marți, 17 martie 2009

DRAGOSTE, AERE, BASHINI...

Interactionez cu oamenii din jurul meu. Colegi, amici, necunoscuti, prieteni. Cu unii te lansezi in discutii. Logic. Cei mai indepartati imi zic banalitati: "te-am vazut si la televizor, ma bucur sa te vad si in realitate". Cei mai apropiati indraznesc sa-mi spuna si chestii mai serioase. Unii chiar sa se destainuie. Sa-mi zica despre dezamagiri sau bucurii.
Normal ca un subiect important este reprezentat de relatii. X iubeste pe Y. E minunat. Sau dimpotriva, Y e un cheater, uite ce a putut sa faca...
Tot ma fute de 2 zile o durere de splina. Si am constatat ca durerea de splina ma pune pe ganduri.
Ma gandeam si eu la..relatii.
Ce sunt ele? Care sunt ...level-urile unei relatii?
Sunt un om care a trecut printr-un divort. Am mai fost implicat in relatii. Unele serioase, altele doar incercari timide esuate inainte de momentul sexual, din lipsa de...tangentialitate cu sfera persoanei respective.
Cum e cu relatiile astea?
Ok. Totul pleaca de la atractie. Clar. Hormonala, feromonala, sexuala. Nu pleaca din nimic altceva. Nu te atrage un suflet minunat intr-un chip de Quasimodo.
Iti place.
Apoi incerci flirtul.
Apoi te indragostesti, daca...feed-back-ul e pe masura.
Apoi ajungi la momentul sexual.
(Ok, se intampal sa treci repede peste faze, sa ajungi la sex si apoi sa te indragostesti, nu e de condamnat)
S-a dus oarecum "vraja" primei nopti de amor.
Apoi?
Daca totul se leaga, daca observi o multime de numitori comuni, e clar ca te arunci in...vartejul iubirii. E frumos si normal.
Ajungi sa convietuiesti cu persoana draga.
Poate chiar sa te casatoresti.
E acesta finalul?
Nu.
De multe ori e inceputul sfarsitului.
Iti dai seama ca te-ai mintit, ca ai fost orbit.
Ca nu mai e totul la fel.
Ca nu ai fost chiar...TU.

La dus, barbatul isi admira pe shest madularul, se scarpina la coaie si isi scoate cate o scama din buric. E intimitatea lui. Insa nu stie daca e bine ca ...fata cu care se intalneste in seara asta e bine sa stie asta, ca doar deasupra trupului el se va afisa cu un D&G, si va veni la intalnire cu un BMW. Uneori, cand e singur se scarpina in cur si duce involuntar dupa aia degetul la nas.
Femeia isi penseaza atent firul de par rebel crescut pe langa vreo areola mamara, tiptil in baie. Sau isi introduce niste bile vaginale inainte de a-si trage slipul peste si a iesi la restaurant.

Unii nu stiu de obiceiurile altora. Dar se cred intimi. Iubiti. Ajung sa traiasca impreuna, chiar sa se casatoreasca si apoi isi dau seama ca de fapt unul nu suporta la celalalt anumite obiceiuri.

Nu militez pentru o cina romantica in care el sa se scobeasca in buric si ea sa-si smulga firele de par rebele. Hai sa fim clari! Nu asta induc ca trebuie sa existe neaparat in cuplu.

Exista insa un...senzor, un indicator al nivelului de intimitate pe care il ai cu o persoana? Un indicator al...profunzimii relatiei?
Ei bine, cred ca exista. Am auzit prima oara de el intr-un film, nu mai stiu care, si in ciuda zambetului initial, mi-am dat seama ca e un mare adevar.
Da, nivelul unei relatii, mai mult decat orice este dat de BÃŞINI !
Da, o banala başina spune multe!
La inceputul unei relatii, e clar ca-ti vei suprima (fie ca esti femeie, fie ca esti barbat) orice..."aere", chiar daca simti ca-ti plesneste burta.
Te fofilezi cativa metri mai incolo, sau in alta camera si te rogi sa nu fie una zgomotoasa, ci doar o ...fasaiala sugrumata.
Pe masura ce inaintezi in cuplul tau se pot schimba aceste aspecte.

Bine, cred ca barbatul ar fi primul decis sa faca acest pas in intimitatea unui camin.
Cand insa si iubita lui nu se mai jeneaza de asta, relatia e la un nivel excelent.
Pot chiar sa se casatoreasca, fara griji superficiale de esec. (asta daca nu o ia dupa aia vreunul pe aratura)
Cei doi nu mai sunt doar parteneri de futut. Ci parteneri...DE VIATA.
Caci viata asa e: cu nervi; cu basini; cu ciorapi murdari pe care trebuie sa pui mana sa-i arunci in masina de spalat; cu chiloti patati timid de sange menstrual sau de stropii unei ...basini prea bine...carbonatata; cu spalat de vase etc.
Viata nu e numai club, hainutze si futut.
Gandeste-te ce vrei: vrei un partener de sex sau vrei un partener de viata?
Daca alegi partea a doua, fii pregatit de başini.
Si nu uita: piatra de incercare nu e sa ai curajul sa le dai, ci sa le...induri pe ale celuilalt:)

PS Mama mi-a facut la Iasi o fasole batuta indesata de ceapa prajita, cum NUMAI EA stie sa faca!

10 comentarii:

birkof spunea...

Vaiiii, deci mi-ai facut o pofta de o fasolica batuta ....
PS: cu multa ceapaaaaaa!!!

Claudiu spunea...

Traiane...
Partz!
Asta e tot ce am de zis!

Anonim spunea...

si eu am vazut asta intr-un film, probabil nu acelasi. era in ultima serie din 'Totul despre sex" (Sex and the City). imi pare rau de durerea ta de splina, sper sa-ti revii, poate ai dansat prea mult;) o zi frumoasa:)

Traian spunea...

mi-am sunat medicul de familie si mi-a zis ca splina ma poate durea din cauza unei acumulari de gaze in colon, acesta apasand pe splina... deci toate...se leaga:))

@Claudiu: dragul meu, nu am intentionat sa-ti creez ...satisfactii nebanuite:)
partz ori ba...e partzul MEU!;) pe care tu nu esti obligat sa-l ..."mirosi". poti accesa alte..bloguri, daca nu-ti plac partzurile mele:)

Romanita spunea...

...era in 'Sex end the city'!
Tu ai mare dreptate dar chiar si asa sunt de parere ca fiecare partener are dreptul la cateva chestii intime, iar faptul ca le 'prezint' nu ma face mai 'deschisa' in relatzie sub nici o forma. Cat despre 'gaze' una e sa scapi una si alta e sa le dai intentzionat... sunt unele chestii pe care vrei sa le faci doar tu si sa stii de ele doar tu :)...in rest ...numai bine :P

justina spunea...

...e din ''love and other disasters'', parol! :))
Da, toata lumea filosofeaza mai nou despre relatii... unii le si consuma si se si ''consuma''...de-aia prefer ideea de cuplu, nu prea rezonez cu termenul de ''relatie''.
In rest, hai c-ai fost simpatic, m-am amuzat, ne pui pe noi sa ne gandim ce ne dorim: partener de viata sau de sex?! Pai, noi avem colonul iritat de la gaze???? :)))
Oricum, durerea trece, o uiti, succese deci, in...''relatii''!

Traian spunea...

In primul rand ma bucur nespus sa te "revad", Romanitzo:)
Apoi, ce sa zic, ma vad nevoit sa va dezamagesc pe voi, Alinelor, dar chiar nu am vazut "Sex and the City". Recunosc, nu m-a atras nici serialul, cel difuzat de HBO, nici filmul de pe marele ecran. Replica asta am auzit-o in alt film (de unde s-o fi inspirat si matracucile din "Sex and the City") :) , dar chiar nu retin titlul si nu are acum relevanta.
De acord cu tine - am si zis-o la un moment dat in post - nu inseamna sa te "eliberezi" de toate intimitatile... Am si zis ca nu e idilica o cina in care el sa se scobeasca in buric si ea sa-si traga benzile de epilat...
Tocmai partzul este insa...intimitatea oarecum nevinovata care te lasa sa intelegi - fara sa fie necesare vorbele - ca ati ajuns la un moment in care nu mai simti jena de niste...lucruri firesti.
E adevarat, nu trebie ca asta sa se trabsforme in nesimtire. In basini la masa sau cand faci amor. Nici sa nu ajungi sa tii atat de mult la soacra ta incat, pentru a-i demonstra asta, sa o gratulezi cu o basina strashnica.
Insa de multe ori, chiar daca suntem suparati, un partz... dat la momentul potrivit ( :))) ) poate readuce un zambet mare pe chipul amandurora. Nu?:)

Doooamne, ai zice ca pot sa-mi dau doctoratul in bashini:))))

Claudiu spunea...

Traiane, cred ca trebuie sa fac o precizare!Am citit lucruri mult mai interesante pe blogul tau!Partz era calificativul pentru articolul asta.Si se referea strict la faptul ca nu spuneai ceva spectaculos in articolul asta...pur si simplu nu avea esenta.Una peste alta se pare ca zicala "Daca nu esti cu mine, esti impotriva mea!" se potriveste la fix cu reactia ta!
Un prieten, se pare ca, singurul care te critica din cand in cand!:)

Traian spunea...

@ Justina: da, corect, filmul era "Love and Other Disasters"

@ Claudiu: nu am vrut niciodata sa fiu...interesant. Eu sunt ...EU. Am vorbit despre o chestie de...viata. Atat. Doar despre asta scriu pe blogul asta. Nu vreau sa dau sfaturi sau sa fiu vreun exemplu pt cineva:)
Cred insa ca daca ilustram articolul asta pe o muzica indiana...devenea mai interesant:)

Ti pup, ti iubesc dar..fiecare cu partzul lui, daaaa?:)

Anonim spunea...

tu vb de bashini??? nu ma mir ca ai divortat. Trebuia sa astepti pina la momentul cind unul din voi avea diaree exploziva la 4.00 am iar celalt vine si isi pune capul pe picioarele aluia de se screme pe veceu, vine ca e ingrijorat, si-si pune capu , ca ii e somn, desi pute ca dracu acolo, daca tot vb de bashini. Desi unii reusesc si fara intimitati din astea. E important sa aibe aceeasi educatie si sa fie exact la acelasi nivel, nu sa se basheasca impreuna. Asa ca nu mai inteleg nimic din mesajul tau :)).