sâmbătă, 3 ianuarie 2009

SENZATII DUPA... SENSATION WHITE

Dusseldorf 2009

Cand am hotarat sa petrec Revelionul la Dusseldorf, la Sensation White, am facut-o din dorinta de a scapa de stereotipia chiolhanelor cu kile de mici, cefe de porc si bautura. Am facut-o din dorinta de a petrece...altfel.
Acum, dupa ce m-am intors de acolo, pot spune ca nu a fost... altfel. A fost INCREDIBIL! ULUITOR! A fost...SENZATIE!
Faptul ca germanii au luat franciza Sensation pentru noaptea dintre ani a fost o mutare geniala pentru ei. Un oras linistit s-a animat incredibil in prag de An Nou, turisti au inceput sa curga din toate zonele Europei, iar Sensation White Dusseldorf a capatat o notorietate comparabila cu cea pe care o are eventul-mama, cel de la Amsterdam. Daca vara clubber-ii isi doresc sa ajunga la Asterdam, cu siguranta Revelionul perfect e la Dusseldorf.
Despre acest oras aflat la doar vreo 200 km de Amsterdam voi vorbi intr-un post separat.
Ma voi referi aici doar la evenimentul in sine. Sensation: Ocean of White; 31 dec 2008
Venue-ul a fost stadionul LTU Arena.Capacitatea: 51.500 de locuri. Acoperis glisant care a transformat stadionul intr-o sala imensa. La Sensation White, organizatorii se asteptau la vreo 15.000 de oameni. Au fost peste 30.000!!!
Line-up-ul a "sunat" astfel:
- Loco Dice
- Sebastian Ingrosso
- Roger Sanchez
- Mousse T
- Moonbotica
- Moguai

Organizarea - impecabila. La arena puteai sa-ti cumperi mancare si bautura cu jetoane (token-uri). Seria de 5 token-uri costa 15 euro. Berea si sucurile costau 1 token, cocktailurile (vodka + energy, vodka + tonic etc) = 2,5 token, pizza, hot-dog, kebab = 1,5 token.
Un minus, din punctul meu de vedere, la baruri: prea putine pentru amarul de lume care a fost acolo, asa ca se formau cozi mari.
In rest...ce-as putea zice?! Cuvintele sunt de prisos... Recunosc ca am stat pana la aproximativ jumatatea show-ului. Oboseala m-a rapus dupa Roger Sanchez. As fi vrut sa am puterea sa-l vad si pe Moguai, dar era mult prea spre dimineata, si Mousse T nu ma atragea foarte tare. Si nici Moonbotica, desi prietenul Stefan - care a ramas mai mult decat mine - mi-a zis ca tocmai Moonbotica au "rupt", au fost surpriza placuta.
In deschidere, "localnicul" Loco Dice si-a indeplinit binisor rolul de warm-up-er. Stilul lui lui minimalist nu m-a prins foarte tare, insa nici nu si-ar fi avut locul in alt moment al show-ului decat la inceput. Dupa 60 min, pana la miezul noptii a intrat in scena Ingrosso, care mi-a placut teribil. Excelent! Doar finalul setului a mai inclus si ceva mai... comercial, piese vocale, in rest numai piese tech, deep si chiar progressive. A urmat momentul dintre ani si imediat a intrat main-artistul: Roger Sanchez. Il ascultasem si in vara la The Mission Dance Weekend si stiam ca e...de-al meu. Insa paca tot Ingrosso m-a incantat mai mult:)
Asa s-ar putea rezuma experienta senzationala a acestui...Revelion. Cum spuneam, cuvintele nu pot cuprinde totul. Senzatia, sentimentul sa te afli printre 30.000 de oameni, show-ul in sine, luminile, dansatoarele, show-urile de lasere si apa au creat o amintre de neuitat si certitudinea ca voi mai alege un astfel de... Revelion.
Ramane si un gust amar... Ca Romania, deocamdata, nu are unde sa organizeze un eveniment de o asemenea anvergura...
Va las in compania imaginilor, in continuare, dar si a catorva filmulete, din acea noapte de...senzatie.
Video 1: Sensation Opening Show + intro Loco Dice



Video 2: Intro Sebastian Ingrosso



Video 3: New Year's Eve


P.S. LA MULTI ANI!

4 comentarii:

Tzuca Bufnitzuca spunea...

La multi ani ,Traian !

Mana888 spunea...

Sunt sigura ca a fost SENSATION!Asta este ,nu toti am avut norocul sa ne aflam acolo :(
La multi ani si tie!

Unknown spunea...

Sa-nteleg ca ti-ai petrecut ultimele minute din 2008 si primele din 2009 filmand cum se distrau altii... Hm...

Traian spunea...

Daca ar fi sa judecam dupa ora Germaniei - da. Insa am ciocnit pahare cu o ora mai devreme;) Cand si tu si multi altii, romani neaosi, ciocneau si ei;)