vineri, 20 februarie 2009

FILME DE VAZUT

Am vazut foarte multe filme in ultima perioada. Filme destul de noi si, in mare parte, bune. Mi-ar fi greu sa scriu despre fiecare in parte, pentru ca m-as erija in vreun critic de film.
Cele care m-au impresionat cel mai mult au fost prezentate in posturi separate.
Despre altele nu am avut timp sa mai scriu, pentru ca sunt destul de prins cu jobul si plecatul prin tara, asa ca m-am gandit sa le grupez aici, sa va ofer cateva tiluri/recomandari, in cazul in care doriti sa vedeti cateva filme bune, unele chiar foarte bune.

THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON
IMDb Rating: 8,3

Nominalizat la 5 Globuri de Aur si 13 Oscaruri, ultimul film al lui Brad Pitt este un must-seen. O fantezie extrem de bine realizata, avandu-l in prim-plan pe Benjamin Button, un om care se naste batran si intinereste pe parcursul vietii, fenomen insotit si de bizare consecinte asupra celor din jur. Rol exceptional facut si de Cate Blanchett

AUGUST RUSH
IMDb Rating: 7,5


Film de un romantism impresionant, o poveste care nu are cum sa te lase indiferent. O film despre muzica si minunatul ei univers, despre cum muzica uneste suflete si darama "ziduri"... Fara a fi un musical, filmul este o alegere perfecta pentru a fi vizionat in familie.

THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS
IMDb Rating: 7,9

De asemenea, un MUST-SEEN. Film senzational. Cand credeam ca nu se mai pot spune multe despre Al Doilea Razboi Mondial, regizorul Mark Herman pune in scena viata din acei ani vazuta prin ochii unui copil de 8 ani; fiul unui comandant nazist al unui lagar de concentrare incepe o prietenie interzisa, dar sincera, cu un copil evreu.
O poveste cutremuratoare, cu un final care te marcheaza minute bune dupa genericul de final.

THICK AS THIEVES (aka THE CODE)
IMDb Rating: 6,3


Un film de actiune, cu note de comedie, foarte nou, dar putin mediatizat. Excelente interpretari ale lui Morgan Freeman si Antonio Banderas (printre cele mai bune roluri din cariera - parerea mea;) ).
Un celebru hot de obiecte de arta recruteaza un tanar talentat in ale...ciordelii, pentru a-l ajuta sa dea o spargere de proportii unor bogatasi rusi.
Un film captivant, ce aduce putin cu filmul, de acum zece ani, Entrapment (cu Sean Connery si Catherine Zeta-Jones)

ROCKNROLLA

IMDb Rating: 7,4

Ultimul film al lui Guy Ritchie. Proaspat divortat de Madonna, Ritchie regizeaza un film in care situatiile inedite te poarta cu o viteza ametitoare de la ras la plans. Stilul inconfundabil al regizorului caracterizeaza un film de actiune despre mafia imobiliara din Londra. Furtul unei opere de arta pune in competitie doi infractori marunti cu doi capi ai lumii interlope (unul englez si altul - rus). O poveste in care se amesteca si un fost star rock, considerat decedat, dar de fapt cat se poate de viu si cu mintea plina de droguri. Nu ratati!

Puteti incerca si:

Slumdog Millionaire - plin de Globuri si - probabil - si de Oscaruri. Povestea - extrem de bine suprinsa in detalii - a unui tanar (si sarac) concurent la varianta indiana a concursului "Vrei sa fii miliardar?". Ajuns aproape de premiul cel mare, tanarul este arestat de politie, fiind banuit ca a trisat. Reclamantul: prezentatorul concursului (care seamana la moaca izbitor cu ..Sorin Ovidiu Vantu:). Film bun, fara indoiala; filmat, montat si interpretat cu multa atentie si talent. Rating IMDb usor exagerat (8,7)

Gran Torino - ultimul film al lui Clint Eastwood. Multe aspecte sociale reflectate. Finalul salveaza intregul film. Rating IMDb usor exagerat (8,4)

The Revolutionary Road - Kate Winslett isi merita Globul de Aur pentru rol. Leo di Caprio nu este printre actorii mei favoriti, iar filmul nu e chiar ceva extrem de impresionant. Povestea unei familii tinere, cu toate viciile, frustrarile, complexele si crizele casniciei. Rating IMDb: 7,8

Vicky Cristina Barcelona - Unul dintre filmele..."dragute" regizate de Woody Allen. O revedem pe Scarlett Johansson, dar cadem de-a dreptul pe spate dupa ce vedem interpretarea magnifica a lui Penelope Cruz. Ambele - dar si Rebecca Hall - sunt "leshinate" dupa un pictor spaniol, interpretat de Javier Bardem (iubitul din viata reala al lui Penelope). Rating IMDb: 7,5

Wanted - film de genul "Matrix", destul de captivant, mai ales ca din distributie fac parte Morgan Freeman si Angelina Jolie.
Rating IMDb: 7

Frozen River - are momente cand seamana cu un film-noir. Desi nu e asa, productia oricum se poate caracteriza ca fiind..."gri". Actiunea surprinde momente din viata de la putin-stiuta granita dintre statul New York, Quebec si rezervatia de indieni Mohawk. Film deloc rau, dar nu un superlativ.

Un comentariu:

smith john spunea...

Trailer+film+subtitrare
http://filme-gratis-2009.blogspot.comIntra si vezi !