marți, 6 ianuarie 2009

SEVEN POUNDS (2008)

A fost ultimul film pe care am apucat sa il vad in 2008. Mi-am propus sa scriu despre el cu prima ocazie cand voi avea timp, dupa ce am calatorit destul de mult in ultima perioada.
A venit acest moment.
Greu vorbesc la superlativ despre un film. De fapt despre cele care nu-mi trezesc niciun sentiment nici nu scriu, nici nu pomenesc.
Insa "Seven Pounds" este un film care greu iti iese din memorie dupa ce il vezi.
Will Smith a fost un actor pe care lumea l-a asociat multa vreme cu "Men in Black". O... caricatura de film si Smith - un fel de jolly-joker, caruia ii mai placea sa si cante uneori.
Mi-am schimbat parerea despre acest actor odata cu "The Pursuit of Happyness". Un film superb cu un Smith care face un rol senzational.
A urmat interesantul "I Am Legend" si porcaria "Hancock". Si, pentru Will Smith, a urmat reintalnirea cu regizorul lui "The Pursuit...", italianul Gabriele Muccino. Adica productia "SEVEN POUNDS".
Cutremurator film!
Pentru a nu fi acuzat ca folosesc superlative, citez descrierea celor de pe site-ul CineMagia.ro:
"O capodopera a cinematografiei americane care relanseaza o noua ipoteza in cautarea fericirii, intr-o lume bantuita de colapsuri financiare si politicianism: umanitatea. Interpretare magistrala, scenariu exceptional, un film ce va lasa urme in contemporaneitatea cinematografica"
Acelasi site prezinta un scurt sinopsis al filmului:
"Un agent al Fiscului, Ben Thomas (Will Smith), incearca sa-si ispaseasca o greseala din trecut ajutand sapte persoane. Dandu-se drept fratele sau, Ben schimba vietile celor sapte, dar planul sau este dat peste cap cand se indragosteste de Emily (Rosario Dawson) care sufera de o grava boala de inima. Dar ce are oare Ben de gand sa faca dupa ce-si duce la indeplinire planul?"
Filmul dureaza aproximativ doua ore, iar aproape trei sferturi din durata incerci sa intelegi despre ce e vorba, ce poate fi impresionant la acest film.
Finalul insa aduce cu el trairi pe care, oricat ai incerca sa ti le reprimi, nu poti. Simti cum ti se inclesteaza maxilarul si numai un robot poate sa-si infranga lacrima insistenta din coltul ochiului. Lacrimi de tristete sau de bucurie?
Va recomand cu multa caldura acest film, in care puteti sa-l revedeti si pe Woody Harrelson. Hollywood-ul stie sa ne ofere si astfel de productii, printre numeroasele comedioare romantice mai mult sau mai putin reusite.
Jos palaria pt Will Smith! Jos palaria pentru scenarist (Grant Nieporte)!
Productia va aparea in cinematografele din Romania, la jumatatea lui martie.

Rank IMDb: 7,6

4 comentarii:

Unknown spunea...

Of.. Traian, Traian! Dupa ce ai ridicat in slavi 'Elegy' de m-am apucat sa il descarc si sa il vad, si la care am bocit ca Hansel si Gretel cand nu mai gaseau dara de firmituri in padure, acum iar recomanzi filme lacrimogene?
Da-ne si tu o sugestie de film vesel, in care nu moare iubita nimanui de cancer la san sau de vreo boala de inima, zau asa!

Traian spunea...

Nu moare nimeni de inima! Poti plange si...de bucurie, dupa cum ziceam;) Nu anticipa! Doar..VEZI filmul

Mana888 spunea...

Andreea daca vrei sa vezi un film vesel,iti recomand http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=20324 "Nu te pune cu ZOHAN"(2008)si daca vreti un film interesant "21: Sansa vietii lui"(2008),chiar merita vazut!

Mana888 spunea...

Am vazut filmul! Este...nici nu stiu cum sa-l descriu...in fine merita vazut,de plans, am plans o gramada mai ales la final!