte de muzica oamenilor din acele zone... E mai frumoasa decat ce vedem de o bucata de vreme la tv...
Arash s-a nascut in Iran, insa actualmente este stabilit in Suedia.



DAN DIACONESCU ARUNCAT LA TOMBERON

Scena memorabila, in direct, senzational!!!
Dan Diaconescu a fost... sanctionat. Nu de CNA, ca e obisnuit cu ei.
Punisher-ul a fost Tolea Ciumac, de profesie raket/luptator K1 sau ce-o mai fi. Oricum un baiat satul si el de genul de presa facut de posesorul de Bentley...

joi, 8 ianuarie 2009

U2 IN ROMANIA !

Ei bine, mai mult decat niciodata, "zeii" sunt aproape de Romania! Discutiile se pare ca sunt destul de avansate, dar nimic nu e o certitudine pana la momentul cand irlandezii isi vor pune semnatura pe contract.
Asadar, ceea ce enorm de multa lume isi dorea, isi visa, e pe cale sa se intample! Dupa un 2008 in care au stat mai mult in studiouri, U2 sunt gata sa revina..."on tour". Romania nu putea decat sa spere ca una dintre cele mai mari trupe din toate timpurile ne va vizita.
Si iata ca suntem mai aproape decat oricand sa-i vedem. In vara. Prin august. In Parcul Izvor, ca un stadion civilizat nu avem (inca).
E adevarat ca exista si "sanse" ca visul sa se naruie. Probabil detalii contractuale, banii oferiti de organizatorii romani sau mai-stiu-eu-ce...
Ce pot spune?! Ca anul 2009 continua sa aduca nume mari din muzica in tarisoara noastra. Poate nume mai mari decat in toti anii precedenti. Iar vara... poate fi una de neuitat. O vara "incadrata" de concerte ale trupelor mele de suflet: pe 16 mai - Depeche Mode (in Parcul Izvor); apoi vara sa se incheie, in august, cu U2. Ce poate fi mai frumos?!
Anul oricum incepe...bine. Sting canta la Sala Palatului pe 10 februarie. Ce va mai urma? Inca nu stim, dar... Doamne ajuta!:)
Sper ca Romania, Bucurestii, sa stie sa faca turism in aceasta vara. Pentru ca atat Depeche Mode , cat si U2, e clar ca vor aduce mii de turisti in Capitala. E o ocazie buna sa ne..."prezentam" bine. Si sa nu ne dam cu tesla in cojones, in stilul traditional mioritic.
Pana la confirmarea oficiala a vestii pe care v-am dat-o, va las cu 3 dintre capodoperele U2 (Of, si cate mai sunt inca!:) ).




PS: Tot mai multi ma innebunesc ca s-au pus bilete in vanzare pt diverse locatii ale turneului mondial U2 din acest an. Sa fie clar: inca nu sunt batute in cuie date/locatii ! Tocmai pentru ca zvonul a luat amploare, a aparut si pe site-ul oficial al trupei un comunicat: ASADAR, ATENTIE SA NU LUATI TEAPA!

miercuri, 7 ianuarie 2009

BY MY SIDE

Acorduri de care mi-am adus aminte intr-o zi atat de senina:)
Era sa uit: La Multi Ani Ioanelor si Ionilor!:)

marți, 6 ianuarie 2009

SEVEN POUNDS (2008)

A fost ultimul film pe care am apucat sa il vad in 2008. Mi-am propus sa scriu despre el cu prima ocazie cand voi avea timp, dupa ce am calatorit destul de mult in ultima perioada.
A venit acest moment.
Greu vorbesc la superlativ despre un film. De fapt despre cele care nu-mi trezesc niciun sentiment nici nu scriu, nici nu pomenesc.
Insa "Seven Pounds" este un film care greu iti iese din memorie dupa ce il vezi.
Will Smith a fost un actor pe care lumea l-a asociat multa vreme cu "Men in Black". O... caricatura de film si Smith - un fel de jolly-joker, caruia ii mai placea sa si cante uneori.
Mi-am schimbat parerea despre acest actor odata cu "The Pursuit of Happyness". Un film superb cu un Smith care face un rol senzational.
A urmat interesantul "I Am Legend" si porcaria "Hancock". Si, pentru Will Smith, a urmat reintalnirea cu regizorul lui "The Pursuit...", italianul Gabriele Muccino. Adica productia "SEVEN POUNDS".
Cutremurator film!
Pentru a nu fi acuzat ca folosesc superlative, citez descrierea celor de pe site-ul CineMagia.ro:
"O capodopera a cinematografiei americane care relanseaza o noua ipoteza in cautarea fericirii, intr-o lume bantuita de colapsuri financiare si politicianism: umanitatea. Interpretare magistrala, scenariu exceptional, un film ce va lasa urme in contemporaneitatea cinematografica"
Acelasi site prezinta un scurt sinopsis al filmului:
"Un agent al Fiscului, Ben Thomas (Will Smith), incearca sa-si ispaseasca o greseala din trecut ajutand sapte persoane. Dandu-se drept fratele sau, Ben schimba vietile celor sapte, dar planul sau este dat peste cap cand se indragosteste de Emily (Rosario Dawson) care sufera de o grava boala de inima. Dar ce are oare Ben de gand sa faca dupa ce-si duce la indeplinire planul?"
Filmul dureaza aproximativ doua ore, iar aproape trei sferturi din durata incerci sa intelegi despre ce e vorba, ce poate fi impresionant la acest film.
Finalul insa aduce cu el trairi pe care, oricat ai incerca sa ti le reprimi, nu poti. Simti cum ti se inclesteaza maxilarul si numai un robot poate sa-si infranga lacrima insistenta din coltul ochiului. Lacrimi de tristete sau de bucurie?
Va recomand cu multa caldura acest film, in care puteti sa-l revedeti si pe Woody Harrelson. Hollywood-ul stie sa ne ofere si astfel de productii, printre numeroasele comedioare romantice mai mult sau mai putin reusite.
Jos palaria pt Will Smith! Jos palaria pentru scenarist (Grant Nieporte)!
Productia va aparea in cinematografele din Romania, la jumatatea lui martie.

Rank IMDb: 7,6

sâmbătă, 3 ianuarie 2009

SENZATII DUPA... SENSATION WHITE

Dusseldorf 2009

Cand am hotarat sa petrec Revelionul la Dusseldorf, la Sensation White, am facut-o din dorinta de a scapa de stereotipia chiolhanelor cu kile de mici, cefe de porc si bautura. Am facut-o din dorinta de a petrece...altfel.
Acum, dupa ce m-am intors de acolo, pot spune ca nu a fost... altfel. A fost INCREDIBIL! ULUITOR! A fost...SENZATIE!
Faptul ca germanii au luat franciza Sensation pentru noaptea dintre ani a fost o mutare geniala pentru ei. Un oras linistit s-a animat incredibil in prag de An Nou, turisti au inceput sa curga din toate zonele Europei, iar Sensation White Dusseldorf a capatat o notorietate comparabila cu cea pe care o are eventul-mama, cel de la Amsterdam. Daca vara clubber-ii isi doresc sa ajunga la Asterdam, cu siguranta Revelionul perfect e la Dusseldorf.
Despre acest oras aflat la doar vreo 200 km de Amsterdam voi vorbi intr-un post separat.
Ma voi referi aici doar la evenimentul in sine. Sensation: Ocean of White; 31 dec 2008
Venue-ul a fost stadionul LTU Arena.Capacitatea: 51.500 de locuri. Acoperis glisant care a transformat stadionul intr-o sala imensa. La Sensation White, organizatorii se asteptau la vreo 15.000 de oameni. Au fost peste 30.000!!!
Line-up-ul a "sunat" astfel:
- Loco Dice
- Sebastian Ingrosso
- Roger Sanchez
- Mousse T
- Moonbotica
- Moguai

Organizarea - impecabila. La arena puteai sa-ti cumperi mancare si bautura cu jetoane (token-uri). Seria de 5 token-uri costa 15 euro. Berea si sucurile costau 1 token, cocktailurile (vodka + energy, vodka + tonic etc) = 2,5 token, pizza, hot-dog, kebab = 1,5 token.
Un minus, din punctul meu de vedere, la baruri: prea putine pentru amarul de lume care a fost acolo, asa ca se formau cozi mari.
In rest...ce-as putea zice?! Cuvintele sunt de prisos... Recunosc ca am stat pana la aproximativ jumatatea show-ului. Oboseala m-a rapus dupa Roger Sanchez. As fi vrut sa am puterea sa-l vad si pe Moguai, dar era mult prea spre dimineata, si Mousse T nu ma atragea foarte tare. Si nici Moonbotica, desi prietenul Stefan - care a ramas mai mult decat mine - mi-a zis ca tocmai Moonbotica au "rupt", au fost surpriza placuta.
In deschidere, "localnicul" Loco Dice si-a indeplinit binisor rolul de warm-up-er. Stilul lui lui minimalist nu m-a prins foarte tare, insa nici nu si-ar fi avut locul in alt moment al show-ului decat la inceput. Dupa 60 min, pana la miezul noptii a intrat in scena Ingrosso, care mi-a placut teribil. Excelent! Doar finalul setului a mai inclus si ceva mai... comercial, piese vocale, in rest numai piese tech, deep si chiar progressive. A urmat momentul dintre ani si imediat a intrat main-artistul: Roger Sanchez. Il ascultasem si in vara la The Mission Dance Weekend si stiam ca e...de-al meu. Insa paca tot Ingrosso m-a incantat mai mult:)
Asa s-ar putea rezuma experienta senzationala a acestui...Revelion. Cum spuneam, cuvintele nu pot cuprinde totul. Senzatia, sentimentul sa te afli printre 30.000 de oameni, show-ul in sine, luminile, dansatoarele, show-urile de lasere si apa au creat o amintre de neuitat si certitudinea ca voi mai alege un astfel de... Revelion.
Ramane si un gust amar... Ca Romania, deocamdata, nu are unde sa organizeze un eveniment de o asemenea anvergura...
Va las in compania imaginilor, in continuare, dar si a catorva filmulete, din acea noapte de...senzatie.
Video 1: Sensation Opening Show + intro Loco Dice



Video 2: Intro Sebastian Ingrosso



Video 3: New Year's Eve


P.S. LA MULTI ANI!