miercuri, 12 noiembrie 2008

GONE BABY GONE (2007)

Debutul regizoral al lui Ben Affleck (el a scris si scenariul filmului) pare un succes neasteptat. Pentru amatorii thriller-ului de calitate, misterului, suspansului, recomand acest film in care il revedem pe Morgan Freeman, dar o putem urmari si pe Amy Ryan, in rolul Helene Mc Cready, un rol pentru care a fost nominalizata la Oscar 2008. In fine, in rol principal il vedem si pe fratele mai mic al lui Ben Affleck, Casey.
Inspirat din romanul omonim al lui Dennis Lehane, filmul este povestea a doi detectivi care cauta o fetita de 4 ani rapita in Boston.

Asa cum spune Cinemagia, criticii considera ca debutul regizoral al lui Ben Affleck este “fascinant”. Cand doi tineri detectivi particulari (Casey Affleck - "Good Will Hunting", si Michelle Monaghan - "Mission: Impossible III") sunt angajati pentru a examina mai îndeaproape misterioasa disparitie a unei fetite, descopera în scurta vreme o multitudine de rasturnari de situatie, într-un context în care nimic nu este, de fapt, asa cum pare. În final, cei doi trebuie sa riste totul – relatia lor personala, sanatatea mintala si chiar viata – în încercarea de a o gasi pe fetita.

Casey Affleck si Morgan Freeman ofera o interpretare actoriceasca electrizanta, iar Amy Ryan joaca un rol “energic, absolut mortal”, în aceasta drama politista care tine spectatorul cu sufletul la gura. Un film despre care “veti vorbi multa vreme dupa ce s-a terminat.”



Rank IMDb: 7,9 (!)

Niciun comentariu: