joi, 18 decembrie 2008

ELEGY (2008)

"Beautiful women are invisible; we're so dazzled by the outside that we never make it inside"

"When you make love to a woman you get revenge for all the things that defeated you in life"

De multa vreme nu am mai vazut un film care sa ma...atinga.
Foarte multa vreme am crezut ca Ben Kingsley si Penelope Cruz sunt doi actori care nu vor ajunge sa-mi placa vreodata...
Am dat intamplator peste "Elegy" pe net... L-am urmarit apoi... hipnotizat si inca ma gandesc la el si acum. O devastatoare poveste despre dragoste, frica, prietenie, arta, romantism, adulter, incredere, pasiune, zambet si lacrimi...

Doi actori - spuneam despre ei la inceput: Kingsley si Cruz - care fac doua roluri cutremuratoare... incredibile...
Povestea poate fi... simpla: viata si gandurile unui reputat profesor universitar si critic de arta sunt ravasite de o fermecatoare studenta.
Atat am citit si eu inainte desepre film, inainte de a-l vedea; atat va spun si eu voua si va las sa descoperiti singuri aceasta... oda a romantismului, a erotismului, a fricii sau doar a vietii crude. O elegie pura...



Titlu alternativ (USA) : "Elegy: Dying Animal"
Rank IMDb: 7,0

P.S. Am descoperit un link direct pentru download-ul filmului. Si, pentru ca multi prieteni mi-au transmis ca nu stiu de unde sa ia acest film pentru a-l vedea, va pot da acest link de unde sa trageti filmul. Cine e interesat, sa ma contacteze pe mail sau mess:)

4 comentarii:

Anonim spunea...

‘Time passes when you’re not looking’ – acesta ar fi citatul meu preferat din recomandarea ta cinematografica. In continuare nu-l consider un actor grozav pe Ben Kingsley si nu as folosi atatea superlative pentru film deoarece este foarte trist. Nici macar la final, cand totul se termina cu bine nu ai senzatia ca te-ai eliberat de tensiune si ca in sfarsit, poti rasufla usurat ca toate s-au rezolvat. Nu apreciem ce avem atunci cand avem si e necesar sa se intample o tragedie ca sa intelegem unde am gresit - cam asta se intampla si in realitate,nu?:)
Revenind la timpurile noastre, foarte actuale – asteptam si o recomandare de sezon :) Am sa te trec la capitolul "critici de film " pentru ca pana acum mi-a placut ce am vazut sub atenta ta indrumare;) Sa ai o zi frumoasa:)

real si ireal spunea...

Am incredere in gusturile tale asa ca poate imi trimiti si mie link-ul pe mess.Multumiri anticipate.

Traian spunea...

Da. E trist... Asta inseamna, insa, "elegie", nu?...tristete, melancolie, nostalgie...
In ce priveste finalul...din punctul meu de vedere este...alternativ. Tu ai preferat sa pui ca "te-ai eliberat de tensiune si ca in sfarsit, poti rasufla usurat ca toate s-au rezolvat". Eu ma intreb insa...OARE finalul e cel pe care l-ai..gandit tu?!:)
E o propozitie acolo...care te pune mult pe ganduri. Consuela spune: "I will miss you!"
Ma bucur ca...optimismul din tine a ales acea varianta de final. Dar... oare... e singura?

Anonim spunea...

"NU ai senzatia ca te-ai eliberat de tensiune si ca in sfarsit, poti rasufla usurat ca toate s-au rezolvat" - asta am spus. nu cred ca s-a terminat bine atat timp cat am ramas cu senzatia de ...gol. in ce ma priveste, nu cred ca cei doi au ramasa impreuna pentru ca desi se iubeau, era prea tarziu. oricum e un film frumos si l-am recomandat mai departe :)