miercuri, 29 iulie 2009

SI A FOST COKELIVE PENINSULA...

Abia mi-am revenit dupa zilele superbe de la Tg Mures...
As vrea sa va povestesc atat de multe, dar imi vin atat de putine cuvinte acum...
A fost foarte misto. Nesperat de misto.
Mi-au placut:

- setul lui Tiesto - unul dintre cele mai reusite din cate am ascultat la el. Super-muzica, super-atmosfera, 10.000 de oameni. Omul a fost cu mare chef de...mixat. Litrul de Jaggermeister consumat in cele 3 ore ale setului i-a "alimentat" inspiratia:) In plus, am vorbit cu el personal, inainte de gig; mi s-a parut extrem de deschis si lipsit de aere. Nu stiam nici ca e atat de inalt:)




- concertul lui Iris - emotionant, minunat. 5000 de oameni. Printre ei, oameni cu parul alb care stiau versurile pieselor. Cristi - cu o putere extraordinara, desi inainte de concert ne spunea (mie si prietenilor) ca inca se simte slabit si trist ca ia foarte incet in greutate.



- The Prodigy - atmosfera uluitoare. 20.000 de oameni care au sarit in continuu, au cantat si au dansat. Pare a fi fost cel mai reusit concert al lor din ultima perioada din Romania (exceptam prima aparitie, prin '90, la Polivalenta)

- Layo & Buschwacka! - desi nu am stat pana la finalul setului lor, si desi baietii au bagat destul de...dur, a sunat foarte-foarte misto

- Freestylers - super-atmosfera!

- cursele de karting - cu 30 de lei te dadeai 10 minute pe un circuit destul de marisor. A fost prima mea experienta cu kart-ul, nu am cum s-o uit
- ceaunele cu gulas si ciolanele de porc la protap - mmmm!:)

- Jack Daniel's

- Burn - Intense Energy!;)

- salata de vinete si ciolanul de la Laci Csarda

- Casa Adria

- and many more...

Imi pare rau ca nu am apucat sa vad: Booka Shade, Blank & Jones, Primal Scream, Timpuri Noi, Sarmalele Reci.

Un festival reusit, cu o organizare si o desfasurare de forte care il recomanda drept cel mai misto de pana acum in Romania.
Vom vedea ce va fi la anul, am inteles ca exista probleme cu revendicarea terenului (locatiei). Din aceasta cauza, e posibil ca el sa fie mutat la Cluj. Avantaj mare - in ce priveste modalitatile de transport;)

Gata! Plec la mare, sa ma reintalnesc cu Tiesto >:p si mai ales cu ARMIN VAN BUUREN!
Pe curand!

luni, 20 iulie 2009

NAZISTUL RADU MAZARE

Asa a defilat, sambata seara, Radu Mazare, in cadrul unei prezentări de modă de inspiraţie „army” semnată de creatoarea Marcela Cuzic.

Primarul Constanţei a declarat ca s-a inspirat din filmul "Valkyrie" si ca a apreciat mereu rigurozitatea armatei germane, nu si nazismul. Zvastica nu apare pe uniforma purtata de Mazare.

CONCURS: Abonamente VIP la CokeLive Peninsula!

Salutare!
O supriza - sper placuta - pentru voi: pun la bataie 2 abonamente care asigura intrarea pentru toate cele 4 zile de festival CokeLive Peninsula, de la Tg Mures, in perioada 23-26 iulie. Accesul va fi in zona VIP. Fiecare abonament este valabil pentru o persoana.
Singura voastra preocupare ramane sa fie transportul si cazarea.

Ce trebuie sa faceti pentru a castiga un astfel de abonament?

Sa raspundeti primii, corect, la urmatoarele intrebari:

1. Ce trupa romaneasca a scos un album cu un ambalaj... aparte, asemănător cu o cutie de medicamente, iar piesele sunt recomandate de un prospect, drept remedii şi vitamine pentru diferite maladii?

2. Ce trupa, dintre cele care vor concerta in acest an la CokeLive Peninsula, interpreteaza piesa urmatoare:


3. Numiti trupa (va concerta in acest an la CokeLive Peninsula) si piesa:


4. Numiti 3 din cele 4 tipuri de vehicule pe care le gasesti la punctele de activare Coca-Cola de
la CokeLive Peninsula si cu care te poti plimba in tot perimetrul festivalului.

Astept raspunsurile voastre sub forma de comment-uri.
Primele 2 persoane care vor raspunde - corect si complet - vor castiga cele 2 abonamente VIP.
Vom lua legatura ulterior, pentru a va inmana "premiul":)
Succes!

vineri, 17 iulie 2009

AMY WINEHOUSE TOPLESS

Amy Winehouse are VOCE. Si atat!
O femeie cu chip mereu parca aburit de alcool sau droguri, cu o viata personala de nedorit.
Am fi putut crede ca, in ciuda chipului...aspru, are macar corp de femeie atragatoare.
Ei bine, paparazzi ne-au edificat si asupra acestui aspect: NU:)

MUZICA DE VARA

Pana acum, vara muzicala "curge" linistit. In afara de "tsunami"-ul Depeche Mode, treaba merge...
A fost Patricia Kaas, a fost B'estfest, insa distractia e abia la inceput.

In acest week-end, la mare, e Liberty Parade 2009. Cu Ferry Corsten si Planet Funk headline-ri si cu o multime de DJ autohtoni in rest. Sper sa rezist sa urmaresc o buna parte din eveniment, desi experienta anilor anteriori ma face pesimist. Pushtanii betzi muci inca de pe la ora 18 si puzderia de vome de pe plaja populata la refuz de indivizi care se ingramadesc la un eveniment "moca" reprezinta aspecte care nu-ti dau prea mult confort. Vom vedea ce va fi...

Apoi, saptamana viitoare, la Tg Mures incepe CokeLive Peninsula. Festival de traditie deja, Peninsula a fost "cumparat" in acest an de Coca-Cola. Dupa un an de pauza de la prima editie CokeLive (de pe insula Lacul Morii, in 2007), cei de la Coca-Cola au gandit inteligent ca e mai bine sa bagi bani mai multi si sa branduiesti un festival consacrat, decat sa cheltuiesti si mai mult pentru a organiza un event care poate da rateuri.
Asadar, vestul tarii (si nu numai) se va ingramadi pe malul Muresului, la un week-end care se anunta foarte interesant. Printre numele de pe afis:
- Iris - la primul concert mare, dupa operatia lui Cristi ;)
- Timpuri Noi - perfect:)
- Sarmalele Reci- buuuun
- Pavel Stratan (ma rog...poate fi interesant:)
- Vama - brrrr! Iar Chirila?:)
- Vita de Vie - sa curga vooooodkaaaa! Cate pahare? 3, in pula mea!
- Suie Paparude - daaaaa!
- Nine Inch Nails - la unul dintre ultimele concerte din cariera, in august, ei anuntand ca sustin "the final show" in LA
- Primal Scream - sa curga scotch-ul!
- Freestylers - un strop de breakbeat :)
- Blank & Jones - trance venit direct de la Koln
- Tiesto - a inceput sa-i placa Romania:)
- Booka Shade - cool! electro live
- Layo & Bushwacka! - a real Love Story!:)
- The Prodigy - 100% show / reloaded in Romania
si multi - multi altii...

Asadar, CokeLive Peninsula este un....must-seen.

Dupa festival, in weekend-ul 31 iul - 1 aug e nebunie trance/tech/progressive la mare, pe plaja Hanul Piratilor din Navodari: The Mission Dance Weekend 2 ii aduce in Romania pe Armin van Buuren (vineri) si Tiesto (a 3-a oara in Romania in acest an! - sambata). Restul DJ-ilor din line-up nici nu mai conteaza:) Va fi greu cu traficul. In Mamaia se va circula doar spre Navodari, returul urmand a fi facut prin Navodari-Ovidiu. Mai e insa pana atunci...:)

Apoi urmeaza Madonna in Romania si U2 (pt mine:P ) in Croatia.

Hai ca mai vorbim! :)

joi, 16 iulie 2009

MICHAEL SI ARSURILE SUFERITE / PEPSI '84

Continua aparitia altor noutati legate de viata lui Jacko. Misterul in care el a fost invaluit incepe sa-si mai risipeasca unele valuri.

Am vazut astazi acest clip pe blogul lui George Zafiu, preluat de pe "US Weekly".
E vorba despre imagini (in premiera) de la filmarile pentru spotul Pepsi din 27 ianuarie 1984. La acel moment s-a zvonit ca au fost niste probleme cu efectele speciale pirotehnice, dar nu s-a divulgat nimic mai mult publicitatii.
Astazi apar imaginile in care se vede clar cum parul carliontat a lui Michael ia foc de la acele artificii declansate prea devreme.
Lumea spune ca a fost nevoie de cateva operatii pentru refacerea scalpului, parului, pentru ca a fost vorba de arsuri de gradul 2 si 3.



Cert este ca acel par cret, carliontat, nu prea a mai fost vazut pe... capul lui Michael, el aparand dupa aceste momente, in viata publica, cu parul lung si... drept.

Chiar daca el a continuat sa danseze, prietenii sai spun ca nimic nu a mai fost la fel dupa acest accident . Acesta a fost momentul cand Michael a inceput sa ia medicamente in cantitati uriase

E posibil ca acesta sa fi fost...inceputul sfarsitului pentru Jacko.

luni, 6 iulie 2009

B'EST FEST - concluzii

Voi vorbi acum mai mult despre ziua de sambata.
Intr-adevar, Santana a spart recordul de audienta. Puzderie si de oameni si de VIP-uri. In zona special amenajata si-au facut aparitia, printre altii: Andreea Esca, Robert Turcescu, Adrian Sarbu, Mircea Geoana, Peter Imre.
Asta dupa ce, aproape in fiecare zi, acolo, in VIP Area, a fost Emilia Popescu, plina de discretie si bun simt.
Si Gabi Cotabita a fost in mai multe zile, la fel de discret.

Extrem de mult mi-au placut "The Charlatans". Asa cum ma asteptam, am ascultat "cel mai britanic sound" din cadrul festivalului. Super-muzica, super-frumos concertul. Mi-am adus aminte de perioada din liceu cand de abia descopeream new-wave-ul, rock-ul alternativ, punk-ul...


Dupa baietii din Manchester, a urmat Santana. S-au strans peste 20.000 de oameni, insa atmosfera a fost... plictisitoare rau. Oamenii venisera ca la teatru si, poate, fiindca "da bine" sa fii vazut acolo.

In ce-l priveste pe mexican, am fost destul de dezamagit de sonorizare. Mi-as fi dorit sa aud foarte clar si tare chitara lui, insa, dimpotriva, am auzit foarte infundat o chitara care avea volumul destul de scazut. Nu stiu daca a fost ideea band-ului sau chiar a fost un shit al celor de la sonorizare.
Ma rog, sincer, muzica frumoasa, insa nu una care sa ma impresioneze. Iar atmosfera - repet - dezamagitoare.

Ultima zi, cea de ieri, "AfterSchock" a adus la Romexpo mult par si tricouri negre. Si mult zgomot.
Am stat o piesa la Manowar, mai mult din curiozitate, si apoi m-am retras. Cu cateva intrebari la care nu stiu raspunsul. De ce fanii poarta numai tricouri negre imprimate cu formatiile lor de heavy-metal? Oare tricourile albe nu sunt la fel de...ce? Sau cele rosii? Ma rog...
Respect fanii, nu gust insa genul. Asta e...
Oricum lume multa si ieri.
Asadar, dupa ce am asistat la toate cele 5 zile de festival, pot face si anumite clasamente:

Top 3 audienta (public)

1. Santana
2. Manowar
3. Moby

Top 3 preferinte personale:

1. Moby
2. The Charlatans
3. Orbital / Santana

A fost, una peste alta, o editie reusita.

Misto si ideea lui Stefan Popa Popa's. Cel mai rapid caricaturist din lume a strans langa el o serie de tineri talentati, i-a "branduit" cu "Popa's Academy" si acestia au facut caricaturi/portrete gratuit tuturor doritorilor.
La Zona VIP a prestat chiar..."Decanul"
Sincer, am ramas dezamagit. In 2 minute, Popa Popa's m-a..schitat, insa moaca aia de pe hartie nu seamana deloc cu mufa mea din oglinda... Ma rog, vorba altcuiva care era de asemenea dezamagit: "Daca e pe gratis, a facut omul asa repede, in lehamite..:) "

sâmbătă, 4 iulie 2009

STATII NOI DE METROU

Nu, nu e vorba de vreo extindere a metroului bucurestean! Eventual si pe la mine, prin Drumul Taberei... Nuuuuu!
E vorba de denumirile noi ale unor statii vechi.
Prima oara am observat la Crangasi ca era un indicator spre statia..."Petrache Poenaru" (?!)
Apoi, am inceput sa caut sa ma lamuresc.

Si am aflat urmatoarele (citind si Adevarul):

- statiile noi sunt urmatoarele:

Industriilor a devenit Preciziei
Armata Poporului - Lujerului
Semanatoarea - Petrache Poenaru
IMGB - Dimitrie Leonida
Depoul IMGB - Berceni
Policolor - Nicolae Teclu
Laromet - Laminorului
Linia de Centura - Anghel Saligny

- s-a facut linie directa intre 1 Decembrie 1918 si Industriilor. (nu mai trebuie schimbat trenul la Grigorescu sau Eroilor)

Ca e bine, ca e rau...vom vedea. Deocamdata e sigur ca va fi...muuuulta confuzie:)

B'EST FEST - Ziua Doi


A trecut si Ziua Doi a Festivalului B'EST FEST (in fapt, a treia zi, daca tinem cont ca prima zi s-a numit Ziua Zero).O zi in care nu am mai vazut afluenta de public intregistrata cu o seara inainte. Moby, cu peste 10.000 de spectatori ramane, deocamdata, lider de audienta. (Azi insa canta Santana;)

Am remarcat:

- Reggae si funk interesante de la Oceana


- Gabriella Cilmi. Promite mult. Desi inca cred ca mai are de muncit si de aratat multe. Interesant este ca e micuta de statura, dar...extremely pretty.


- Klaxons nu au mai putut canta. Camionul lor cu scule s-a defectat undeva la sute de km de Bucuresti. Baietii au urcat pe scena si-au cerut scuze si au fost inlocuiti de US3. Nu stiu de unde i-au..."scos" organizatorii; se pare ca stiau de necazul celor de la Klaxons cu ceva timp in urma


- mi-au placut mult Franz Ferdinand. Nu stiam nimic de scotienii astia. Auzisem ca fusesera alesi de U2 sa cante in 2006 in deschiderea concertelor lor din turneul Vertigo. Acum stiu de ce
Foto: Alex Barbulescu

- in fine, ORBITAL. "Tatici" ai muzicii electronice, baietii au facut un show complet: sunet, lumini, video. Pentru unii, poate ritmurile au fost cam...dure, dar a fost senzational. O surpriza placuta: m-am intalnit cu Petrica, coleg de fan-club Depeche Mode in Iasi, pe vremuri. Omul venise cu mai multi prieteni din Iasi special pentru Orbital. Nu stiam ca e fan (si) Orbital. Am inteles ca are toata discografia lor. Bravo. Am vazut ca gasca lui avea si ceva joint-uri. Cool:)

(nu, nu e Petrica:)

Foto: Alex Barbulescu




Cam atat.
Azi trebuie sa cante Santana. Se anunta o audienta-record, desi nori grei iar si-au facut aparitia pe cer...
Si, in opinia mea, nu trebuie uitati nici The Charlatans!
Pe maine!

vineri, 3 iulie 2009

B'EST FEST - Ziua MOBYYYYYYYYYYYYYYY !

Frumos a fost ieri la B'EST FEST.
Incepand cu vremea si terminand cu recitalul ULUITOR din final.
Momente remarcate (de mine):

- finalul concertului trupei autohtone Grimus. Baietii au adus un tribut lui Michael Jackson, prin dansul in grup a hit-ului "Thriller"



- prestatia lui Ayo. Frumoasa sotie a lui Patrice (care concertase cu o zi mai devreme) mi-a adus aminte de Tracy Chapman. Remarcabil si cover-ul la hit-ul celor de la Jackson 5, "I Want You Back", un tribut adus de Ayo Regelui Pop.



- surpriza extrem de placuta reprezentata de Polarkreis 18. O trupa despre care nu stiam nimic, decat ca anul acesta concertase la Leipzig si Berlin in deschiderea concertelor Depeche Mode. Mi-au placut. Muzica super-misto.

Insa, fara dubii, orice asteptare a fost depasita de MOBY! Super-artist! Super-prestatie live! Super-afluenta de public!
Pur si simplu imi gasesc cu greu superlativele dupa concertul de aseara.
Prestatie extraordinara a lui Moby, alaturi de band-ul sau format in mare parte din femei, dintre care solista de culoare (nu i-am retinut numele, spre rusinea mea) a cucerit Romania cu vocea ei.

foto: Alex Barbulescu

Asa cum Manu Chao a fost anul trecut vibrant, asa a fost Moby anul acesta. Aproape 10.000 de oameni s-au ingramadit sa vada, sa asculte, sa danseze.


Pe final de concert, americanul l-a salutat pe Obama si i-a dat un "sut in cur" lui George W Bush, pe care l-a numit "cel mai prost presedinte al Americii din toate timpurile". A urmat... "Lift Me Up".



Finalul a fost de asemenea electrizant, la "bis", Moby interpretand celebrul sau hit techno din anii '90: "Feeling So Real". Bucurie pentru drum'n'bass-eri:)

Cand s-a terminat, parca mi-a parut rau...
Insa azi e o noua zi! Cu Gabriella Cilmi si Orbital printre artistii pe care ii astept cu interes.

PS: Despre Motorhead...respect pt fani, dar...sa nu aud de ei. ( la propriu!:) nu poti sa te auzi de ei:)

joi, 2 iulie 2009

B'EST FEST - urgia din Ziua Zero

Asadar, a inceput B'EST FEST.
Cu canicula.
Cu un recital "Snails" destul de subtire.
A urmat euforia generata de Patrice. Ritmuri de reggae, dub, funk, toate extrem de frumos impletite.

Nu am putut sa mai filmez melodia pana la final, pentru ca a inceput urgia.

A urmat, dupa ce ploaia s-a mai oprit, trupa "White Lies", o surpriza foarte placuta pentru mine.
Toti ochii si urechile asteptau insa "The Killers". Ploaia a inceput din nou, dar multa lume fusese deja acasa, se schimbase si se pregatise cu umbrele, pelerine samd.

A fost o zi interesanta, pana la urma. Blestemata de ploaie, dar...interesanta.
Azi urmeaza Ziua 1, cu Moby headliner. Si cu Motorhead, pentru fanii genului.

miercuri, 1 iulie 2009

MASINA CU FILME

Inca o premiera pentru Romania: ieri, la Baneasa Shopping City s-a lansat primul Cinema Drive In Digital.
Ideea e simpla: vii cu masina, o asezi cuminte, la rand, intr-o parcare imensa, cobori si iti iei popcorn, cola sau alte consumabile, revii in masina, acordezi radioul pe o frecventa FM comunicata de organizatori si te uiti relaxat la film.
Senzatia e foarte misto, mai ales ca ai avantajul ca poti fuma linistit la film:)
Ieri, deschiderea oficiala a constat intr-un cocktail unde invitatii (cei mai cunoscuti au fost Cotabita si Irina Margareta Nistor) au putut servi multe fructe si orice altceva lipsit de alcool.
A urmat vizionarea in avanpremiera a filmului Ice Age 3. Dragut, simpatic, in stilul...Ice Age:)
Azi urmeaza deschiderea pentru publicul larg. Am inteles ca proiectii vor fi zilnic, de la ora 21.45, iar in weekend va mai exista o proiectie si de la ora 00.30 (cu un film diferit de cel de la 21.45)