marți, 12 februarie 2008

YAHOO! vs MICROSOFT


Scriam si in urma cu cateva zile ca "taticul" Bill Gates, vrea sa procedeze cu Yahoo! precum Gigi Becali cu fotbalul romanesc: ce nu poate intrece in mod normal, crede ca poate cumpara cu bani.

Ei bine, mesajul celor de la Yahoo! pentru Microsoft a fost: "Nu, mulţumesc!". Surse din interiorul Yahoo, citate de France Presse, afirmă că oferta concernului fondat de Bill Gates de achiziţionare a grupului Yahoo!, cu peste 44 de miliarde de dolari, va fi refuzată.

Informaţia confirmă o speculaţie din presa americană, potrivit căreia acţionarii Yahoo! consideră că oferta Microsoft este sub potenţialul companiei lor.

Microsoft doreşte să cumpere Yahoo! ca să facă faţă dominaţiei companiei Google în domeniul publicităţii pe Internet. Google a reacţionat prompt şi a ridicat chiar posibilitatea de a se uni cu Yahoo! împotriva corporaţiei Microsoft, acuzată de multe ori de practici monopoliste.

Propunerea Microsoft a fost făcută pe 1 februarie, iar răspunsul oficial este încă aşteptat. Relaţiile dintre cei trei giganţi informatici au devenit subiect de dezbatere şi în Congresul american.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu: