miercuri, 14 octombrie 2009

PĂRUL LUI MICHAEL, SCOS LA LICITAŢIE

Şuviţe din părul lui Michael Jackson arse în timpul filmărilor pentru spotul publicitar Pepsi, din 1984, când podoaba capilară a starului a luat foc din cauza unor dispozitive pirotehnice defecte, vor fi scoase la vânzare de o casă de licitaţii din Londra, pe 17 octombrie, informează thesun.co.uk.

Cele 12 şuviţe de păr au fost păstrate de Ralph Cohen, producătorul executiv al acelei reclame Pepsi, filmată în 1984, aceeaşi persoană care a stins flăcările din părul cântăreţului, cu propria lui haină.

Presa internaţională a afirmat adeseori că starul american nu şi-a revenit niciodată complet de pe urma acelor arsuri de gradul doi, iar autopsia sa a arătat faptul că acesta era aproape chel în câteva zone ale scalpului.

Şuviţele vor fi scoase la licitaţie împreună cu un bilet în care Ralph Cohen relatează acest incident petrecut pe platourile de filmare.

Reclama pentru compania Pepsi a fost filmată în studiourile Shrine Auditorium din Los Angeles, pe 27 ianuarie 1984.

În timpul celei de-a şasea duble, unul dintre dispozitivele pirotehnice a explodat mai devreme decât ar fi trebuit, moment în care părul lui Michael Jackson a luat foc. Celebrul cântăreţ pop nu a realizat în primele momente ce se petrecea şi a continuat să danseze, după care a coborât scările pentru a dansa cu fraţii săi din trupa Jackson 5.

Am mai publicat filmul evenimentelor de atunci, il republic si acum. El poate fi urmarit aici (dupa cele 15 secunde de advertising)



Pentru calmarea durerilor provocate de arsurile de gradul doi şi trei pe care Michael Jackson le-a suferit, în timpul acestui accident, la nivelul scalpului şi al corpului şi, ulterior, pentru a suporta mai uşor multiplele intervenţii chirurgicale prin care s-a încercat remedierea porţiunilor afectate din zona capului (scalp şi faţă), starului pop i s-au prescris o serie de medicamente calmante.

Potrivit US Magazine, din acel moment Michael Jackson a dezvoltat o dependenţă de medicamente cu efect calmant şi, totodată, o obsesie pentru chirurgia plastică.

După moartea celebrului cântăreţ, pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac, poliţia americană a decis foarte repede să îşi concentreze eforturile asupra rolului pe care abuzul de medicamente ar fi putut să îl joace în decesul acestuia.

Specialiştii se aşteaptă ca şuviţele de păr ale celebrului cântăreţ să atingă un preţ de achiziţie de peste 1.000 de lire sterline (1.576 de dolari). Licitaţia va fi organizată de International Autograph Auctions, la Edwardian Radisson Hotel din Londra, pe 17 octombrie.

sursa: Mediafax

Niciun comentariu: