sâmbătă, 31 iulie 2010

LAZINESS

Photo: PeterHegre

vineri, 30 iulie 2010

COOL BREEZE

Photo: Hellmeier

miercuri, 21 iulie 2010

DAVID DEEJAY feat. DONY - Kiss The Deejay (Traian Racu xtnded mix)

Draguta piesa, insa am gasit-o doar in varianta "Radio Edit". Asa ca... pentru amatori, am creat si o varianta extended;)


marți, 20 iulie 2010

CHILLIN'


Photo: Clovis Nascimento

luni, 19 iulie 2010

UN NUD

La cererea publicului...

Photo: Leonardo

duminică, 18 iulie 2010

REPO MEN (2010)

Ideea filmului nu e una geniala, dar e una extrem de interesanta. Intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, omenirea nu trebuie sa-si mai faca griji (?) privind sanatatea. The Union este o companie care a ajuns sa controleze aproape intreg mapamondul datorita produselor revolutionare pe care le ofera. Practic, Uniunea a reusit sa creeze replici robotizate pentru fiecare organ uman, astfel ca oamenii nu trebuie sa mai astepte luni sau ani in speranta unui transplant. Inima, ficat, plamani, ochi, rotula, orice poate fi achizitionat, in rate, de la The Union. Perspectiva e prea atractiva pentru suferinzi, care nu se mai uita si la pretul imens.


Problemele apar atunci cand pacientii nu-si mai permit sa achite ratele. Asemenea executorilor fiscali sau a recuperatorilor din industria bancara, The Union are o divizie de recuperatori (Repo) de organe. Acestia merg la fiecare client si ii scot organul neplatit la timp, fara prea multe griji pentru viata "clientului".

Remy (Jude Law) este unul dintre cei mai buni Repo Men, el facand o echipa grozava pe teren cu prietenul sau din copilarie Jake (Forest Whitaker). Cand Remy sufera un atac de cord la serviciu, The Union se ofera sa-l ajute. Pentru angajatul lor, o inima noua a fost imediat montata, insa fara vreun rabat de pret. Cand Remy intarzie cu plata, fostul vanator este vanat acum tocmai de Jake, pe care The Union l-a insarcinat cu acest caz special...

Nu m-am dat niciodata in vant dupa Jude Law, dar cu acest film m-a cucerit. Whitaker e la fel de magistral in interpretare precum il stim: un om care da nastere cu asemenea maiestrie unor personaje incat nu mai stii la un moment dat daca e vorba de un erou pozitiv sau unul negativ.

Asadar un thriller Sf de aproape doua ore, cu actori buni, actiune captivanta care nu prea te lasa sa te relaxezi, timp de aproape 2 ore, si un final pur si simplu excelent.

Aaa, si o coloana sonora semnata Beck, Method Man, Unkle, RZA, Dave Stewart... ;)



Din punctul meu de vedere - un must-seen, pe care va trebui sa-l cautati pe net insa, pentru ca nu am zarit semne ca productia ar aparea prea curand in cinematografele noastre.

Rating IMDb: 6,3

marți, 13 iulie 2010

EX DRUMMER (2007)

Cred ca sunteti de acord ca de la BOLNAV la GENIAL sau invers, de multe ori, este doar un pas. Asa este si cu filmul asta. E greu sa-l numesti bolnav sau genial, dar are cate ceva din fiecare, mai ales din punctul de vedere al realizarii.

De mult nu am mai vazut un film dupa al carui final sa raman...masca pret de cateva minute. "Wow" e termenul care il caracterizeaza cel mai bine, asa cum am vazut ca spunea si pe IMDb cineva care a vazut aceasta productie belgiana.

Trei persoane handicapate si-au facut o formatie rock, dar nu au un baterist. In consecinta se hotarasc sa-i propuna unui tobosar celebru sa cante impreuna cu ei. Atat e de spus despre plotul filmului.

Un film violent, dur, nebun, psihotic, murdar, plin de droguri, sex, supergay, dar un must-seen fara indoiala. Tocmai pentru idee si modul in care este filmat, realizat, montat.

Iar originalitatea bolnavului film se vede chiar din trailer, unul care nu invita omul la vizionare ci dimpotriva, enumera motivele pentru care acest film nu ar trebui vazut:) Nu va lasati pacaliti! Spor la download!

Rating IMDb: 6,9

luni, 12 iulie 2010

ES-PA-ÑA !


Fără îndoială, Mondialul sud-african a fost unul care va rămâne în istorie. Nu doar pentru că a fost primul turneu final organizat pe “continentul negru”; nu doar pentru că a triumfat o ţară care nu mai reuşise vreodată această performanţă; sau una care a pierdut meciul de debut; ci şi pentru că, întâia dată, o campioană continentală cucereşte trofeul mondial la un turneu organizat pe un alt continent decât cel originar.

Spania este ţara care îşi merita locul în “carta de aur” a fotbalului, aşa cum caracatiţa Paul îşi merită locul în topul profeţilor, o tagmă cosmopolită din care auzisem doar de Nostradamus, Da Vinci, Harra sau Brucan. Pentru dependenţii de spectacol fotbalistic, finala nu a fost una generatoare de satisfacţii. Miza imensă, durităţile excesive şi un arbitru englez care seamănă izbitor – şi fizic, şi decizional – cu “amintirea” mioritică Anton Heleşteanu au generat un joc crispat, cu rare ocazii de poartă.

“Zburătorii” au avut şansa lor, prin Robben, la fel şi “armada”, prin Villa.

Nu s-a înscris în 90 de minute. Toreadorii lui Del Bosque au înfipt “banderilla” exact când trebuia: cu patru minute înainte de final, prin enervantul Iniesta, după ce „taurul” portocaliu a fost ostenit minute bune de Jesus din Sevilla.

Da, Iniesta a fost enervant. Enervant pentru că iubeşte mingea mai mult decât partenera de viaţă. Enervant pentru că, de atâtea ori, nu i-a pasat lui Villa pentru a-l face golgheter. Enervant pentru că nu are gelul lui Ronaldo sau balonul auriu din vitrina lui Messi.

Aceasta e istoria telegrafică a punctului culminant al unei luni de fotbal.

Povestea are şi reperele ei jenante. Iar, din finala, acestea se numesc Van Persie şi Torres.

Traian Racu

(articol publicat in ziarul "ring" 12.07.10)


vineri, 9 iulie 2010

RASPLATA FOTBALULUI


Calificarea Olandei şi Spaniei în finala Mondialului vine ca un rezultat al atenţiei deosebite pe care au dat-o cele două ţări fotbalului, din fazele lui de iniţiere şi până la nivelul înaltei performanţe.

În deceniul trecut, Spania tânjea după rezultate, dar ele s-au încăpăţânat să nu apară până atunci când întreaga naţiune iberică s-a decis că sportul merită o mult mai mare susţinere. Aşa s-a ajuns ca spaniolii să devină campioni continentali sau mondiali la baschet, volei sau fotbal. În Olanda, numai un singur club – chiar dacă el se numeşte Ajax – are o competiţie juvenilă proprie, un campionat de 18 echipe de juniori. Adică vreo 300 de copii, bine instruiţi, care sunt bază de selecţie pentru un singur club (!).

În aceste condiţii, după un asemenea respect acordat fenomenului, fotbalul a răsplătit cele două naţii.

Duminică, pe Soccer City din Johannesburg, se întâlnesc echipele care au cele mai complete echipe, cel mai eficient joc de pase, cei mai prolifici marcatori de la Mondial: Sneijder şi Villa.

Orice altfel de analize şi prognoze ar fi de prisos. Dincolo de clişee, cel mai bun să învingă!


Spania, favorita lui Cruyff

Legendarul Johan Cruyff nu este optimist cu privire la şansele Olandei: “Spania e clar favorită. Actuala echipă spaniolă, o copie a Barcelonei, ca stil şi mentalitate, este cea mai bună reclamă pentru fotbal”. Olandezul a mai afirmat că “portocala mecanică” are şansa ei, pe care va încerca să o fructifice. “Fotbaliştii noştri vor trata jocul ca pe unul de “totul sau nimic”. Şi Olanda are fotbalişti de valoare care, fără dubii, vor încerca să speculeze orice eroare spaniolă”, a mai spus Cruyff.

(articol publicat in ziarul "ring", 09.07.10)

miercuri, 7 iulie 2010

VUVUZELA MEA

Datorita Andreei, care a zburat tocmai pana in Africa de Sud, am o vuvuzela "de la mama ei". Tineti-va bine, ca imi umflu falcile! :)