luni, 23 iunie 2008

ARMIN ONLY

In sfarsit am intrat pe..."ultima suta de metri"!
Unul dintre cele mai complexe evenimente din acest an din categoria "Club Music" se va desfasura in acest weekend.
"ARMIN ONLY" este un show cum putini isi pot imagina...
Anul acesta, DJ-ul nr.1 al lumii (conform clasamentului DJmag), olandezul Armin Van Buuren, reediteaza conceptul "Armin Only" si-l adapteaza la prezentarea noului sau album "Imagine". Un album pe care, printre altii, l-am ascultat si eu si care pot spune ca e exceptional.
Asadar, marele moment a sosit!:) Sambata, la Arenele Romane, noi, romanii vom putea urmari un show senzational, care probabil se va intinde mult spre dimineata...

Stiu multi amici pt care "concert" inseamna doar "Iris", "Rolling Stones" etc.
Stiu multi amici pt care muzica de club nu spune nimic; sau spune: "muzica de drogati", sau "tacaneala continua"
Stiu multi amici (sau mai degraba... amice) pentru care muzica dintr-un club se rezuma la Rihanna cu umbrela ei, sau la Justin Timberlake...
Sa fie clar: nu vreau sa conving pe nimeni sa mearga la acest show de sambata.
Cine nu concepe ca poate fi captivat de un show house sau trance, poate sa nu vina.
Desi...daca vrea sa adopte o deschidere fata de toate genurile muzicale si mai ales daca vrea sa vada "CE poate fi atractiv la muzica de club"...cred cu convingere ca a participia sambata la show-ul lui Armin van Buuren poate fi un pas initiatic si definitoriu.
Cunoscut atat pentru seturile live din diverse cluburi de pe tot globul, charismaticul olandez de 31 de ani a fost extrem de apreciat si pentru emisiunea radio "A State of Trance", una dintre cele mai apreciate la nivel mondial. S-a incapatanat sa ramana mai mereu fidel trance-ului melodic (adica pieselor care au...melodie, feeling, sentiment..si nu doar celor.."
dum-dum-dum-dum" :)) )
Desi este unul dintre cele mai vechi stiluri din muzica de club, trance-ul nu a reusit sa fie niciodata un curent la moda, pentru ca - mai ales ...neinitiatii - care aud ca "anul asta se poarta electro etc", cred ca doar la acele stiluri se rezuma muzica house. Si asa a fost perioada progressive-ului (care - Slava Domnului! - revine la...moda), dar si perioada minimal, tech house etc.
Armin van Buuren s-a incapatanat sa creada in trance si in progresive si dupa ani de zile in care nu a reusit sa urce pe primul loc al DJ-ilor mondiali, in 2007, fanii i-au rasplatit munca si l-au votat in numar impresionant.
La ce sa ne asteptam insa la concertul de sambata? La un DJ care va fi inconjurat de platane si console de cd-uri si va mixa non-stop? In principiu da. Insa turneul "Armin Only" 2008, isi propune, asa cum deducem si din numele evenimentului, sa nu mai aduca si alti DJ in deschidere. Event-ul de la Bucuresti este al doilea (!) din intreg turneul mondial, dupa concertul de pe 19 aprilie, din Olanda natala, de la Utrecht.
Este insa mai mult decat un DJ care va mixa printre altele piesele de pe noul lui album. Este un spectacol care va electriza TOATE simturile... Un show de lumini, sunet, coregrafii, si mai ales de imbinari ale pieselor play-ate de pe discuri cu recitaluri live. Am vazut show-ul de la Utrecht, si pot spune ca de abia astept sa se faca sambata...:)
Pe scena vor urca, alaturi de Armin, numerosi instrumentisti, dar si solisti/soliste, care vor acompania live piesele de pe noul album. Pe langa aceste melodii, bineinteles vom asculta in setul-maraton al olandezului (si-a propus sa mixeze peste 8 ore non-stop!) si alte hituri ale acestui an si ale acestei veri.
Oricum...vorbele sunt de prisos!
Cine va fi sambata la Arene, indiferent ca este iubitor de manele sau de muzica clasica...sunt sigur ca se va intoarce acasa cu...impresii unice.
Pentru a va face o idee asupra a ce sa va asteptati va ofer spre vizionare un fragment din ce a fost la Utrecht, in aprilie. Un fragment care cuprinde varianta live si a..."celebrei" deja piese cu nr-ul 2 din setul meu "Summer Sunset Touch", de care tot mi-ati scris ca e minunata:) Da, e o piesa de pe acest nou album ("Imagine") al lui Armin van Buuren! Piesa este - na, ca va dezvalui.."misterul":) - Armin van Buuren feat. Sharon den Adel - "In and Out of Love"




Bilete...(sper ca mai) gasiti la Diverta si pe internet. Costa 35 lei. La intrare se pare ca vor fi 50 lei.
MEET YOU THERE!

6 comentarii:

Unknown spunea...

Sunt convins ca o sa fie super show-ul, din pacate nu pot sa vin dar poate filmezi tu ceva pe acolo :)) Oricum marele meu vis e sa merg la "Sensation White" :)))

Anonim spunea...

Bravo nene! Voi, cei care locuiti in Bucuresti, chiar sunteti norocosi! Cine dracu' m-a pus sa ma duc la capatul lumii :( ...cand toata lumea imi spunea ca la Bucuresti se da ora exacta...
Oricum, va doresc distractie placuta!

Anonim spunea...

Daaaaaaaaaaaa!!! ''feelingoasa'' piesa...daca nu va supara termenul! Eu am fost ''in love'' de la prima ascultare! Pina la el (Armin, desigur!) ma intrebam ce sa ma fac in situatia in care as fi ''out of love''...Acum, prima data in viata mea, ma intreb ce sa fac daca sunt ''in''???...sa vin...sa nu vin?! :))
Pina la ...deadline... I'll look deep in his eyes...for a '' truth behind the lies...''
justina

Mana888 spunea...

O da! Abia astept ziua de sambata!!! Iar piesa "In and out of love"...ti-am mai spus eu...nici nu mai stiu de cate ori am ascultat-o!

Unknown spunea...

Well...ceva impresii, cum a fost? :))

boghi spunea...

super tare concertul, cel mai tare la care am fost pana acum...l-a batut pe tiesto de departe...9 ore mix? ceva extraordinar si fantastic, am condus inapoi acasa 4 ore cu gandul numai la ce show a putu face acest om...bravo armin...bravo tuturor ptr spectacolul oferit..! ceea ce m-a enervat a fos ploaia mocaneasca care nu a incetat 2 ore si faptul ca am fost la 1 m etru de armin si nu am reusit sa iau un autograf..asta este, cu alta ocazie poate!