vineri, 27 februarie 2009

U2 3D

Mi-am luat deja bilete pentru diseara, la premiera productiei "U2 3D".

Filmul "U2 3D", un "rockumentar" care prezintă secvenţe din nouă concerte pe care legendara trupă irlandeză le-a susţinut în cadrul turneului mondial "Vertigo", din 2006, şi care a avut avanpremiera la Cannes, în 2007, ajunge de astazi şi pe ecranele din România, la The Light Digital Cinema (Mall-ul "Liberty Center", din Rahova)

Publicul este invitat să trăiască o experienţă cinematografică extraordinară, încărcată cu energia concertelor de stadion ale uneia dintre cele mai celebre trupe ale lumii.

Producţia combină imaginea digitală 3D cu sunetul 5.1 surround sound şi cu trăirile unice ale a unui concert U2 live.

Filmat în America de Sud, în cadrul turneului "Vertigo", filmul "U2 3D", regizat de Catherine Owens şi Mark Pellington, recreează atmosfera unui concert, oferindu-le spectatorilor efecte vizuale deosebite. Acesta combină planuri care cuprind în cadru până la 80.000 de mii de spectatori, zoom-uri care ajung la doar câţiva centimentri de artişti, precum şi imagini filmate chiar în spatele acestora, surprinzând întregul stadion.

La un moment dat pe parcursul filmului, Bono se îndreaptă către camera 3D, iar imaginea arată ca şi cum cântăreţul ar fi pe punctul de a păşi în sala de cinematograf.

Cu toate că acţiunea filmului se desfăşoară în Buenos Aires, acesta cuprinde secvenţe din nouă concerte, filmate în oraşe diferite, folosindu-se simultan până la 18 camere de luat vederi. Imaginile montate au recreat, în cele din urmă, un concert de 14 piese.

Proiectul a fost creat pentru a experimenta noua tehnologie cinematografică 3D, lansată în 2003, "U2 3D" fiind foarte apreciat pentru inovaţiile pe care le-a adus. După proiecţia de la Cannes din 2007, filmul a avut premiera în 2008, la Sundance Film Festival, ulterior fiind distribuit în 600 de cinematografe din întreaga lume. Încasările înregistrate după primele 12 luni au fost de circa 20 de milioane de dolari, depăşind astfel bugetul producţiei. Cei de la U2 au declarat că filmul nu a fost creat pentru a aduce profit, ci mai degrabă pentru a face cunoscută tehnologia 3D publicului larg.

Sursa

Niciun comentariu: