vineri, 5 februarie 2010

DOUA FILME

Va recomand doua filme non-hollywoodiene, foarte bine realizate. Primul dintre ele, de altfel, este pe lista nominalizarilor la Oscar, la categoria "Cel mai bun film strain".

EL SECRETO DE SUS OJOS
(THE SECRET IN THEIR EYES) - Argentina, 2009

Filmul lui Juan Jose Campanella este un amestec de thriller politist cu romance, adica reteta clasica pentru un succes de casa. O productie care prezinta viata reala din Argentina, dar si o poveste interesanta, a unui fost avocat, acum iesit la pensie, care e bantuit de o crima comisa in urma cu 30 de ani.

Nota 10 pentru imagine, intr-un film - asa cum il descrie Cinemagia - "complex, plin de ambiţie, care îmbină poveşti de dragoste ce se întind pe două generaţii, un thriller cu accente de film poliţist, ceva comedie şi critică politică."

Rank IMDb: 8,6


LOFT - Belgia, 2008

Un film ceva mai vechi, aparut in 2008. E vorba tot de amor amestecat cu povestea unei crime. Un film despre vicii, de fapt un film in care, la final, "invinge" viciul mai putin... daunator.
Oricum, e o poveste bine construita, care te tine in tensiune pana la genericul de final.

Despre ce e vorba? Cinci prieteni buni, toţi însuraţi, se hotărăsc să închirieze un apartament de lux la o mansardă unde să-şi întâlnească în secret amantele. Toate bune şi frumoase până în ziua în care la ei în mansardă găsesc cadavrul unei tinere necunoscute. Cum numai ei ştiau de acest loc, cei cinci încep să se suspecteze unul pe altul de crimă şi încep să realizeze că... nu se cunoşteau atat de bine pe cât crezuseră.


Rank IMDb: 7,6

Niciun comentariu: