marți, 22 mai 2012

DETACHMENT (2011)

Drama pura.
Drama pura care trateaza o problema perfect valabila si in viata noastra, mioritica, nu doar in cea americana.

Asa cum spune Cinemagia, o cronică de trei săptămâni din vieţile a câtorva profesori de liceu, administratori şi elevi, văzută prin ochii unui profesor suplinitor, Henry Barthes.
Henry se perindă din şcoală în şcoală, împărtăşind moduri de cunoaştere, dar niciodată nu a stat suficient de mult încât să formeze vreo urmă de ataşament. O profesie perfectă pentru cineva care caută să se ascundă la vedere. Într-o zi, Henry ajunge la următorul lui "punct de lucru". La intrarea lui în această şcoală, o lume secretă de emoţii este trezită în el de către trei femei. O fată pe nume Meredith, o colegă, dra.Madison şi o prostituată, pe nume Erika, căreia Henry i-a oferit adăpost, luând-o de pe străzi pentru o perioadă. Fiecare dintre aceste femei, asemenea lui Henry, sunt într-o luptă pe viaţă şi pe moarte de a găsi frumuseţea într-o lume aparent vicioasă şi lipsită de dragoste.


Interpretare grozava a lui Adrien Brody. In sfarsit mai apropiata de cea din "Pianistul" decat de prostioarele din ultimii ani.
Rol secundar, dar aparte, si pentru Lucy Liu. Foarte diferit de personajele generatoare de erectii din "Kill Bill" sau "Charlie's Angels"

Un film total nerecomandat iubitorilor de zambete sau impuscaturi.


Un film, daca ar fi sa fortez o comparatie, mult mai bun - in opinia mea - decat atat-de-laudatul "The Descendants"


User's rating IMDb: 7,7