vineri, 8 februarie 2008

POZA DE LA MESSENGER

Nu mai incape indoiala ca tehnologia evolueaza de zece ori mai repede decat ii trebuie unui manelist sa gaseasca rima la "Guţă".
Mi-aduc aminte...
- cum ma chinuiam sa dau la telefon de colegul meu de banca (sa traiesti, Ioane, stiu ca ma citesti:) ) ca sa ii cer tema la mate, cand in ziua de azi ar fi putut sa mi-o trimita printr-un SMS :"culegerea Gheba, pag 69, exercitiile 1-10")
- cum ma indragostisem la mare - liceean fiind - de o fata din Bucuresti si cum stateam o saptamana intreaga sa-mi vina o scrisoare de la ea, cand azi puteam sa facem video-chat
- cum ma chinuiam sa agat cate o fetiscana, cand eram adolescent, cerându-i sa iesim la un film sau - cu mari emoţii - numarul de telefon, cand azi e mai...trendy să-i ceri id-ul de mesenger...

Apropo de messenger. Yahoo! messenger.
Fara dubiu, la ora actuala e cea mai populara metoda de conversatie online. Si cu cea mai "prietenoasa" interfaţă. Nu degeaba Bill Gates, satul sa vada ca MSN Messenger e rar utilizat, s-a gandit sa cumpere Yahoo!-ul cu totul:)
Mess-ul e o metoda de comunicare pe care o agreez, pentru ca mi se pare mult mai rapida si mai eficienta uneori chiar si decat telefonul.
Ce m-a...frapat insa intotdeauna, dincolo de statusurile care-de-care mai interesante, spam-urile de tot felul sau gama variata de Audible-uri a fost poza pe care o foloseste lumea la avatar.
Am văzut de la început in poza asta mica si pătrăţoasă un mod de a-ţi dezveli şi vizual identitatea conturata in scris. Am gândit mai mereu ca acolo trebuie sa zăbovească o poză tip-buletin, în care partenerul de dialog sa vadă cum (mai) arăţi etc. Sau o poză haioasă, care să smulga un zâmbet eventual interlocutorului.
Însă am văzut muuuuulte tărăşenii la avatarele oamenilor, si nu mai filosofez, ci le enumăr, cu liniuţă, de la capat.
Deci.
Ce ma enervează la avatare:

- poza în care îţi pui la vedere un trup sexos (care de multe ori nici nu e al tău, ci luat de pe vreun site), de parcă asta te-ar reprezenta cel mai bine si ar conta într-o discutie;
- poza în care subiectul e extrem de...mic, o poză in care doar distingi o ...chichineaţă care bănuieşti că ar fi...interlocutorul tău, dar in spatele chichineţei se vede un perete pe care e scris mare PRADA; sau ZARA; sau H&M

- poza în care te afişezi cu iubitul (sau iubita), de parcă asta mă interesează pe mine sau pe alţii. E contul TĂU, nu e al soţiei sau al iubitului. Daca vreau să am imaginea ei/lui, ii cer id-ul si vbesc cu ea/el (Pariu ca tu nu apari la avatarul ei/lui?:)

- poze de cacat pe care apare o floare blegita sau o replica stupida si dedesubt troneaza mare: "avatare.ro"

- poze in care, in locul tau, vad copilul tau. Daca sunt curios sa stiu cum arata iti cer eu o poza cu el, sau trec in vizita, eventual, pe la voi pe acasa


Puneti, dragii mei, poze cu voi acolo, ca la asta s-a gandit si iahu-ul asta cand a adaugat si optiunea asta la messenger. Sau, daca pui poze cu altcineva, pune ceva care sa ma distreze, nu sa ma enerveze. Fiti smekeri, mergeti pe psihologie inversa: decat sa pui o poza de genul:


si tu sa fii asa:

mai bine pune o poza nasoala si lasa-i pe ceilalti sa se minuneze cand vor vedea in tine si burtica ta un inger, fata de ce vazusera in poze.


Pe astia i-am folosit eu, si ii voi folosi in continuare, pentru ca m-am saturat de..."inteligenta" altora; ma multumesc cu nebunia mea.
Gata, am aberat destul. Ma duc sa fumez. Am o partenera draga de fumat. V-o arat si voua:


Pi curand!

3 comentarii:

cristina corlan spunea...

pe d-l traian racu il deranjeaza faptul ca altii isi pun poza de la avatar cu un trup sexos care nu e al lor sau cu iubitul sau cu copilul sau o poza de pe avatare.ro. ce nu inteleg este de ce d-l racu pune la avatar poze de pe topfun.ro si nu o poza cu chipul lui angelic.

Traian spunea...

:))
ce...topfun.ro???
eu nu prea am poza la avatar, adica am o poza de genul celor standard din library-ul yahoo-ului, numai ca e cu o sageata de darts parca. si e demult, pt ca eu, la serviciu, unde stau cel mai mult pe mess, nu am instalat messengerul ("multumiri" celor de la Dep IT! - huooo!) ci folosesc varianta webmessenger.yahoo.com Iar in felul asta voi nu puteti vedea nicio poza cu mine, pt ca nu permite programul; sau eventual se mai incarca cea de care vorbeam mai devreme, care e ramasa de luni bune, de pe un calculator, nici nu mai stiu care.
Iar tu, Cristina, din cate imi aduc aminte, nu esti genul care sa se fi simtit vizata de...articolul asta:)) la altii ma asteptam sa-mi sara in cap. Sau ai vrut sa ma..."intepi" putin?;)

Mana888 spunea...

Poza cu partenera de fumat...SUPER TARE! Ti-a luat ceva timp s-o gasesti?
Referitor la poza de la avatar, mi se pare normal sa-ti pui poza ta,caci pe tine vor cei cu care vb. sa te vada.
As mai scrie ceva dar m-a lasat inspiratia....