marți, 13 octombrie 2009

ŞI POLIŢIA "E OAMENI"

Românii - spre deosebire de alţi cetăţeni ai unor state civilizate - sunt, cred, cei mai lipsiţi de respect faţă de organele de ordine.
Poliţiştii sunt luaţi la mişto, sunt personaje de bancuri dar, mai rău, sunt înjuraţi şi chiar scupiaţi de unii care se bazează pe... numărul de telefon fermecat pe care il au in agendă sau pe ...contul ferecat bine într-o bancă.

E ok, şi poliţiştii au partea lor de vină pentru ce li se întâmplă uneori. Mai ales cei de la Rutieră. Nu supraveghează traficul, ci îl "vânează", au luat de-a lungul anilor kilograme de şpagă, au un fizic... de te cacă râsul de nurţile lor răsfrânte peste curea.

E adevărat că în Germania am văzut poliţişti cu un trup de înotător şi o privire de îngheţa şi lichidul seminal în tine; că în Croaţia poliţistul de la Rutieră mergea în civil, în cămaşă "ultimul răcnet" şi pantaloni treisferturi în ultimul tip de Mercedes şi avea aceeaşi privire de gheaţă.

Dar e adevărat că se mai schimbă şi la noi generaţiile de poliţai. Dacă despre cei de la Criminalistică şi despre ofiţeri în general...numai de bine, şi la Rutieră au mai început să apară tineri mai...destupaţi la minte şi mai puţin coruptibili.

Duminică mi-a murit maşina pe Tineretului, exact la trecerea de pietoni din dreptul Polivalentei. Mă termină problemele astea electrice care mai apar...din senin şi fără logică. Semnul de începător de pe lunetă şi scuzele schiţate pentru coada kilometrică din spatele meu au mai estompat înjurăturile colegilor de trafic.
Era aglomeraţie mare în zonă, mi se pare că era nu-ştiu-ce spectacol cu manele la Polivalenta. Trei poliţişti încercau să dirijeze traficul. Unul a venit la mine şi a început să împingă maşina spre marginea carosabilului.Asta deşi nu aveam nici rimel la ochi nici ţâţe opulente.

Apoi, după vreo 2 minute în care eu încercam de zor să resuscitez bateria, alternatorul sau ce naiba o fi bolnav la maşină, mi-am făcut curaj şi, timid, l-am rugat: "Nu mă mai împingeţi puţin? Că porneşte..."

În loc să îmi bată obrazul, pentru că maşina oricum nu mai încurca traficul, fiind trasă deoparte, poliţitul a lăsat intersecţia 30 de secunde, a mai chemat un coleg şi mi-au dat un "brânci", vajnicul autoturism pornind imediat.
Le-am mulţumit din mers cu luminile de avarie şi...m-am tot gândit...Poliţia Română şi-a înregimentat şi Oameni, nu numai scribi de procese verbale.

Vă mulţumesc pe această cale Domnilor!

Niciun comentariu: