luni, 11 mai 2009

LOVE U, DM !!!

Anul asta mi se implineste un mare vis! Sa-i vad pe cei de la Depeche Mode pentru prima data live!
Da, nu am fost in 2006. M-am trezit prea tarziu pentru bilete.
Dar anul asta m-am... pregatit!:)
Si deja am inceput numaratoarea inversa. Pentru ca mai am de asteptat (doar) 5 zile pana la marele eveniment de sambata, din Parcul Izvor!
I-am iubit pe DM din prima clipa de cand i-am ascultat. Era in '90, anul in care (la 10 ani dupa momentul infiintarii) iesea pe piata "Violator", probabil cel mai de succes LP al trupei.
Cele 2 volume ale concertului "101" (sustinut in '88 pe Rose Bowl din Pasadena) erau casetele mele de baza la toate chefurile si bairamurile. Niste casete "Poker" (asa se numea firma:)) de pe care ascultam Strangelove, Stripped, Somebody, Never Let Me Down Again si multe-alte hituri...
Am rezervat la un prieten "Songs of Faith and Devotion", albumul aparut in perioada cand Dave isi lasase plete...:)
Am avut pe casete audio toate albumele DM si pe CD - LP-ul "Ultra"
Am fost vice-presedintele Fan-Club-ului Depeche Mode din Iasi...
Doamne...ce amintiri:)
Am suferit cand am auzit ca Dave a devenit dependent de heroina; ca Martin a fost nevoit sa scoata un proiect solo; ca Alan Wilder a parasit trupa...
Totul parea ca se naruie...
Insa, exact ca o pasare Phoenix, Depeche Mode nu a murit! A renascut cu o forta si o vivacitate extraordinara!
Si acum, sambata 16 mai, la 29 de ani dupa infiintare, Depeche Mode revine in Romania!
Au ramas 3 titani: Dave Gahan, Martin Gore si Andrew Fletcher.
Ajutati in concerte, uneori, de Christian Eigner (la tobe) si Peter Gordeno (keyboards).

Am reusit sa gasesc pe net, in format DVDrip, recitalul integral sustinut de DM la festivalul ROCKamRING, in Germania, in 2006.
De 2 zile ascult de la coada la cap cele 100 de minute de...MUZICA!

Am descoperit ca si prietenul meu Silviu Andrei (da, cel de la Radio ZU:), iesean de-al meu de cinste, imparte aceleasi gusturi muzicale cu mine. De fapt, daca stau bine si ma gandesc, in ciuda unor "intepaturi" in tinerete pe...mIRC:)), eu cu Silviu impartasim destule... Si ma refer la ...lucruri pozitive.
Ca doi oameni nascuti in aceeasi zi de decembrie...:)

Oricum, sunt fericit. Chiar ma si laud:) Anul asta am bilete la Depeche Mode si Madonna (in Romania) si la U2 @ Zagreb, Croatia. Mai poti sa-ti doresti ceva?! :)

Pana sambata, nu prea mai am chef de nimic. Dar voi cauta sa pun aici diverse piese din concertul din Nurburgring (recitalul DM la festivalul Rock am Ring) din 2006.

Pentru astazi...capodopera "Enjoy the Silence" (press HQ!)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mi-am cumparat biletul la Depeche Mode acum doua luni fiind prima formatie pentru care "indur" drumul pana la Bucuresti, aglomeratia si "marea " de oameni din Parc. Nu ma declar fan pentru doua motive: i-am descoperit tarziu si nu am trait macar putin din perioada lor de glorie insa ma bucur cand gasesc oameni care traiesc pasiunea si sentimentul de admiratie pentru astfel de ARTISTI:) Am si bilet la Madonna din Ianuarie insa...nu m-as declara prea incantata - merg pentru o prietena si pentru spectacol probabil:) Sper sa fie pe masura asteptarilor tale concertul (desi nu vad cum altfel:P) si impartasim impresii dupa- pe blog evident;)