joi, 13 mai 2010

YOU DON'T KNOW JACK (2010)

Cel mai nou film al lui Al Pacino. Ar trebui sa fie de ajuns pentru o recomandare. Pe langa el, Susan Sarandon.

Productia nu este destinata cinematografelor. Este un film realizat de si pentru HBO. Asa ca, pana va fi difuzat si de canalul din Romania, zappati netul pentru a-l vedea.


Filmul nu este de actiune. Nici o drama tipica nu e. E un film biografic. Un documentar, dacavreti. Sau, mai exact, o...docu-drama. Despre Jack Kevorkian, doctorul american cu origini de armean, care a impartit America in doua, in anii '90. Supranumit "Dr. Death", medicul (interpretat de Pacino, "imbatranit" special pentru acest rol) a fost cel care a sustinut eutanasierea bolnavilor in stadiu terminal. Despre suferinta umana si lupta surda a doctorului cu sistemul justitiar din SUA, care il acuza de crima, este vorba in "You Don't Know Jack".

Asadar, va invit sa urmariti un film la finalul caruia, la fel ca o replica a lui Kevorkian in ultimul sau proces, o intrebare va va macina: daca e just sau nu ceea ce sustinut omul care a ajutat sa se sinucida 130 de pacienti. Daca nu veti ajunge la o concluzie, asa cum spera si medicul, atunci, peste ani, istoria va gasi un raspuns.



PS: Jack Kevorkian (in dreapta imaginii) a fost eliberat conditionat din inchisoare si a pasit, alaturi de Al Pacino, pe covorul rosu, la premiera filmului.

Rank IMDb: 8,2

Niciun comentariu: