miercuri, 24 septembrie 2008

CONCERTELE SI IASII

Mi-e drag Iasiul pentru ca e orasul in care m-am nascut.
Pentru ca multe persoane dragi mie sunt inca acolo.
Anul asta, am tot auzit ca, odata cu aniversarea a 600 de ani de la atestarea documentara a orasului, Primaria pregateste ceva special. S-a spus despre concerte grandioase si chiar ma bucuram ca intra si orasul meu pe lista locurilor unde vor concerta mari nume ale muzicii.
Acum aflu de la Maria dezamagirea ei (si probabil nu numai a ei) cand totul e pe cale sa se naruie...

Ceea ce trebuie (sa fi) stiut este ca, in cazul in care un artist/trupa nu are programat un turneu mondial in anul respectiv (pt promovarea unui nou album etc) este FOARTE GREU daca nu imposibil (si de...scump:) ) sa-i aduci undeva.
Stiu din surse sigure ca la inceputul anului, Primaria Iasiului a avut in intentie sa aduca U2 la Iasi. Ceea ce ar fi fost cu siguranta un BOOM enorm si ar fi adus la Iasi oameni din toata Europa de Est. Ceea ce s-a dovedit un balon de sapun pana la urma. U2 a fost mai tot anul in studio pentru noul album si in proportie de 80 % de abia la anul vor pleca probabil in turneu.
Apoi am auzit ca la Iasi s-a vrut a fi adus Depeche Mode. Iarasi se pare ca a fost greu, probabil din aceeasi cauza. U2 ar fi fost o premiera in Romania, insa si Depeche ar fi reunit multi-multi oameni, desi au fost recent in Romania.
Ceea ce e cert este ca pt asemenea trupe, de o asemenea anvergura, nu vad unde s-ar putea sustine un concert in Iasi. Stadionul "Emil Alexandrescu" e de departe insuficient pentru cati oameni ar veni la asemenea trupe. Ca sa nu mai zic de locurile de parcare...inexistente la stadion. O solutie probabil ar fi o scena pe un camp, pe un islaz de pe langa Iasi. Ma rog...
Imi pare rau pt orasul meu, dar se pare ca pana la urma acolo va veni sa concerteze vreun artist iesit de ceva vreme din lumina reflectoarelor. E mai realist oricum. De adus o trupa care mai traieste doar din nume...e mai realizabil, fata de o premiera. Asadar probabil Toto Cutugno, Scorpions, am auzit ca poate AlBano si Romina Power si altii de genul lor...
Mi-as fi dorit ( si inca imi doresc) sa vina altcineva mai mare, dar astfel de evenimente nu se pot face peste noapte...:(
O fi fost si o jmekerie electorala la mijloc, cine stie, nu ma bag:) Oricum, ca ..promisiune ca aduci la Iasi U2 suna mai bine decat ca aduci toti expiratii...;)
Apropo de concertele recente din Bucuresti. Leonard Cohen a venit aici pentru ca isi promoveaza un nou album. Marius Tuca (seful Jurnalului National, partener la organizare) si-ar fi dorit (iar o zic din surse sigure) sa vina ori Bob Dylan ori Cohen. Dylan cica "nici nu a ridicat vreo spranceana", nu s-a deranjat nici sa auda, au avut noroc cu Cohen.
De asemenea, pentru a trece Romania pe harta concertelor unei trupe sau artist celebri se mai da uneori si...spaga! Da, ati auzit bine. Ma rog, legal. De fapt se...liciteaza.

Tocmai pentru ca a licitat prea putin, Romania a pierdut concertul cu Madonna, care iarasi ar fi fost ceva exceptional pentru Bucuresti si chiar pentru Romania, si artistic si dvpdv...turistic si de imagine.
Asa se face ca ultimul loc unde Madonna va concerta in turneul european de promovare a albumului "Sticky & Sweet" este....Jaz Beach din orasul Budva, din...Muntenegru!
Asta e:)
Astept cu emotie vestea ca la anul Bono si U2 vor veni la noi.
Deocamdata e doar speranta...

Un comentariu:

Anonim spunea...

multumesc pentru "Maria" :P sunt suparata pentru simplul fapt ca-mi iubesc orasul si as fi vrut (ca oricare alt locuitor al lui) sa fie si el macar o data pe harta "concertelor extraordinare" dar ...na! data viitoare:) E bine ca putem acum, oricand, pleca intr-un alt oras sau tara sa ne vedem artistul preferat si apropo de Madonna, stiu din surse sigure :P ca a facut senzatie la Paris iar in deschiderea ei a cantat Bob Sinclair (ciudata alegere).