luni, 26 mai 2008

CIORDEALA LA NOI SI LA EI

Nu e prima data cand o piesa este furata. O piesa despre care nu a auzit multa lume, sau care s-a ratacit in timp, este preluata (integral sau nu), reorchestrata eventual cu ceva acusticarii mai noi si lansata cu pompa.
Sa fim intelesi, nu vorbim aici despre cover-uri; au fost cazuri cand cover-urile au fost mai de succes decat originalul. Dar "cover" inseamna sa recunosti ca nu e piesa ta, ca e compozitia altcuiva etc.
Nu despre asta vorbim.
Nici despre piesa lui Moga de anul trecut de la Eurovision, anulata pe motiv ca seamana mult cu o piesa a lui E-Type.
Vorbim despre chestiile preluate integral. Regi sunt manelistii de la noi. Ultimul hit al lui Nicolae Guta vorbeste de la sine. Daca depasim ssnobismul ca "nooooi niciodata nu ascultam manele", atunci putem spun e ca piesa e chiar interesant orchestrata, si ca Guta chiar se pricepe sa scoata ceva diferit de ragetele unuia ca Salam sau mai-stiu-eu-care.
Ca sa vorbim la concret, asa suna piesa lui Guta Nicolae, intitulata "Viata mea se termina la tine". Piesa noua, de...succes, cantata live si la Dan Diaconescu Direct:))
Nicolae Guta - Viata mea se termina la tine

Asculta mai multe audio diverse



Insa cautam prin muzica din Serbia (mare sursa de inspiratie pentru manelistii nostri) si nu gasim ceva ...care seamana; gasim CEVA IDENTIC:)
Piesa se numeste: Nedeljko Bajic Baja - Zemlja ljubavi

ZEMLJA LJUBAVI - Nedeljko Bajic Baja

Asculta mai multe audio diverse


Bun, dar hai sa nu fim acuma rai. Nu e singurul exemplu. Si nu vreau sa ma acuzati ca pierd zilele cautand manele pe net:)
Se intampla si la ...case serioase.
Spre exemplu, toata lumea stie hitul cu care practic s-a lansat in muzica David Guetta: "The World is Mine"



Citeam mai demult blogul lui Camora si aflam de acolo cum si el, cu stupoare, a dat de o piesa semnata Simple Minds, si intitulata: “Someone, Somewhere In Summertime”. Va lasa sa ascultati sample-ul de inceput si sa-mi spuneti voi unde il..regasiti:)

Simple Minds - Someone, Somewhere In Summertime

Asculta mai multe audio diverse



Ca nu am vazut ceva precizari la piesa lui David Guetta cum ca ar fi tras cu urechea la titanii Simple Minds, ma face sa afirm, ca nu ne-am nascut doar noi romanii hoti, si nici ca nu vom muri asa..:))

Un comentariu:

justina spunea...

S-ar putea sa ti-o ''iei'' ca asculti manele :-) Dar, punctul meu de vedere... decit EMO cu venele taiate, mai bine manelist!! :-))
M-a surprins un pic subiectul dar... stii cum e: nimic nu-i intamplator pe lumea asta... -)
Pe mine , insa, daca tot vorbim de plagiat,m-ar ajuta maxim un titlu-hibrid de piesa:'' The world is mine ca viata mea se termina la tine''...nu de alta, dar...nu mai stiu cum sa fac...declaratii ! :))