joi, 7 februarie 2008

VECINA

Vecina este o specie aparte de femeie. Bine, nu ma refer aici la harca de la etajul inferior care bate in teava cand scartaie patul sau dai muzica prea tare (desi si aici gasisem un leac acum vreun an, pe blogul lui Bluemind:) )
Ma refer la vecina care se intampla sa-ti suceasca mintile desi e mai mult decat clar ca nu vei avea niciodata mai mult de-a face cu ea decat - maxim! - sa-i fluturi un "Sarut mana" sau "Buna ziua". Vecina de palier, vecina de vis-a-vis, vecina de cartier, vecina de sezlong la plaja, in general vecina... lu' vecinu'.


Cand eram copil, tata imi luase un binoclu chinezesc si in multe seri imi arata cum se vede Luna mai aproape, sau luminile de pe Cetatuia Iasilor. Mereu il... "regla" insa destul de mult, pana sa mi-l scape in mana, de chiar ma enervam uneori stiind ca eu privisem prin el la pranz si era reglat foarte bine...
Ulterior, puber fiind, am realizat si eu ca poate fi folosit si in acel scop... umanitar in care il folosea si Traian Racu senior. Stateam la etajul 9. Iar la etajul 6 al blocului de vis-a-vis, statea o boema profesoara de limba...moderna, de la un liceu de prestigiu al urbei. Si nu statea singura, ci cu a ei fiica, care cocheta cu varsta studentiei. Probabil traditie mostenita din moase-stramoase (am inteles ca avea radacini...Mailate), femeile astea doua urau perdelele si halatele de baie, dar iubeau cada in draci; adica nu ca si-ar fi bagat ceva prin gaura unde de obicei bagi dopul, dar faceau baie/dus zilnic, si...fie vremea cat de rea, tot in curul gol iesea (aici mai trebuia un "u", dar lasati-ma sa rimez ca un manelist).
Si se aprindeau luminile in toata casa, in dormitor, pe hol, se usca parul, se hidrata tenul, totul in costumul Evei si cu perdelele date complet la o parte. Aici intervenea binoclul. Si adevarul e ca...marfa chinezeasca se cunostea pe vremuri! CALITATE frate! L-am inteles pe tata, cum si maica-mea zambea in momentele cand stia ca "regla" binoclul...


N-am inteles niciodata insa daca femeile alea cochetau cu exhibitionismul sau eu flirtam cu voyeurismul...
Oricum, cati dintre voi, curvi mici, nu ati fost tentati sa trageti cu ochiul in adolescenta (ca daca zic acum, o sa negati) la ce face...VECINA?
Nu am intalnit inca vreo vecina pentru care sa fac o pasiune nestavilita, dar am vazut si femei strasnice. Am vazut chiloti intinsi la uscat pe balconul vecin in ciuda...lui, am auzit gemete infioratoare, insotite de un scartait de pat de vreo 45 de minute (si am devenit brusc curios sa vad, a doua zi, cine locuieste in apartamentul de deasupra), am vazut femei in curul gol mergand prin casa in blocul de vis-a-vis...
E misto ca esti constient ca nu poti avea nicio legatura cu persoana respectiva, dar iti mai animi pulsul uneori. Probabil daca ar fi sa ai vreo legatura cu ea, s-ar sparge... "vraja". Si in general trebuie sa te ghidezi dupa un principiu folosit de talhari, hoti si spargatori de apartamente: "niciodata sa nu-ti futi vecinul". Sa eviti...neighbourhood-ul.
Insa, daca ar fi sa fie nevoia sa-i zici ceva...cred ca o metoda utila tare ar fi cea folosita de Richard:) o metoda inspirata de la Bluemind, care chiar e indragostit de o vecina maritata cu unul cu ceafa lata:)

Recunosc ca nu stiu cum e cu...pasiunea pentru vecini (pentru barbati adica). Ca nu sunt femeie...

8 comentarii:

Mana888 spunea...

Sa stii ca ai dreptate,acelasi lucru il faceam si eu ...tot cu un binoclu chinezesc!
Doar ca pe mine ma interesau mai degraba vecinii(cand aparea vre-o vecina goala il chemam pe frati-miu).Dar stii care-i culmea? Ca azi asa, maine asa....pana cand...intr-o zi...n-am mai putut rabda si....vecinul mi-a devenit prieten dupa care si iubit!

Anonim spunea...

Trebuie neeaparat sa imi cumpar un binoclu :)

Anonim spunea...

pe mine daca ma interesa vecinul mai de aproape, ma duceam sa-l vad cu ochii mei...cu binoclu mi se par un pic artificial...amor virtual...dar stiu si eu? se poate! numai ca doar uitandu-te si tot uitandu-te ramai cu asta...hm...nu-i prea interesant...nu-ti pare rau?
a.v(anonim venetian)

Anonim spunea...

nu mi-as fi inchipuit niciodata ca o sa am atata rabdare sa cietsc atatea tampenii la unloc..si pe deasupra sa imi mai si placa..e foarte tare...si cafeaua si vecina..

Anonim spunea...

si eu aveam un binoclu de teatru, destul de bun cat sa mergem vara si sa ne urcam in copacii de vis-a-vis de "purcica" (langa Spitalul de Recuperare Iasi), sa vedem femeile goale care se dadeau cu namol; fara sa ne pese deloc de trecatorii de sub noi care mustaceau mai degraba amuzati; nici macar cucoanele cu palarii largi si sacose pline cu cearceaf si creme care urmau sa intre in "scena" nu ziceau nimic; poate din cauza ca la varsta aia nici macar nu stiam exact ce cautam

Anonim spunea...

Ce super de voi ce locuiti la bloc..eu daca stau la casa cam greu.
Da am avut si eu 2 studente in gazda la o casa de alaturi insa eram prea mic...ehhh lasa ca poate mai publicati careva..ca devine interesant.

Traian spunea...

pt al doilea...anonim, care banuiesc ca nu tot cel..venetian:) m-as bucura sa stiu de la cine vin aceste...aprecieri:)

Ionut - Purcica era deja moft, pe tine te ajuta si ...cartierul in care stateai, iar faptul ca aveai binoclu de teatru facea inca de pe atunci din tine un boem; in vizionarea ca pe un spectacol a pubisurilor flocoase si, de cele mai multe ori, ale unor sfarcuri care priveau insistent spre pedichiura alb-sidef conturata de carminul atat de... la moda atunci. Da, nici eu nu stiu ce urmaream pe atunci, poate acel triunghi prea putin epilat pe atunci, si ne amageam cu acele fire, care puteau fi la fel de bine si ciocul lui Piedone de la primarie. Dovada e ca nici acum, nu stiu cum arata la fata fiica profesoarei:))

Huck - Ionut a dovedit ca nu trebuie sa stai la bloc, ca sa-ti placa sa te urci prin copaci:) Insa probabil aveai de batut mult drum pana la Purcica.Dar lasa timiditatea si zi-ne ce ai...facut matale cu studentele alea:) sau, ma rog, cu...imaginea lor:)

Anonim spunea...

In copac nu avea sens sa ma sui ca stateau la parter si intradevar e cam mult drum din Copou pina la Purcica.
Cit de spre ce am facut cu ele hmm, ce poti face,tu avind vreo 12 ani si ele vreo 20 cel putin...
Cert e ca imaginea aceea a gesturilor de intimitate, acea itimitate feminina, calda, a constiuit multa vreme un etalon vis-a-vis de viata in doi ce mult mai tirziu am inteles-o, in raport cu ceea ce vedeam zilnic.
Oricum a fost o vara fierbinte si la propriu si la figurat;in anul urmator nu au mai locuit acolo.
Da asta imi aduce aminte de o alta vara de prin liceu pe care am petrecut-o la o colega de clasa ce statea la blocul Tarom la un etaj superior si care descoperise un cuplu pe o latura a blocului intr-un apartament cu vizibilitate maxima.
Si colega ne tot invita la ea sa ne arate spectacolele de noapte, mai ales ca era superindragostita de un alt coleg.
Ajunsesem pe la sfirsitul verii sa facem pariuri despre cum se desfasura seara respectiva.
Deh...asta dupa ce colega se retragea suspect de rapid in camera ei...