luni, 9 februarie 2009

THE ESCAPIST (2008)

Urmatoarea mea recomandare cinematografica este tot o productie al carei subiect se deruleaza in puscarie. Se deruleaza chiar cu o viteza peste limita legala, pe 2 benzi (planuri), semanand cu o intrecere ad-hoc intre doua masini pe autostrada; o intrecere de genul curselor cu handicap, in care un "vehicul" pleaca mai repede, celalalt - mai tarziu iar, in final, ambele trec glorios, impreuna, linia de sosire.
Fanii celebrului serial "Prison Break" vor retrai, in vreo 100 minute, senzatiile tari generate de incercarile de evadare din Fox River sau Sona.
Numai ca "The Escapist" e construit mult mai atent, mult mai migalos, cu mai multe accente circumflexe pe reactiile umane (bune sau rele) ale unor condamnati la traiul in iad.

Poveste e contruita in jurul lui Frank Perry (Brian Cox - Troy, The Ring, The Bourne Identity, The Bourne Supremacy), un condamnat pe viata, acomodat destul de bine cu traiul in inchisoare. Totul se da peste cap in sufletul si mintea lui Frank, atunci cand primeste o scrisoare care il informeaza ca fiica lui este foarte grav bolnava in urma unei supradoze. Frank trebuie sa-si vada fata inainte de a fi prea tarziu, asa ca pune la cale un plan de evadare.

Un film migalos, un film numai bun de vizionat in sepia, o productie care iti va ramane in minte destul de multa vreme dupa genericul de final. Vi-l recomand cu aceeasi placere!

Rank IMDb: 7,2

Un comentariu:

Chucky spunea...

Daaaa...ffffff frumos filmu. Nu ma asteptam la finalul asta. F bine facut!