luni, 15 septembrie 2008

ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND (2004)

Stiu ca filmul e destul de vechi, asa ca sa nu sariti pe mine...:)
Insa, in cazul in care exista persoane care nu l-au vazut, il recomand cu multa caldura; o caldura atat de necesara pe frigul de afara...:)

Ce pot zice despre film?
Ca a luat Oscarul in 2005 pentru cel mai bun scenariu original.
Ca tot la aceeasi editie de Oscaruri, Kate Winslet a fost nominalizata la sectiunea "Cea mai buna actrita in rol principal".
Filmul a mai avut alte 35 de premii si 49 de nominalizari.
Are un rating grozav in topul preferintelor cinefililor pe IMDb si tot acolo este pe locul 56 in Top 250 - Cele mai bune filme din toate timpurile.
Jim Carrey face un rol exceptional si, totodata, atipic fata de filmele in care l-am mai vazut
Filmul este o alegorie, o calatorie zguduitoare si de mare viteza prin creierul uman, iar romantismul se impleteste cu caruselul psihologiei umane.
E un film nu foarte usor de urmarit, dar care TREBUIE URMARIT.
Beneficiaza de niste filmari si un montaj EXCEPTIONALE. (defectul omului de tv din mine, care e atent si la astfel de chestiuni:)

Despre ce e vorba?
Joel (Jim Carrey) este socat de faptul ca prietena sa Clementine (Kate Winslet) si-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relatii.
In disperare de cauza, Joel apeleaza la inventatorul ciudatei proceduri de "spalare" a creierului, Dr. Mierzwiak (Tom Wilkinson) si ii cere acestuia sa ii stearga si lui din memorie toate amintirile despre Clementine.
Insa pe masura ce amintirile sale dispar treptat, Joel incepe sa-si redescopere dragostea pentru Clementine si organizeaza o "evadare" din procedura pe care Mierzwiak si asistentii sai (Mark Ruffalo, Eljah Wood, Kirsten Dunst) se chinuie din rasputeri sa o duca la bun sfarsit.
In rest... vizionare placuta!

Un comentariu:

justina spunea...

:-)Ma mir ca ti-a placut! Io de cite ori am avut intentia de a comenta ''pe margine'', nu am primit decit:''hai, ma cu ciudateniile tale de filme! de-aia esti... ''dusa''!
Eu am vazut saptamina trecuta un film care m-a marcat si pe care l-am revazut a doua zi...se numeste ''The Kite Runner''(2007), regizat de M.Forster(Monster's Ball) dupa un scenariu scris de un evreu si un afgan(autorul romanului).