luni, 10 mai 2010

MY NAME IS KHAN (2010)

Bollywood-ul nu se multumeste cu statutul de "surogat" al Hollywood-ului. Asa ca, printre zecile de prostioare melodramatice, printre productiile de duzina, o data la ceva timp, ne trezim ca indienii fac filme impresionante.


Un prim exemplu ar fi "Slumdog Millionaire", filmul care a castigat Oscarul anul trecut. Un altul ar fi "My Name Is Khan". Realizat cu aceeasi atentie pentru detalii ca si "Slumdog...", filmul este o adevarata epopee despre viata unui personaj pe care, cu siguranta, il veti simpatiza imediat. Rizwan Khan este un musulman din Mumbai, care sufera de Sindromul Asperger, o formă de autism cu complicaţii pe latura socializării.

Dincolo de boala sa, Rizwan este de o inteligenta rara. La dorinta mamei sale, el isi urmeaza fratele, in America, in speranta unei vieti fericite. Mintea sclipitoare si bunatatea sufleteasca o cuceresc pe Mandira, o mama singura, de religie hindusa, care accepta sa se marite cu eroul nostru. Dupa ce ne prezinta frumoasa poveste de dragoste in prima lui parte, filmul capata accente grave in a doua jumatate, atunci cand vedem care este soarta musulmanilor in America dupa 9/11. Umilit si marginalizat, Khan pleaca in turul continentului american, dupa presedintele SUA, in speranta de a-l intalni pentru a-si reabilita numele si religia.

Despre bunatate, ura, isteria americana, moarte, dragoste si o calatorie incredibila in numele ei...in "My Name Is Khan". Un film frumos care dureaza 2 ore si 45 de minute, dar pe care merita sa-l vedeti, alaturi de familie.



Vizionare placuta!

Rank IMDb: 7,1

Niciun comentariu: