miercuri, 2 iulie 2008

MOBILE-PROSTIA

Pentru noi aceia pentru care internetul face parte din cotidian, spamurile sunt la ordinea zilei.
Mesaje venite fie pe mail, fie pe mess, in care ni se spune ca Marcel are cancer la creier si trebuie sa-i donam o pula, ca Yahoo! se inchide, ca Veta a avut accident, ca Dumnezeu iti va pune mana pe cap daca trimiti nu-stiu-ce-mesaj la inca vreo 30 de oameni nevinovati, in caz contrar urmand sa te intalnesti cu Scaraotzchi, sau slide-uri siropoase facute in Power Point in care ti se cere sa dovedesti prietenia pura.
Mi-e greata, nu atat de mesaje, cat mai ales de faptul ca exista printre amicii mei persoana care inca pun botul la astfel de cacareze, desi sunt oameni in toata firea.
Mai nou, un alt fel de mesaj mi-a parvenit.
Probabil l-ati primit si voi.
Suna cam asa:

Ce poate sa-ti faca telefonul mobil, despre care tu nici nu stiai?

1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume.Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. Incearca!


2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile.
Functioneaza si cu usa portbagajului. Incearca!


3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.


4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou.
Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.
Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.
Trimite deci acest mesaj la cat mai multi prieteni. Si nu uita sa-ti notezi seria telefonului

Sa lamurim si aceste..."classified things", pe puncte:

1. adevarat dar, tinand cont de celebrul "short emergency no." al americanilor, merge sa formezi si 911;)
2. abureala. dar puteti sa incercati, in speranta ca undele telecomenzii se transmit prin telefon:) Nu va impiedica nimeni sa concepeti si voi un mesaj in care sa spuneti ca daca tineti un telefon langa cuptorul cu microunde si altul - la serviciu, la birou, langa niste graunte de porumb, o sa faceti popcorn la birou;)
3. abureala si mai mare. In primul rand acesta este un cod doar pentru Nokia! Acest cod activeaza o crestere a calitatii sunetului in convorbire, dar SCADE durata de standby a telefonului! Deci CONSUMA bateria si in niciun caz nu scoate la iveala nu stiu ce...rezerva (Ca sa dezactivati aceasta optiune, in cazul in care v-a mancat in cur s-o activati, tastati #3370# - scaderea calitatii convorbirii+durata mai mare cu max 10% a battery-life-ului)
4. in mare parte e adevarat. * # 06 # (urmat in unele cazuri de tasta "Call") este intr-adevar combinatia care iti dezvaluie IMEI-ul telefonului. Aceasta practica a blocarii telefonului in caz de furt prin blocarea IMEI-ului se practica in alte tari, mai ales peste Ocean. La noi, nu cred ca se sinchiseste cineva. Mai ales daca dai si peste vreo operatoare blonda.

Asadar...dati-va-n sange cu... "redescoperirea rotii"!:))
Informati-va inainte de a da Forward la un mail, numai de teama ca nu veti avea noroc in dragoste in sens contrar, sau din dorinta de a arata cat de..altruisti sunteti!
Pi curand!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Aahahahhaha cica mai are o rezerva.....marsh FMM de inapt (adica compozitoru de mesaj idiot). Sa le tot dau in gura cu mobilu lor in timp ce raspunde aia de la 112!