miercuri, 19 ianuarie 2011

VENZA. TOYOTA VENZA

Naşu' îşi caută un nou SUV. S-a cam "molipsit" de Toyota. E şi normal :P

Printre atâtea "lendcruzere", cred că a scăpat ceva.

"Ceva" ce cunosteam si eu pana sa il-o vad langa mine la semafor.

Pe langa "UAU!" nu am mai putut zice nimic.

Nici acum nu pot spune maimult decât: "VENZA"!!!

Naşule, ia-ţi-o mai repede!!!:)



marți, 18 ianuarie 2011

DEXemplu erotic

Cica omul, cat traieste, invata.

Iar mie imi place sa invat, mai ales, tot ce tine de limba romana.

Azi am gasit in DEX definitia unui termen pe care cineva il "vantura" pe langa mine.

PARAFILIE = perversiune caracterizată prin căutarea plăcerii sexuale printr-un obiect sau printr-o situatie bizară, neobisnuita.


Ete na!

Am mai invatat ceva.

PARALIFIE nu era in DEX:))

NU SUNT FACUT SA FIU JURNALIST DE FILM

Asta pentru ca nu am crezut sub nicio forma ca "The Social Network" poate primi atatea premii la Globurile de Aur, inclusiv pentru "cel mai bun film".

Ma bucur insa pentru Natalie Portman. Macar aici s-a facut dreptate.

Nu voi scrie, poate, prea curand despre film. Ca si jurnalist de specialitate. Nu sunt pe deplin pregatit.

Raman doar un consumator nebun.

De filme.

PS: Multumesc celor care au votat!

joi, 13 ianuarie 2011

"BLACK SWAN" SI GLOBURILE EI. DE AUR

Duminica se decerneaza Globurile de Aur.

Putin mai... putin faimoase decat Oscarurile, dar nu cu mult mai putin importante. E adevarat, Globurile sunt decernate de Asociatia Presei Straine de la Hollywood, in vreme ce Oscarurile sunt creatia Academiei Americane de Film. Dar, poate si de asta, uneori am apreciat mai mult Globurile. Pentru ca aspectul... cosmopolit al "juriului" denota o mai larga "paleta" mentala sau de viziune.

Ca de fiecare data, ma straduiesc an de an sa vad cat mai multe filme dintre cele nominalizate. In masura in care ele au aparut deja la cinema sau pe internet. Nu resusesc mereu. Nu am reusit nici anul acesta. Asta si fiindca refuz sa urmaresc un film de pe net daca el nu este la o calitate buna.

Cei care imi sunt prieteni (si) pe Facebook stiu cat am asteptat sa vad "Black Swan". Si cat m-am bucurat cand a fost...available. Pe net. Mai putini prieteni stiu cat mi-a placut. Si cat mi-a placut si fiindca l-am urmarit si cu altii carora nu le-a placut decat abia a doua zi. Sau a treia. Sau carora nu le place nici acum.

Da, e un film care "iti ramane" in cap.

De ce?

Simplu.

Pentru METAFORA care il imbraca, de la inceput la sfarsit.

Pentru mixtura de grav si burlesc;
pentru mixtura de luciditate si reverie;
pentru mixtura de perfectiune si imperfectiune.

Pentru rolul vietii facut de Natalie Portman.

Pentru ambitia de a face cunoscuta lumea baletului si a artei unui public pentru care Ceaikovski e un nimeni, comparativ cu Beyoncé sau Lady Gaga.

Filmul asta a primit, la editia din acest an a Globurilor de Aur, patru nominalizari, la categoriile: cel mai bun film (drama), cea mai buna actrita in rol principal, cea mai buna actrita in rol secundar si cea mai buna regie.

Vazand si contracandidatii/ele, ma incapatanez sa spun ca nu stiu cate Oscaruri va lua "Black Swan", dar sper sa ia macar doua Globuri.
Natalie merita unul, iar Aronofsky- de asemenea. Mai ales ca precedentele sale trei productii nominalizate la Globurile de Aur (ce-i drept, nu pentru regie) nu au fost premiate: "Requiem For A Dream" (2001) si "The Fountain" (2007) si "The Wrestler" (2009).

In ce priveste categoria "Cel mai bun film", nu am vazut si "The King's Speech", pentru a putea analiza obiectiv, dar pentru curajul si frumusetea lui pura, cred ca "Black Swan" este peste extravagantul "Inception", peste sports-drama "The Fighter" si, mai ales, peste docu-bullshit-ul "The Social Network".

Duminica voi afla cat de mult coincid gusturile unui.."presar" roman (care nu e de profil) cu gusturile mai multor jurnalisti straini de specialitate.

Pe voi va invit sa va exprimati opinia asupra productiei pe care o vedeti favorita la castigarea categoriei "Cel mai bun film (drama)" in sondajul din dreapta-sus de pe home-page-ul blogului.

marți, 11 ianuarie 2011

IRRÉVERSIBLE (2002)

Recent, un lector al acestui blog imi aducea la cunostinta ca se cam saturase doar de poze si recomandari de filme. Ei bine, il anunt ca aceste nu vor disparea niciodata de pe aceasta adresa...

Recent, sotia unui bun prieten caracteriza precedenta mea recomandare cinematogafica drept ..."disturbing"...

Ei bine, pentru mine notiunea de "disturbing" in cinematografie are un sens aparte. Si m-am gandit ca, daca doriti sa vedeti un film cu adevarat....disturbing, sa va fac o recomandare.


Despre productia din 2002 se stie ca a uluit asistenta de la Cannes in acel an.

Despre regizorul argentinian Gaspar Noe se spune ca ori e un nebun, un bolnav ori e un geniu. Inca nu cred ca s-a putut ajunge la o concluzie.

Despre Monica Bellucci se stie ca e una dintre cele mai frumoase si dorite femei ale prezentului. Iar faptul ca o puteti vedea goala, in toata splendoarea ei, in acest film, poate fi deja un motiv solid sa vedeti filmul.

Despre Vincent Cassel se stie ca este sotul Monicai Belucci, iar asta nu face decat ca scenele de sex dintre ei sa para extrem de naturale.

Despre productie nu e cazul sa va spun decat ca foloseste, nu in premiera, ideea ca actiunea sa se deruleze de la coada la cap.

Despre vizionarea filmului, va spun ca trebuie sa nu fiti epileptici sau slabi de inger.

Despre film, pareri, o sa mi le comunicati voi.



User's rating IMDb: 7,3

NEDREPTATE

Ca femeile sunt mai complexe decat barbatii, se stie.

Ca sunt atat de complexe uneori incat limba romana nu le poate cuprinde intr-un singur cuvant e altceva.

Am incercat la un moment dat sa aflu un cuvant care sa defineasca...stiintific, moral, decent, organul genital al femeii. Adica la barbat e penis, nu? Eh, organul femeii nu poate fi "definit" decat pe bucati: adica nu poti sa numesti, in deplinatatea lui, acel loc. Vulva e "afara", vaginul e "inauntru", labiile sunt...pe "lateral", clitorisul e "deasupra"...si tot asa.
E nedrept ca o femeie sa-ti spuna, intr-un acces salbatico-pudibond: "Ma fascineaza penisul tau", dar tu, daca vrei sa-i intorci complimentul, sa nu stii cum sa-i...spui.

Si uite asa realizezi ca, pana la urma, tot cuvantul ala atat de...oribil, ala renegat de parinti, profesori, preoti, femei sau tocilari, cuvantul acela al românei argotice, este singurul care defineste cel mai bine tot mecanismul dintre coapsele damelor.

Adevarul e ca..

...se stie, Femeia e mult mai complexa decat Barbatul.

'tu-i pizda mă-sii de nedreptate!

luni, 10 ianuarie 2011

duminică, 9 ianuarie 2011

NEVER LET ME GO (2010)

Frumos ar fi sa va spun LA MULTI ANI! voua, celor putini care va mai aruncati ochii si privirile lor peste rarele mele elucubratii encefalice in 2D.

Am mai zis-o. Scopul acestui blog este sa impart. Sa impart cu voi ce-mi place. Atunci sau acum. Imagini, sunete si ganduri.

Am mai zis-o. Imi plac filmele. Consum cat pot si cat am timp si chef.

Am mai zis-o. Voi scrie aici doar de(spre) filmele care nu "trec" pe langa mine. Filmele pe care mi-as dori sa le vedeti si voi. Desi e foarte posibil sa nu va placa.


Despre "Never Let Me Go" nu sunt foarte multe de spus. Acum, inainte de a-l vedea. Si as prefera sa nu cautati spoilere pe net. Doar...vedeti-l. Ce poate fi spus inainte, e ceea ce se poate deduce si din trailer, un plot simplist pe care il gasiti in descrierea acestei productii pe mai multe site-uri. Daca ar fi sa citez cinemagia.ro, as scrie asa: "Filmul urmăreşte povestea a trei buni prieteni: Ruth, Tommy şi Kathy - interpretaţi de Keira Knightley, Carey Mulligan şi Andrew Garfield. Crescuţi într-un internat catolic unde totul pare perfect, iar ei primesc tot ce au nevoie, cei trei se lovesc de realitatea dură a vieţii de afară, căreia trebuie să-i facă faţă după terminarea şcolii."



Lasati minuscula latura science-fiction sa treaca pe langa voi ca si cum nu ar exista. Deschideti-va doar...sufletul.

Vizionare placuta!

IMDb user's rating: 7,5

marți, 4 ianuarie 2011

Laura Cosoi, în cel mai recent clip al trupei Hurts

După ce a filmat pentru videoclipul piesei "Better Than Love", Laura Cosoi continuă colaborarea cu cei de la Hurts şi apare în cel mai recent clip al trupei. Filmările pentru "Sunday", noul single al duoului britanic, au avut loc la sfârşitul lunii decembrie, în studiourile MediaPro, şi au fost realizate în colaborare cu cei de la Domino Production.

Clipul a fost regizat de W.I.Z, un nume cu greutate în Marea Britanie, care a lucrat pentru trupe şi artişti ca Massive Attack, Oasis, Kaiser Chiefs, All Saints, Stereophonics, The Chemical Brothers şi Marilyn Manson.

"Aceasta este a doua mea colaborare cu trupa Hurts. Dacă în primul clip, cel pentru piesa «Better than love», eram un personaj androgin, de această dată am jucat rolul unei ispite a lui Orfeu din Infern. Şansa de a mă întâlni cu W.I.Z şi cu cei din trupa Hurts, a cărei fană m-am declarat ulterior, a fost pentru mine o experienţă unică, deosebită şi m-am simţit privilegiată că am făcut parte dintr-un cast atât de valoros din punct de vedere artistic", a declarat vedeta ProTV.

Filmările au durat peste 16 ore şi nu au fost lipsite de peripeţii. Din cauza condiţiilor meteorologice, costumele comandate special la Londra pentru acest videoclip - costume care au costat jumătate din bugetul alocat acestei filmări - nu au mai ajuns. Situaţia a fost salvată de stilista Maria Miu, care a improvizat ceva pe placul echipei de producţie.

Hurts este un duo britanic aparţinând genului muzical synthpop, format în Manchester şi compus din Theo Hutchcraft (vocalist) şi Adam Anderson (producător). În iulie 2009, Hurts a fost numită "trupa Zilei" pe site-ul britanic The Guardian. În urma sondajului de opinie privind "Sunetul anului 2010", realizat pe site-ul canalului de televiziune BBC, trupa a ajuns pe locul al patrulea. La începutul lui 2010, trupa a lansat oficial primul său single, "Better Than Love", şi astfel a început să cânte în diferite evenimente live.

Sursa: Mediafax