joi, 28 februarie 2008

INFUMURARE

Dupa ce ca legislatia lu' Peste ne face sa ne simtim pe noi, pufaitorii, ca niste infractori, discriminati etc...tot mai des am auzit si persoane de pe langa mine spunandu-mi: "lasa-te de fumat".
Iaca nu vreau. Am reusit sa ma las, nu demult, 3 saptamani, si de la 1,5-2 pachete de Marlboro pe zi o consider o performanta. Poate o voi mai face, insa nu cand ma fut toti la cap. Nu vreau!
Daca voi face asta, o voi face pt mine, nu pt ca vrea X sau Y. Mi-e dor de perioada copilariei mele, cand beam apa de la chiuveta, nu apa plata, cand in baruri se fuma fara restrictii si parintii mei nu-mi puneau masca pe fatza, ci totul era privit ca un lucru normal, cand nu eram speriati de E-uri si de altfel de cacaturi de care toata lumea fuge acum.
De altfel...in ziua de azi, ORICE e.."cancerigen", daca stai sa pleci urechea la toti cretinii...
Raman deocamdata la...plamanii mei, atat de obisnuiti cu tigarile mele. Macar nu mai fumez asa multe ca inainte; pachetul meu special ma ajuta;)


miercuri, 27 februarie 2008

GIMNASTICA DE DIMINEATA

A venit primavara!
Iata un mod interesant de a incepe o noua zi senina!
Muzica e super! ;))

marți, 26 februarie 2008

MIDNIGHT & HUCK @ BOURBON HOUSE, Iasi, 07/03/08



Se poate interpreta...:) "Old beats/New hits" dar si "Old hits/New beats"
Adica ritmuri clasice de progressive, house, vocal si piese mai vechi sau mai noi, numai bune de ridicat pe mese femeile care la miezul noptii vor realiza ca e ziua lor:)

Asadar... live mix, impreuna cu my friend Huck, vineri 7 martie @Bourbon House Iasi
Be there!

luni, 25 februarie 2008

SPRING TIME

Prima zi de primavara adevarata a bisectului an 2008 s-a inregistrat azi. Dupa o duminica senina ce a avut doar rolul de preludiu, azi soarele ne-a facut sa ne gandim ca iarna s-a dus in pizda ma-sii si ca nu va mai veni prea curand.
Sunt nascut iarna. Si iubesc iarna, dar doar in intervalul Sarbatorilor. Dupa aceea mi-e sila de ea.
Sunt nascut in Iasi. Si poate doar cei nascuti in acest oras drag pot sti de ce iubim atat de mult primavara. Pentru ca de cand te nasti, pana inchizi ochii, primavara inseamna miros de flori de tei...
Sunt plecat de ceva ani din Dulcele Targ, si nu stiu cate primaveri am mai prins pe acolo, am fost si ma duc acasa numai cand timpul imi permite... Insa si fara a fi acolo, si chiar desi e prea devreme pentru tei infloriti, cand vad zilele frumoase ale primaverii, creierul meu sucit isi implementeaza automat mirosul care umple la refuz, an de an, primavara de primavara, plamanii iesenilor...
Mi-era dor de primavara. De bucuria de a te trezi intr-o dimineata senina, de a iesi plin de optimism pe strada si a incepe o zi de parca ai orgasme in cascada. De primele bucati de epiderma expuse de femei in zona dintre pantof si fusta, asteptate cu o perversa foame in fiecare iarna de toti descendentii lui Adam. De mirosul freziilor si zambilelor. De martisoare. De cei 40 de mucenici. De cele 40 de pahare. De bucuria de a te plimba pe strada fara sa curga apele de pe tine ca dintr-o axila neepilata de 3 ani asa cum se intampla in verile din secolul XXI, si fara spaima hibernala de a-ti ingheta amuletele daca nu porti izmene. De studentele bulucindu-se din nou pe strazi dupa ce au terminat sesiunea. De iesitul la fotbal cu prietenii. De statul la terase.

Primavara e frumos. E verde. E zambet. E viata.

Sunt sigur ca va mai veni frig peste noi, e prea devreme sa ma bucur de caldura timida a zilelor de primavara. Dar cel putin sunt hotarat sa traiesc fiecare zi de acest gen ca si cum ar fi ultima...

joi, 21 februarie 2008

SET & MATCH

Ecourile bune (nesperat!) venite de la "Sognando alla principessa (2008 drive mix)" mi-au dat cheful sa ma mai apuc de un set, un mix facut special pentru voi, prietenii mei, reali sau virtuali.
Probabil de luni ma voi apuca de treaba, insa mi-a venit o idee interesanta...
Astept de la voi cate o sugestie, un titlu - sau doua - din ..."club music area", chiar si piese mai vechi, pe care v-ati dori sa le auziti in setul asta.
Pentru ca pana la urma eu nu fac "promo-mix"-uri; sau nu vreau sa fac. Vad seturile astea ca si cele pe care le-as executa live in club. Iar acolo trebuie sa vezi lumea multumita, sa impaci cat mai multe gusturi. Asa e si acum. Asadar astept propuneri din partea voastra; piese house care va plac sau v-au placut.

Ca sa fim bine intelesi, ne rezumam la genuri/subgenuri: progressive, tech, trance, break, vocal house. "Firma" accepta in ultima varianta si ceva electro.
Excludem de la "queries" minimal, deep. Ca asa vreau eu :P
Si sper ca...ce va iesi sa fie..."good match" cu ceea ce ati dorit voi:)
Pi curand!

miercuri, 20 februarie 2008

DAILY SONG (20.02.08)

Pentru azi o piesa romantica, pasionala.
A fost cantata de multi, chiar si de Scooter. Dar...
...eu va propun doua variante: una in clipul careia o veti vedea pe superba Natalia Avelon(uitati-va bine la ea, aveti ce vedea!:) (piesa se gaseste pe soundtrack-ul original al filmului "Das Wilde Leben"), iar a doua, o alta varianta de exceptie, in interpretarea live The Corrs, impreuna cu Bono (U2).
Asadar..."SUMMER WINE"



marți, 19 februarie 2008

DEGETUL CARE CONTEAZA

Va dati seama ca aceasta...chestie a aparut doar in mintea mea. Stiti cum e cand ai parte de un sir ciudat de coincidente...
Sunt multe..."criterii" dupa care judec din punct de vedere estetic o femeie. Privirea iti cade pe ochi, pe dantura, pe maini, pe umflaturile de sub bluza, pe frumusetea dialogului etc. Chestii dupa care, cel putin eu, pot aprecia o femeie. Inteligenta si simtul umorului sunt, clar, imperios necesare, dar asta nu inseamna ca daca am de-a face cu o olimpica la matematica si vesela ca Benny Hill, dar cu chip asemanator unei replici feminine a lui Quasimodo, imi doresc sa fiu cu ea. Nu. Trebuie sa ma atraga ceva la persoana respectiva. Logic.
Printre chestiile la care sunt atent se numara si picioarele. Imi place sa vad o pedichiura curata si frumoasa, chestie care nu dovedeste atingeri de "foot fetish" la mine, ci doar imi demonstreaza gradul in care se ingrijeste femeia respectiva. Ca si un barbat de altfel.
Sa revin la femei.
In cei 31 de ani de viata si 14 ani fara virginitate, am cunoscut mai multe femei. Cu unele m-am si culcat. Iarasi logic si normal, nimic iesit din comun.
Am observat insa o chestiune. La inceput nu am bagat-o in seama, dar apoi, dupa cum spuneam si la inceput, am inceput sa zambesc la gandul ei. E clar ca nu poate fi universal valabila. E insa... o "biluta" pe care mi-am asezat-o pe creier, fara sa vreau.
Nu va mai tin in suspans. Uitandu-ma la picioarele femeilor in momentele pre sau post - intime (automat vezi si asa ceva) am realizat ca femeile cu care am avut cele mai intense trairi in asternut au degetul al doilea de la picior usor mai lung decat degetul mare. O sa spuneti ca m-am tampit, nu?:)))
I-am impartasit chestia asta, dupa vreo 300 de whisky, cand limba se mai dezleaga, intr-o delegatie prin tara, unui coleg si amic. A avut aceeasi reactie. "N-are ma nicio treaba, ai tu un fix"... Si m-a intrebat: "ce e cu acele femei: ajung mai usor in pat cu tine, sau se fut senzational?". I-am raspuns ca nu cred ca..."cad" mai usor, dar atunci cand o fac... probabil nu le vei uita. Pentru ca, pare-se, le si place asta si o fac cu pasiune.
Dialogul s-a rezumat atunci la...atat.
Telefonul mobil a sunat dupa vreo luna, cand venise vara si sezonul sandalelor si pantofilor de dama decupati:
"Bai esti nebun, de cand mi-ai zis asta, am inceput sa ma uit la orice femeie cu care sunt la chestia asta, si acum, stau la metrou, si vanez ca un obsedat degetele si pedichiura femeilor din statie. Iar la care vad...ce mi-ai zis, deja ma gandesc la...tampenii"
Pana acum nu mi-a confirmat nimeni chestia asta. De fapt doar un singur barbat, dar fiind un caz disparat inca nu-l "socotesc".
Mai vorbim!
Pi curand!

PS hai nu fugi imediat la femeia ta si trage cu ochiul la chestia asta, da?:))))

DAILY SONG (19.02.08)

Propunerea de astazi vine din nou din "club area".
O piesa aparuta in 2001 si care cred ca se danseaza cu placere si astazi intr-un club.

DEJA VU - I Can't Stop
(2001 - Warner Music)

luni, 18 februarie 2008

DAILY SONG (18.02.08)

Sunt extrem de ocupat zilele astea cu un proiect, astfel incat nu prea am avut timp sa scriu foarte multe pe blog. Revin insa cu piesa zilnica. Pentru astazi va propun una dintre capodoperele Depeche Mode, intr-o varianta de concert extraordinara.

DEPECHE MODE - Enjoy The Silence (Live @ Koln 1998)
(1990 - Mute Records)

sâmbătă, 16 februarie 2008

DAILY SONG (16.02.2008)

Pentru azi va propun o alta piesa de referinta in domeniul "clubbing".
Piesa a aparut in varianta promo-CD si promo-vinyl in 2002.
Un reusit remix ulterior este cel semnat Stanton Warriors: "Break Me With You"
Asadar...watch & listen:

COSMOS - TAKE ME WITH YOU
(2002 - Polydor UK)

vineri, 15 februarie 2008

SUNT SINGUREL...

...bing-bang...printre copaci...bing-bang:)))
Fara indoiala, una dintre cele mai de impact reclame ale inceputului de an. Vorbesc de reclama la Sprite, in care rolul consilierului e jucat de ieseanul (al meu, al nostru) Ion Sapdaru.
Impactul spotului realizat de McCann-Erickson este dovedit si de ..."implementarea" obsesivului "bing-bang" si a cantecelului biciclistului in mai toate momentele noastre de...fredonari zilnice.
Hai sa vedem cum e sa fii...singurel si... lautareste si reggae:)
Si...cum zice Sapdaru: "Buna seara si tie!":))))))))))


BEST DJ LIVE SET

scratch-uri, mixuri pe beat...tat shi trebui;)

1000

500 intr-o saptamana...alte 500 de accesari, de data asta doar in 4 zile...
Va multumesc inca o data...astfel ma imbat cu ideea ca nu sunt autist...ca nu "debitez" singur aici...
Nu voi mai posta aici pe viitor numarul afisat de blog-counter.
Daca ar fi sa ma opresc aici, daca as renunta la blog, oricum pot spune ca sunt multumit.Intr- o saptamana si jumatate de la primele randuri scrise de mine aici, s-a intrat de 1000 de ori deja pe pagina asta.
Inceputul a fost mai greu...
Ce va fi...Dumnezeu mai stie...

DAILY SONG (15.02.08)

Pentru ca muzica de club imi ramane extrem de aproape de suflet, imi propun sa postez aproape zilnic cate o piesa, uneori una destul de noua, dar in general piese mai vechi, care pot spune ca au revolutionat la timpul lor acest gen de muzica. Sau daca nu l-au revolutionat, cel putin au ramas drept..."classic" ale genului.
Pentru azi, pt ca tot citisem nu demult pe blogul lui Huck despre cineva care nu stia aceasta piesa, va propun:

3 DRIVES ON A VINYL - GREECE 2000
(
1999, Toco International / Massive Drive Recordings)

enjoy it!


TEETH (2007)


Inca nu a aparut in Romania, dar trailerul a starnit interes. Trailerul te duce cu gandul spre o drama, dar recomandarile si tagline-urile filmului ne spun ca ar fi o comedie cu accente horror. A primit si ceva premii se pare.
Dincolo de gandul ca o femeie s-ar putea....spala cu Colgate intre picioare;), un gand care nici acum nu stiu daca ar trebui sa ma faca sa rad sau sa plang, ramane curiozitatea evidenta, daca filmul are ceva pentru care sa fie apreciat (apropo de premii, dintre care am inteles ca si actrita in rol principal a fost rasplatita cu unul pe la SunDance Festival) sau e doar o porcarie si ca subiect si ca realizare.
Sper ca macar sa ma faca sa... rad.
Oricum, ratingul IMDb e unul incurajator: 6,3

joi, 14 februarie 2008

MY VALENTINE'S

Pe finalul post-ului "Ballantine's Day" scriam ca pt mine 14 februarie are o semnificatie aparte incepand din 2001. Ca acea data, vreau-nu vreau, ramane o amintire...vie pentru mine...
***
Din fumul gros de tigara care invaluia clubul, greu razbatea cate cineva sau ceva in afara... Atmosfera era calda, o amestecatura de transpiratie, abur si fum, iar pe interior cativa vapori stingheri plecati de sub umbreluta unui cocktail se urcasera timid spre... ultimul etaj... Insa fara ganduri sinucigase, ci mai degraba zambitori...
Drumul spre tacuta saltea prezenta in singura camera s-a scurs repede.
Apoi atmosfera din club a inceput sa-si descopere sora geamana, desi ceva le diferentia. Nu mai era fum. Dar erau aburi, vapori, puf, saliva. Si, pe atunci, dincolo de mercantilul zilei indicate de calendar, din dozatorul sufletului curgea dragoste...
In timp ce primele spasme isi mangaiau stapanii, s-a infaptuit EA... In forma ei primara de fiinta. Atunci, pe 14 februarie. In 2001.
A urmat o perioada in care sfiosenia a determinat-o sa nu vrea sa vada azurul de sus sau verdele de jos...
S-a pregatit pentru tot ceea ce culorile astea aveau sa insemne ulterior in existenta ei...
Si-a facut curaj si, departe de toropeala nebuna a verii, o data cu ultimele pale de vant tomnatice si primii aburi de iarna care gadilau placut narile, a vrut sa ma cunoasca...sa vada azurul si verdele de afara... Si atunci am vazut ca ingerii exista...
Este singura urmasa a Evei care mi-a ramas cu adevarat in suflet si care, orice ar fi, imi va ramane pana la final. Este gandul curajos al diminetilor si linistea blanda a noptilor. Doar gandul ca inca e uneori prea departe, mai asterne in coltul inimii valentinesciene, o lacrima rubensiana... Si apoi vine iar gandul curajos. Si iar linistea blanda. Si iar gandul curajos. Si iar linistea blanda...

E greu sa o descrii in cuvinte. Pentru ca sunt prea putine.
Insa doua cuvinte o caracterizeaza cel mai simplu si bine:
Fabiana-Maria.



REMEMBER

Am intrat in jocul lui Bluemind si Huck, referitor la postarea a 5 piese lente care ne faceau pe vremuri sa le asteptam imbujorati sa fie difuzate in discoteci pentru a invita la dans fata pe care ...pusesem ochii:)
Nu e un top, adica prima nu neaparat imi place mai mult decat a doua samd. Sunt doar 5 piese dragi, din multe altele (unele puse si de baieti pe blogurile lor in "leapsa" asta)
Iata asadar propunerile mele:

PS Noroc de Huck si comentariul lui. "Leapsa" nu stiu cui s-o predau...incerc la Anielle, ca am vazut la ea pe blog ca iubeste..muzica:) Dar si lui Dragos, Iulian si Ioana
Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA


Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

miercuri, 13 februarie 2008

SMOKE ON THE WATER

Vorbind cu Huck, mi-a recomandat o super-varianta Zen la Deep Purple - "Smoke On The Water".
Asta sa NU o ascultati de Valentine's decat daca sunteti, eventual, chinez:))))))))))))))))))

SOUTHERN SUN

As putea sa o trec la categoria "Oldies but Goldies"...
E o piesa extraordinara, pe care o dedic tuturor... indragostitilor, asa cum si eu sunt indragostit de ea. A cunoscut numeroase variante de remix, dar am preferat sa pun aici varianta initiala, din 2002, atunci cand a aparut pe LP-ul "Bunkka" semnat Paul Oakenfold.
Dintre cele mai cunoscute remixuri e cel al lui Tiesto, inclus tot in 2002 pe compilatia "In Search of Sunrise: Panama"

Apropo de Oakenfold:
- a iesit pe piata prima data in 1984
- este unul dintre cei mai vechi si mai respectati DJ, producatori si remixeri
- este unul dintre pionierii muzicii trance
- este unul dintre cei datorita carora Ibiza este...ceea ce este azi, pentru clubberi si muzica de club
- in copilarie a suferit de dislexie
- mai sunt enorm de multe de spus...

... dar va las sa ascultati piesa, sa vedeti clipul si... Happy Ballantine's! ;)

Un remix destul de rar al acestei piese l-am adaugat ca bonus-track, ultima piesa, in setul Sognando con la Principessa (2008 drive mix)

INIMA MEA

Sunt satul de invazia de inimi de tot felul zilele astea. Prajituri in forma de inima, cutii de bomboane in forma de inima, pizza in forma de inima, inimioare pe unghiile damelor, mai lipseste sa apara si prezervative cu inimioare in relief sau sa te oblige ca pe 14 februarie si o bashina pe care o dai sa aiba sunetul asemanator cu bataile unei inimi...
Ma aliniez si eu la opinia generala...imi pun si eu inima pe blog.

PRICELESS (franc. HORS DE PRIX) - 2006

O posibilitate placuta de petrecere a unei seri de Valentine's (sau a unei seri inainte sau dupa Valentine's) este sa vezi un film impreuna cu persoana iubita. Daca cinematograful nu-ti prea ofera ceva atractiv zilele astea, daca nu ai chef sa-ti molfaie unul popcorn in ureche, incearca sa vezi acasa un film superb din 2006. O comedie romantica cu un stil diferit de cel hollywood-ian, in care pueti sa o revedeti pe frumoasa Audrey Tautou, cea care a facut un rol memorabil in Amelie si pe care ati vazut-o si in Codul lui DaVinci

Jean, un timid chelner intr-un mare hotel, este confundat de catre Irene. Aventuriera interesata, aceasta crede ca Jean este un celebru miliardar, asa ca fuge cat o tin picioarele cand isi da seama de greseala. Dar Jean, indragostit, porneste in urmarirea ei si-o descopera pe Coasta de Azur. El sfarseste prin a adopta modul de viata al partenerei sale, care incepe sa-i dea sfaturi si ajunge sa-l aprecieze tot mai mult...


PRICELESS
Trailer

Rank IMDb: 6.8


FEMEIA PERFECTA


Decat sa ma acuzati de misoginism, mai bine apreciati calitatea montajului in aceasta poza:))

FANE

Cand era jucator si, mai apoi, cand cocheta cu antrenoratul, ma enerva. L-am arbitrat de cateva ori si ma enerva cumplit moaca lui de arogant cu o podoaba capilara ce se vroia a fi sosia celei a lui Richard Gere.
Viata ne-a oferit posibilitatea sa ne cunoastem si altfel decat in tabere diferite pe terenul de baschet. Si surpriza a fost ca am descoperit in el unul dintre putinii oameni pe care as risca sa-i includ in categoria de "Prieteni".
In 1973, pe 13 februarie, iesea dintr-un loc pe care avea sa-l divinizeze apoi toata viata. Nu a mai putut intra inapoi dar a cautat in continuu locuri asemanatoare...
Dupa ce s-a hotarat ca l-a gasit pe cel langa si in care vrea sa imbatraneasca, a hotarat ca e timpul sa impartaseasca din experienta lui si altcuiva. Si asa, din smekeria lui, iubirea Ralucai si vreo cateva...condimente;) a luat nastere un pitic, care raspunde astazi la numele de Matei. Iar acestea sunt cele doua persoane care cu siguranta ii ofera cele mai frumoase cadouri in fiecare zi.
Neavand privilegiul asta, eu ii spun doar astazi: LA MULTI ANI, FANE!

PS Si daca totul a sunat prea... siropos, iata si o urare muzicala. De fapt... cateva sfaturi de petrecere a zilei de astazi;)

Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

marți, 12 februarie 2008

AMINTIRI DIN TÂNÃRA PRUNCIE

Ideea lui Huck si Bluemind de a face o petrecere in care sa mixeze pe magnetofoane mi-a trezit si mie amintiri, nostalgii...
Asa ca am pus aici random cateva imagini cu simboluri ale vremii de dinainte de '89. Cei care in 1989 aveau o varsta la care puteau ... intelege ceva, si-aduc aminte cu siguranta...
Unele poze le-am vazut si pe un interesant blog al lui Igu. Acolo omul chiar a dedicat un blog intreg amintirilor...
Nu stiu daca voi mai aveti imagini ale unor astfel de lucruri, dar ar fi interesant macar ...cu gandul...sa ne mai amintim despre cum era...:)









HAINA FACE PE OM

Orice mi-ar spune altii, raman la convingerea ca afirmatia din titlu este 100% adevarata.
A sti sa imbraci o haina asa cum trebuie te poate transforma din cersetor in print, iti poate aduce respectul pe care stii ca-l meriti dar nu ti l-a oferit nimeni pana acum si iti da si increderea in reusita.
A nu se confunda " a sti sa te imbraci" cu "a te imbraca scump". Nu e neaparat necesar. Romanul s-a nascut cu o gena a esteticii si ar trebui sa profite de asta. Ca nu o face intotdeauna, e alta poveste...
Am vazut in strainatate "ordinary people" de diferite nationalitati. Am vazut barbati, am vazut femei. Si mi s-a destramat cel putin un mit; ca Spania e plina de frumuseti latino, ca Franta e populata de dame in adevaratul sens al termenului. Aiurea. Femei cu unghii neingrijite, cu axilele neepilate, cu burta dizgratios rasfranta peste talia joasa a unei fuste mini de blugi "asezonata" cu niste adidasi jegosi. Am ajuns atunci la o concluzie: nu stiu daca Romania are cele mai frumoase femei; dar, fara indoiala, are unele dintre cele mai ingrijite femei. Si cea mai simpla femeie, pe care nu o dau banii afara din casa, isi arunca o privire in oglinda inainte de a iesi din casa si stie cum sa se imbrace, chiar si cu haine mai ieftine, repet, in asa fel incat sa nu agreseze vizual oamenii din jurul ei.
Ar trebui sa fie valabil si pentru barbati. Si poate si e. Exceptiile intaresc regula.
In postul asta voi vorbi despre barbati.
Pentru ca nu ma erijez in consilier vestimentar pt femei.
Nici pentru barbati.
Dar pot da niste sfaturi, niste "reguli" daca vreti, pe care si eu le-am studiat si insusit.
Am marele noroc ca moaca imi este bine "incadrata" si de vestimentatia casual cat si de cea...business. Poate sunt un fericit din punctul asta de vedere.
Aud multi barbati care spun: "Frate, nu ma pune sa ma imbrac in costum, ca nu am mai purtat niciodata, nici nu-mi sta bine". Insa eu cred cu convingere ca o vestimentatie eleganta poate "prinde" pe oricine, daca e purtata asa cum se cuvine.
Iar cei care nu merg zi de zi imbracati astfel tot vor avea o data o receptie, un cocktail, o nunta, o cumatrie pe care vor trebui sa le onoreze. Si e greu ca partenera ta sa fie intr-o superba rochie de seara, iar tu sa fii in jeans si tenisi. Sau sa nu stii ce cravata sa pui la ce camasa etc.
Apropo de camasi. Ce am observat ca nu stie un barbat este ca, chiar si la o vestimentatie sport, casual, intotdeauna camasa iti da o nota aparte de eleganta, de masculinitate decat un t-shirt sau un pulover. De retinut;)
Revenind la costume, camasi si cravate.
Daca de cumparat un costum ne mai descurcam, beleaua vine cand trebuie sa-ti pui o camasa si trebuie sa mai tuflesti la gat si o cravata. Care? Cum? Ce merge? Cum se face nodul la cravata? Sunt doar cateva dintre intrebarile care macina barbatii in astfel de momente.
Hai sa vedem.

Nodurile de cravata

In mare parte sunt de trei feluri:

Windsor

Un nod masiv, triunghiular, simetric. Numele ii vine de la Ducele de Windsor, care purta astfel de noduri la cravate sau lavaliere.



Semi-Windsor

Este asemanator cu clasicul Windsor. Este la fel de simetric, numai ca este mai strans si mai ingust.



Nodul simplu (four-in-hand)

I se mai spune si "scolaresc". Este usor de realizat, este asimetric si este recomandat pentru camasile cu colturile gulerului prinse cu nasturi, sau camasile cu gulere inguste



Gulerele


1. Gulerul ingust - il poti alege daca iti plac costumele simple, clasice. Are un aer usor retro. Se potriveste o cravata cu nod simplu

2. Gulerul cu colturile departate - o forma clasica, iti ofera un aer aparte de distinctie. Se potriveste pentru orice varsta si este "completat" bine de un nod Windsor

3. Gulerul inalt - are interiorul mai lat si se incheie de multe ori cu doi nasturi. Nu e neaparat necesara o cravata, dar daca vrei una, fa-i un nod semi-Windsor

Am putea vorbi si depre mansetele camasilor. sunt si ele de diferite tipuri, insa cele mai elegante sunt cele duble, facute pentru butoni. Daca ai si niste butoni rafinati, esti bun de...insurat;)

Apoi ar mai fi de spus cate ceva.

Ai grija la pantofi! Nu numai la costum, ci in general, la orice tinuta. Citeam intr-un placut glossy destinat masculilor, Esquire (nou aparut in Romania, extrem de bine scris si o sursa si pentru mine in aprofundarea unor reguli elementare de vestimentatie) un interviu cu Gheorghe sau Chisu, nici nu mai tin minte. Si spunea personajul, extrem de bine, ca "ii recunosti gusturile omului si posibilitatile daca ii privesti pantofii". Ca sa nu ne mai mire cand vedem vreun...creol imbracat cu un costum pe care se vede ca scrie "Armani", dar are niste panarame in picioare, eventual cu botul in sus:)) si cu sosete albe:))
Pentru sosete, solutia mereu functionala o reprezinta sosetele de culoare neagra. Sau maro, depinde de culoarea costumului. Fugi de sosetele albe! Arunca-le! Nu ai la ce sa le folosesti in afara de fotbal, tenis, baschet, sau ce miscare mai faci tu.
Ma intorc la pantofi: da cu un burete umed pe ei daca s-au prafuit sau murdarit.
La costum nu purta pantofi cu talpa groasa!!! Strici tot ce-ai muncit la partea superioara. Incalta niste pantofi eleganti cu talpa foarte subtire.
Asorteaza cureaua cu pantofii pe cat posibil, nu cu altceva. Si nu incerca combinatii de genul costum bleumarin - pantofi maro, daca nu vrei sa te arate toti cu degetul la petrecere si sa chicoteasca pe seama ta. La bleumarin incalti numai negru, da?:)
Ma intorc la camasi si cravate. Ai mare grija, munceste de mai multe ori pana iti iese cravata de lungimea care trebuie: adica cu varful pana in dreptul cataramei de la curea.
Nu mai sus, nu mai jos! Intotdeauna nu am putut intelege cum de mai exista barbati, mai ales mai in varsta, care poarta cravate care le atarna pana deasupra buricului. Dizgratios de-a dreptul!
Apoi fa-i cravatei o singura cuta, exact pe centru, spre interior, iar marginile sa fi tot spre interior. Exerseaza pana iti iese!
Apoi ai grija de cum asortezi camasa cu cravata. Iar am vazut multi care au si bani, au de toate, dar se imbraca precum niste papitzoi. Cateva reguli simple:
- nu purta cravata cu dungi, daca si camasa e tot cu dungi! in astfel de cazuri incearca o cravata uni sau una cu ...cerculete imprimate, sau buline. Oricum combinatia cea mai simpla si rafinata e costum uni-camasa uni sau cu dungi discrete-cravata uni;)
- incearca pe cat posibil sa nu dai sacoul jos dupa o peroada de cand ai ajuns la petrecere, chiar daca te trec cele mai mari calduri. Un Domn nu-si expune camasa. Suporta cu stoicism caldura.

Pe final ai grija si la accesorii. Schimba-ti bricheta sport primita la promotie la Marlboro (si mie imi plac!) cu una slim, eleganta, rafinata. La fel si cu ceasul. Un adevarat fetis la barbati. Da-l jos pe cel sport, cu bratara de plastic si pune-ti unul cu curea de piele (cel mai indicat) sau unul impozant cu bratara metalica.

Sunt chestii pe care nu le-am inventat eu, pe care le-am invatat si eu la randul meu sau le-am "furat" de la altii. Tocmai de aceea mi-a venit ideea acestui post. Pt ca, daca exista unii care nu stiu toate astea, sa aiba de unde sa se inspire. Pentru ca sunteti prietenii mei, si chiar nu vreau sa va vad in... dilema, sau fara surse de inspiratie, sau ... imbracati ca un clovn:)

PS: Nu uita si cand pleci de acasa, si cand te intorci de la toaleta, sa verifici fermoarul de la prohabul pantalonilor. Uiti cel mai des de el:))))

YAHOO! vs MICROSOFT


Scriam si in urma cu cateva zile ca "taticul" Bill Gates, vrea sa procedeze cu Yahoo! precum Gigi Becali cu fotbalul romanesc: ce nu poate intrece in mod normal, crede ca poate cumpara cu bani.

Ei bine, mesajul celor de la Yahoo! pentru Microsoft a fost: "Nu, mulţumesc!". Surse din interiorul Yahoo, citate de France Presse, afirmă că oferta concernului fondat de Bill Gates de achiziţionare a grupului Yahoo!, cu peste 44 de miliarde de dolari, va fi refuzată.

Informaţia confirmă o speculaţie din presa americană, potrivit căreia acţionarii Yahoo! consideră că oferta Microsoft este sub potenţialul companiei lor.

Microsoft doreşte să cumpere Yahoo! ca să facă faţă dominaţiei companiei Google în domeniul publicităţii pe Internet. Google a reacţionat prompt şi a ridicat chiar posibilitatea de a se uni cu Yahoo! împotriva corporaţiei Microsoft, acuzată de multe ori de practici monopoliste.

Propunerea Microsoft a fost făcută pe 1 februarie, iar răspunsul oficial este încă aşteptat. Relaţiile dintre cei trei giganţi informatici au devenit subiect de dezbatere şi în Congresul american.

Sursa: Realitatea.net

luni, 11 februarie 2008

500

Exact acum o saptamana scriam primele randuri pe site-ul asta...
Cum am scris si atunci, ma batea gandul de multa vreme sa o fac, dar nu-mi facusem... curaj.
Au trecut 7 zile (multe...putine...) si blog-counterul a afisat "500". Adica tot atatea accesari, din partea voastra, a prietenilor, a amicilor, a colegilor, sau chiar a... necunoscutilor. Un numar de oameni care, impreuna, au intrat de 500 de ori pe site-ul asta, pentru a citi... progeniturile mintii mele, si pentru a imparti cu mine bucuria, tristetea, placerea, frustrarea sau nervii.
Iar feed-back-ul ramane pozitiv, desi viata m-a invatat sa nu ma imbat cu apa rece...
Pentru bloggerii de traditie, acest numar de vizitari ale paginii poate fi extrem de putin, dar pentru mine, dupa doar o saptamana e incurajator...
Si imi da incredere sa merg mai departe...
Pi curand!

CALENDAR FHM 2008

A aparut Calendarul 2008 editat de FHM Romania. 12 femei celebre si frumoase, in poze..frumoase. Exemplific aici doar doua..."file" de calendar.


E posibil sa fi vazut deja calendarul; in caz contrar, puteti descarca toate cele 12...file, de aici. Printre....protagoniste: Cosmina Pasarin, Oana Zavoranu, Anna Lesko, Elena Gheorghe (ex-Mandinga) ş.a.
Ce au de aratat...arata; ce-or avea insa si prin cap...nu stim inca pe deplin;) Sau nu despre toate...

duminică, 10 februarie 2008

CAFENGIII

Stiti foarte bine ca, o data cu postul "Despre cafea, cu dragoste", am lansat si un sondaj pe blog, in ideea de a vedea si ce fel de cafea consuma...cititorii mei dragi.
In primul rand trebuie sa spun ca s-au ...prins in "hora" votatului 35 dintre voi. Dintre care:
- 37% beau espresso
- 33 % beau cafea la ibric (sau turceasca)
- 17 % beau cafea solubila (ness)
- 8 % beau cafea la filtru
- 5 % nu beau cafea deloc

Concluzionez si va invit sa va tineti in continuare de...obiceiul asta, viciatii mei;)
Aceste fiind zise, consider poll-ul inchis si va lansez unul nou, legat, daca vreti de post-ul "Ballantine's Day"

THE BUCKET LIST (2007)

L-am vazut prima oara ca recomandare pe blogul lui Bluemind. Apoi mi l-a recomandat bunul meu coleg si prieten Vio. L-am vazut, in sfarsit, aseara. Dincolo de izul...hollywood-ian, un film extraordinar, pe care vi-l recomand si eu acum.


" When he closed his eyes, his heart was opened"

O aventura cutremuratoare a ultimelor zile din viata a doi oameni macinati de cea mai cumplita maladie, o intalnire intre doi titani ai cinematografiei: Jack Nicholson si Morgan Freeman.
Sentimentul pe care il traiesti vazand filmul, poate fi rezumat printr-una din dorintele trecute de cei doi pe galbena hartie ce purta titlul de "Bucket List": "sa razi pana vei... plange"...



Premiera in Romania: 28.03.2008
IMDb Rank: 7,8

BALLANTINE'S DAY

Atmosfera Sărbătorilor de iarnă s-a făcut nevăzută; ne(mai)simţită. Gata.

S-a terminat cu cadourile puse sub brad;

cu sarmalele înghiţite fără număr-fără număr-fără număr;

cu băutura îngurgitată de cele mai multe ori prosteşte;

cu SMS-urile cretine pe care le trimiţi la toată agenda ta, dacă se poate si de Craciun si de Anul Nou. Daaa, semeseurile alea care tie chiar iti plac cum…”sună”, desi sunt niste căcaturi penibile (apropos, ţine minte că, decât “Fie ca aroma cozonacilor să vă învăluie casa şi Moşul să vă aducă Lumina Sfintelor Sărbători…(etc smf sbp)”, de multe ori un simplu “Sarbatori Fericite” sau “La Multi Ani” e mai bine primit;

cu răsuflatul uşurat din spatele vizorului de la uşă, după ce ai reuşit să fentezi popa care vine cu Ajunul Bobotezei încă de pe 3 ianuarie;

cu rememoratul tuturor Ionilor si Ioanelor din viaţa ta şi cu felicitatul lor aferent, bineînţeles.

Cu toate astea s-a terminat. Pe anul ăsta.
Începe acum altă tărăşenie. Preludiul pentru …”Luna Femeii”.

Preludiu care începe bineînţeles cu 14 februarie. Cu Valentine’s Day, aceasta sărbătoare importată de la americanii lui Băsescu si la fel de…controversată ca Băsescu însuşi.
Spun încă din capul locului că-mi place ideea de sărbătoare a iubirii, a dragostei. Ce e dragostea? Cel mai bun lucru care poate sa ti se întâmple! Păi şi atunci...de ce să nu ai motive de sărbătoare?! De ce sa nu te bucuri?
Pentru ca s-au gasit niste сoioşi care sa ne zică faptul că e blasfemie aceasta sărbătoare, că noi, românii, am inventat „roata” dragostei si trebuie sa ne iubim de Dragobete, nu de Valentine’s?? Hai să fim serioşi!

În primul rând iubirea o simţi - atunci când te „prinde” - în fiecare milisecunda; şi e clar că nu o faci la comandă, numai pt ca atunci îţi zic americanii sau ...dacii noştri.

Apoi, sunt de acord că ambele sărbători sunt doar nişte pretexte perverse pentru multe strategii de marketing, vâzări etc.

Mai ştiu că, deşi e sărbătoare catolică, de Ziua Sfantului Valentin auzisem încă de pe vremea lui Ceaşcă (asta nu neapărat că ştiam de iubire prea multe, dar citisem că în 1929 Al Capone facuse din Valentine’s Day o adevarata...operă de artăJ ), iar de Dragobete – nu prea auzisem nimic, cum nici acum nu stiu mare lucru, decat ca e Sarbatoarea Iubirii la români, o mit preluat de la vechii daci, unde Dragobetele era un peţitor şi un naş al... animalelor (??!! Daaaa!). Deci acest fiu al Babei Dochia peţea animalele pe vremea dacilor şi noi l-am transformat în protector al iubirii...Mda.. Zoofil mic...Nu era de ajuns ca sarbatoarea asta are si un nume...care te imbie la iubire ca pe claustrofob la urcatul în lift: Doamne, numai cum sună!:) Dragobete. Ce...lălâu...bleah! „Iubito, sa nu uiţi Dragobetele ăsta! A fost cel mai frumos dintre toti... Dragobeţii petrecuţi împreuna”...câhhh!

Daca urăsc ceva şi la 14 februarie, urăsc să aud iaraşi peste tot de... „căsătorii pentru o zi”, de „eşti singur(ă)?Sună la postul nostru şi noi te lipim!” si tot felul de campanii din astea. Nu mai zic ca am citit pe undeva ca si Humanitas sau o altă editură din asta, mare, are preturi reduse la cărtile de... dragoste. Ma rog...

Bun – o sa spuneti – ce-ai vrut sa zici de fapt în tot postul ăsta?!
Pai, am vrut sa spun asa:

Iubesc orice zi în care iubim; orice zi in care sărbătorim iubirea.

Imi place mai mult 14 februarie decat 24 februarie (atunci e Dragobetele, nu-i asa ca stiati?!:) ), dar cadouri trebuie sa iau în ambele zile (cum normal ar fi să luam cadouri si flori în fiecare zi, nu?;))

Urăsc campaniile de marketing specifice acestei perioade, campanii si sloganuri care siluiesc practic iubirea...

Daca nu stiti ce sa faceti in perioada asta, va recomand, Valentinelor, sa beti cu iubitii vostri niste scotch de asta de Ballantine’s Day pana va faceti dragoBete muci.
Oricum...iubiti-va mult! MAKE LOVE NOT WAR, mamaaa, si uitasem de expresia asta...:)
In incheiere, recunosc ca am inceput sa descoper Valentine’s Day, sau sa fiu mai tolerant cu aceasta zi, o data cu inceputul mileniului 3. Cu 2001 adica.
Un singur lucru mi-amintesc de atunci. Insa e o amintire vie...
Despre asta palavragim in alt post insa...
Si Dragobetele, sau 24 februarie, e tot o amintire...vie...
O saptamana usoara, pi curand!

vineri, 8 februarie 2008

MAXI-TAXI SENZUAL

Daca asa se cheama comunele, ce dracu' sa scrii pe tablita?:)

Probabil cine calatoreste cu microbuzul, primeste cadou si un sejur pe malul unei..ape celebre.

Ce sa facem? Asta e Romania! Si o iubim asa cum e:)

POZA DE LA MESSENGER

Nu mai incape indoiala ca tehnologia evolueaza de zece ori mai repede decat ii trebuie unui manelist sa gaseasca rima la "Guţă".
Mi-aduc aminte...
- cum ma chinuiam sa dau la telefon de colegul meu de banca (sa traiesti, Ioane, stiu ca ma citesti:) ) ca sa ii cer tema la mate, cand in ziua de azi ar fi putut sa mi-o trimita printr-un SMS :"culegerea Gheba, pag 69, exercitiile 1-10")
- cum ma indragostisem la mare - liceean fiind - de o fata din Bucuresti si cum stateam o saptamana intreaga sa-mi vina o scrisoare de la ea, cand azi puteam sa facem video-chat
- cum ma chinuiam sa agat cate o fetiscana, cand eram adolescent, cerându-i sa iesim la un film sau - cu mari emoţii - numarul de telefon, cand azi e mai...trendy să-i ceri id-ul de mesenger...

Apropo de messenger. Yahoo! messenger.
Fara dubiu, la ora actuala e cea mai populara metoda de conversatie online. Si cu cea mai "prietenoasa" interfaţă. Nu degeaba Bill Gates, satul sa vada ca MSN Messenger e rar utilizat, s-a gandit sa cumpere Yahoo!-ul cu totul:)
Mess-ul e o metoda de comunicare pe care o agreez, pentru ca mi se pare mult mai rapida si mai eficienta uneori chiar si decat telefonul.
Ce m-a...frapat insa intotdeauna, dincolo de statusurile care-de-care mai interesante, spam-urile de tot felul sau gama variata de Audible-uri a fost poza pe care o foloseste lumea la avatar.
Am văzut de la început in poza asta mica si pătrăţoasă un mod de a-ţi dezveli şi vizual identitatea conturata in scris. Am gândit mai mereu ca acolo trebuie sa zăbovească o poză tip-buletin, în care partenerul de dialog sa vadă cum (mai) arăţi etc. Sau o poză haioasă, care să smulga un zâmbet eventual interlocutorului.
Însă am văzut muuuuulte tărăşenii la avatarele oamenilor, si nu mai filosofez, ci le enumăr, cu liniuţă, de la capat.
Deci.
Ce ma enervează la avatare:

- poza în care îţi pui la vedere un trup sexos (care de multe ori nici nu e al tău, ci luat de pe vreun site), de parcă asta te-ar reprezenta cel mai bine si ar conta într-o discutie;
- poza în care subiectul e extrem de...mic, o poză in care doar distingi o ...chichineaţă care bănuieşti că ar fi...interlocutorul tău, dar in spatele chichineţei se vede un perete pe care e scris mare PRADA; sau ZARA; sau H&M

- poza în care te afişezi cu iubitul (sau iubita), de parcă asta mă interesează pe mine sau pe alţii. E contul TĂU, nu e al soţiei sau al iubitului. Daca vreau să am imaginea ei/lui, ii cer id-ul si vbesc cu ea/el (Pariu ca tu nu apari la avatarul ei/lui?:)

- poze de cacat pe care apare o floare blegita sau o replica stupida si dedesubt troneaza mare: "avatare.ro"

- poze in care, in locul tau, vad copilul tau. Daca sunt curios sa stiu cum arata iti cer eu o poza cu el, sau trec in vizita, eventual, pe la voi pe acasa


Puneti, dragii mei, poze cu voi acolo, ca la asta s-a gandit si iahu-ul asta cand a adaugat si optiunea asta la messenger. Sau, daca pui poze cu altcineva, pune ceva care sa ma distreze, nu sa ma enerveze. Fiti smekeri, mergeti pe psihologie inversa: decat sa pui o poza de genul:


si tu sa fii asa:

mai bine pune o poza nasoala si lasa-i pe ceilalti sa se minuneze cand vor vedea in tine si burtica ta un inger, fata de ce vazusera in poze.


Pe astia i-am folosit eu, si ii voi folosi in continuare, pentru ca m-am saturat de..."inteligenta" altora; ma multumesc cu nebunia mea.
Gata, am aberat destul. Ma duc sa fumez. Am o partenera draga de fumat. V-o arat si voua:


Pi curand!

joi, 7 februarie 2008

VA MULTUMIM, NU SE MAI PARIAZA!

Mai joc si eu la pariuri. Imi placea Pronosportul cand eram mic, dar febra asta a pariurilor m-a prins prin 2005, cand am venit la Telesport. Toti colegii jucau in draci in weekend. Normal ca m-a prins. Si normal ca am bagat mai multi bani decat am castigat, per total.
Saptamana trecuta am vrut sa joc biletul asta, dar m-am razgandit. L-am aruncat la un cos, pe strada. L-o fi gasit cineva, l-a pus la agentie, mizand doar 3,5 RON, si... i-a iesit...ceva:)

VECINA

Vecina este o specie aparte de femeie. Bine, nu ma refer aici la harca de la etajul inferior care bate in teava cand scartaie patul sau dai muzica prea tare (desi si aici gasisem un leac acum vreun an, pe blogul lui Bluemind:) )
Ma refer la vecina care se intampla sa-ti suceasca mintile desi e mai mult decat clar ca nu vei avea niciodata mai mult de-a face cu ea decat - maxim! - sa-i fluturi un "Sarut mana" sau "Buna ziua". Vecina de palier, vecina de vis-a-vis, vecina de cartier, vecina de sezlong la plaja, in general vecina... lu' vecinu'.


Cand eram copil, tata imi luase un binoclu chinezesc si in multe seri imi arata cum se vede Luna mai aproape, sau luminile de pe Cetatuia Iasilor. Mereu il... "regla" insa destul de mult, pana sa mi-l scape in mana, de chiar ma enervam uneori stiind ca eu privisem prin el la pranz si era reglat foarte bine...
Ulterior, puber fiind, am realizat si eu ca poate fi folosit si in acel scop... umanitar in care il folosea si Traian Racu senior. Stateam la etajul 9. Iar la etajul 6 al blocului de vis-a-vis, statea o boema profesoara de limba...moderna, de la un liceu de prestigiu al urbei. Si nu statea singura, ci cu a ei fiica, care cocheta cu varsta studentiei. Probabil traditie mostenita din moase-stramoase (am inteles ca avea radacini...Mailate), femeile astea doua urau perdelele si halatele de baie, dar iubeau cada in draci; adica nu ca si-ar fi bagat ceva prin gaura unde de obicei bagi dopul, dar faceau baie/dus zilnic, si...fie vremea cat de rea, tot in curul gol iesea (aici mai trebuia un "u", dar lasati-ma sa rimez ca un manelist).
Si se aprindeau luminile in toata casa, in dormitor, pe hol, se usca parul, se hidrata tenul, totul in costumul Evei si cu perdelele date complet la o parte. Aici intervenea binoclul. Si adevarul e ca...marfa chinezeasca se cunostea pe vremuri! CALITATE frate! L-am inteles pe tata, cum si maica-mea zambea in momentele cand stia ca "regla" binoclul...


N-am inteles niciodata insa daca femeile alea cochetau cu exhibitionismul sau eu flirtam cu voyeurismul...
Oricum, cati dintre voi, curvi mici, nu ati fost tentati sa trageti cu ochiul in adolescenta (ca daca zic acum, o sa negati) la ce face...VECINA?
Nu am intalnit inca vreo vecina pentru care sa fac o pasiune nestavilita, dar am vazut si femei strasnice. Am vazut chiloti intinsi la uscat pe balconul vecin in ciuda...lui, am auzit gemete infioratoare, insotite de un scartait de pat de vreo 45 de minute (si am devenit brusc curios sa vad, a doua zi, cine locuieste in apartamentul de deasupra), am vazut femei in curul gol mergand prin casa in blocul de vis-a-vis...
E misto ca esti constient ca nu poti avea nicio legatura cu persoana respectiva, dar iti mai animi pulsul uneori. Probabil daca ar fi sa ai vreo legatura cu ea, s-ar sparge... "vraja". Si in general trebuie sa te ghidezi dupa un principiu folosit de talhari, hoti si spargatori de apartamente: "niciodata sa nu-ti futi vecinul". Sa eviti...neighbourhood-ul.
Insa, daca ar fi sa fie nevoia sa-i zici ceva...cred ca o metoda utila tare ar fi cea folosita de Richard:) o metoda inspirata de la Bluemind, care chiar e indragostit de o vecina maritata cu unul cu ceafa lata:)

Recunosc ca nu stiu cum e cu...pasiunea pentru vecini (pentru barbati adica). Ca nu sunt femeie...

miercuri, 6 februarie 2008

NOUA DACIA HATCHBACK !

Mult asteptatul hatchback, primul din istoria marcii Dacia, a fost surprins pentru prima data. Masina avea numere de Arges si se afla in teste, undeva langa Pitesti, probabil in apropierea fabricii.

Singurul element ce diferentiaza modelul surpins de Renault Sandero este grila-fata, usor mai simpla, din care lipseste evident sigla Dacia(posibil noua sigla).O alta noutate o reprezinta absenta sectiunii din plastic din barele fata si spate. Asta daca nu cumva modelul din poze are o versiune superioara de echipare.

Masina va avea motorizarile de pe modelul Logan sedan, dar interiorul va fi imbunatit cu materiale noi si un design usor schimbat.

Sursa: autof1.ro

INTERNATIONAL GEOGRAPHIC


Daca ai o pauza la birou sau acasa, nu stii cu ce sa o umpli, si nu te mai excita atat de mult sa joci online Conquiztador, Travian sau Hattrick, daca din geografie stii mai multe decat...unde e Muntele Gaina, unde e Muntele Rosu sau unde e Muntele lui Venus, atunci iti poti verifica cunostintele aici

13 TZAMETI (2005)

Un exceptional thriller european (produs in Franta, regia si scenariul - ale unui gruzin, Gela Babluani). Un film stilat, gandit in alb si negru, pe care vi-l recomand cu caldura.
Vocile spun ca, mai nou, Brad Pitt a achizitionat drepturile de autor si, impreuna cu acelasi regizor, va face anul acesta o noua ecranizare, bineinteles in stil hollywoodian:)


Sinopsis: Sebastian este un emigrant de 20 de ani care duce o viata saracacioasa, de muncitor in constructii. Viata lui se complica in momentul in care urmeaza instructiunile dintr-o scrisoare care nu-i era adresata, intrand intr-un joc pe viata si pe moarte pentru o mare suma de bani.

Link IMDb

DESPRE CAFEA, CU DRAGOSTE...

Beau cafea. Beau multa cafea. Beau foarte multa cafea.
Cand eram mic, ma uitam la mama si nu-i intelegeam satisfactia deplina si licarul din ochi, un licar care aparea atunci cand in epoca nechezolului, tata ii aducea seara, cand se intorcea de la munca, cate un pachet de Wiener sau Alvorada. Sau cand mai umplea "barul" mobilei vechi din sufragerie si cu cate o cutie de Amigo. Ma indragostisem de mirosul fabulos care tasnea dincolo de zgomotul enervant din rasnita electrica folosita pentru macinatul boabelor... Ajuns la un moment dat in perioada pre-pre-pubertara, am rugat-o pe mama sa-mi dea sa gust din licoare. Si m-am strambat pentru ca nu intelegeam ce e asa de atractiv la zeama aia amara...

Timpul a trecut si, daca mama a mai rarit-o cu cafeaua, am indesit-o eu... Rau de tot. Am ajuns sa beau cafea ca apa. Beau dimineata, beau la pranz, beau seara. Doctorii ar zice ca e rau. Stiu. Imi fute stomacul, imi pateaza dintii, imi da insomnii. Sincer stomacul nu m-a durut pana acum (Thanks, my Personal Jesus!;) ) , dintii ii mai frec , iar de dormit, de obicei dorm ca un urs, nu prea mai tin minte de cand nu am putut adormi din cauza cafelei ingurgitate la ceas de seara.
Iubesc cafeaua. Mi-e draga. Sunt addicted, se poate spune... Insa ce fel de cafea beau (bem)? sau Ce e cafeaua de fapt?! Intrebari, mofturi, alinturi pe care le astern azi aici, alaturi de un sondaj pe blog, pentru a vedea si opiniile voastre.
Ce intelegem prin CAFEA, deci? Daca e sa ne luam dupa Wikipedia, CAFEA - (in turca- kahve; în arabă - qahwa „băutură excitantă“) este o băutură de culoare neagră ce conţine cofeină care se obţine din boabe de cafea prăjite şi măcinate conţinând vitamina PP (acid nicotinic sau niacina). Insa... cine naiba se mai gandeste la Wikipedia cand pronunta "cafea"?:)) Daca stau si ma gandesc, la ora actuala, "CAFEA" este termenul pe care il folosesti cel mai des atunci cand hormonii te macina si vrei sa o cuceresti pe femeia la care tanjesti dar pe care nu ai avut-o niciodata. Rar intalnesti urmas de-al lui Adam care sa-i propuna pentru o prima intalnire urmasei Evei..."ti-ar placea sa mergem impreuna la teatru?" sau la film; sau in parc; sau la...cina, de ce nu? Recunoasteti, falicii mei, ca intotdeauna prima expresie care iti vine in minte e..."poate ne vedem si noi la o cafea".
Deci...nu numai o bautura, ci si un ingredient de flirt, sau pentru unii (ca mine, de exemplu) o dragoste desavarsita...
Revenind la notiunea de baza a termenului "cafea", nu pot sa nu ma opresc asupra felului in care este preparata.
Daca mama traia in epoca nechezolului, noi traim in epoca espresso-ului.
E clar ca, in majoritatea cluburilor, cafenelelor, restaurantelor gasesti espresso. O reteta italiana care presupune, probabil stiti deja trecerea unui jet extrem de fin de apa fierbinte, cu o presiune foarte mare printr-o cantitate de cafea macinata. Jmekerie italiana cu reteta sigura de succes. La ora actuala se spune ca espresso-ul e cea mai tare cafea care poate exista. Tehnologia prezentata mai sus garanteaza ca produsul final va retine un procent destul de mare din taria si aroma boabelor de cafea. Instalatiile de espresso s-au divrsificat, de la cele destul de mari, folosite in cluburi, pana la mignonele chestii care le poti pune in bucataria personala; computerizate, fitzoase, adevarate gadgeturi.
O alternativa de espresso e o instalatie pe care o mai gasim prin bazar sau prin magazine cu articole de bucatarie: un fel de ibric cu fund dublu, cu o parte care se insurubeaza, ma rog, stiti la ce ma refer. Se pune pe ochiul aragazului si iti iese tot un fel de espresso, ma rog o cafea destul de tare. Merge si aia;)
Daca macaronarii sunt responsabili pentru espresso, nemtii sunt cei care au inventat cafeaua la filtru. Cea mai de cacat varianta de preparare a cafelei, din punctul meu de vedere. O zeama fada, fara aroma, doar cu gust de cafea, si uneori, daca o faci mai tare, mai ia si cate un gust...acrisor:) Principiul se vrea a fi intr-un fel acelasi ca la espresso, numai ca aici apa fierbinte nu trece cu viteza si presiune prin cafeaua macinata; ci...stiti....mictioneaza ca un sexagenar bolnav de prostata dintr-un tub, trece prin filtrul plin de cafea, si ajunge, cu ajutorul lui Newton, in cana de sticla termorezistenta de dedesubt:) Filtrul de cafea este insa utilizat destul de mult la birou. Faci o cantitate mai mare de cafea, nu trebuie sa stai sa o pazesti sa nu dea in foc etc. Recunsoc ca de pe vremea cand lucram la PRO TV Iasi, prin '99 -2000, am baut multa cafea la filtru la job. Si beau si acum, cate 2 cani mari pe zi, pt ca alternativa e destul de nasoala (automat de cafea). De ce am amintit de PRO? Pentru ca acolo, dimineata, regii cafelei la filtru erau baietii de la Tehnic. Ei faceau dimineata o cafea (Giusi, sa traiesti!) de-ti statea inima:)
O varianta domestica de preparare a cafelei este la ibric (cafea turceasca). E varianta pe care o foloseau si parintii nostri, si e o varianta care mie unul imi e foarte-foarte draga. Bine dichisul e mare si aici, si diversele moduri de preparare (ba pui intai apa pe foc si apoi cafeaua, ba le pui pe amandoua deodata, ba pui zaharul in apa si astepti sa fiarba, ba pui zaharul mai tarziu, cand pui si cafeaua, ba pui cafeaua in cana si torni apa clocotita peste si lasi sa se infuzeze vreo 3-4 minute etc) Cert este ca imi e dor sa beau in oras o cafea la ibric. Si ma doare sufletul ca nu prea gasesti. Mai gasesti la vreu restaurant cu specific turcesc sau libanez, insa...nu e cum as vrea eu sa fie. E o chestie mica, cu mult zat pe fund (mai bine de jumatate de cana) si...tot nu-s multumit. E pacat ca s-a format deja ideea preconceputa ca orice local care se respecta trebuie sa aiba espressor. Sa-mi bag picioarele! EU VREAU SA BEAU CAFEA LA IBRIC! Vorbeam cu alti prieteni ieseni si ne aduceam aminte cu nostalgie ca printre putinele locuri unde se mai putea bea cafea la ibric in Iasi, la finalul anilor '90 si inceputul mileniului 3, era acea cofetarie de la parterul Hotelului Moldova, langa Piscina. Nu am mai trecut demult pe acolo, nici nu stiu daca mai exista...
Ca varianta de cafea la ibric este si cafeaua la nisip. Doar sursa de incalzire difera: nu e aragaz ci e..nisip:)
Spuneam ca mai exista si varianta "espresso-ului" de la automatele de cafea. Ati sesizat ghilimelele...le-am pus deoarece in mare parte astfel de aparate nu pastreaza din termenul de "espresso" decat faptul ca e o cafea...micuta cantitativ. Unele aparate folosesc si boabe reale de cafea, macinate instant, si acelea iti dau o cafea...cat de cat ok; altele folosesc cafea solubila (ness)...si iti iese un pahar de plastic plin cu mai multa spuma decat cafea:)
Apropo de cafeaua solubila (ness - termen impamantenit, folosit generic pt cafea instant, desi reprezinta un brand; la fel ca "adidas" pt pantofi sport:) ). De multe ori, din comoditate, prefer ca acasa, dimineata sa-mi faca o cana de ness. se face mai repede, si mai ales ca sunt cateva marci care au un gust excelent, foarte aproape de cafeaua standard.
Sincer...numai ca mine sa nu fii. Scriind acum, am realizat ca eu beau din fiecare fel cate un pic (sau mai mult:) Astfel:

Acasa: cafea la ibric (va recomand, chiar si voua fitosilor MOCCA de la Alka - o sa fiti surprinsi placut, desi se poate spune ca eo cafea ieftina. E extraordinara!) sau ness (Jacobs Kronung)
La serviciu: cafea la filtru (Jacobs Kronung sau Jacobs Meister Rostung)
In oras: espresso (il prefer lungo) (marci recomandate: Illy, Julius Meinl si chiar...Lavazza:)

Sunt curios, sa vad ce rezultate vor fi in sondajul pe care il pun aici, pe blog, sa vad ce si cum beti si voi...

Pe final, sa nu uitam ca beutura aceasta se mai foloseste si la ghicit viitorul. De chestii de astea se ocupa matracucile care nu prea au avut alt serviciu la viata lor. Am apelat si eu la una, sa o intreb daca in 2008 voi avea sananate, noroc, bani si cititori pe blog. Ce mi-a iesit in cafea...vedeti si voi mai jos:

Cu toate astea, IUBESC CAFEAUA! Mi-e draga, insa e o dragoste platonica. Pentru ca oricat ar fi de umeda, neagra si fierbinte, e masochism curat sa-mi moi naibii falusul in ea:)

Iar pentru cei care iubesc filmul, arta, cafeaua si tigarile, va recomand un film. Il veti regasi pe Benigni, pe Iggy Pop si altii in colajul adorabil asta de scurt-metraje: "Coffee and cigarettes".



Pi curand...

PS Mamaaaaaa, cat am scris:))

marți, 5 februarie 2008

LA METROU LA "IANCULUI"...


Sa mai zica cineva ca nu ne pricepem la publicitate...:))