duminică, 18 iulie 2010

REPO MEN (2010)

Ideea filmului nu e una geniala, dar e una extrem de interesanta. Intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat, omenirea nu trebuie sa-si mai faca griji (?) privind sanatatea. The Union este o companie care a ajuns sa controleze aproape intreg mapamondul datorita produselor revolutionare pe care le ofera. Practic, Uniunea a reusit sa creeze replici robotizate pentru fiecare organ uman, astfel ca oamenii nu trebuie sa mai astepte luni sau ani in speranta unui transplant. Inima, ficat, plamani, ochi, rotula, orice poate fi achizitionat, in rate, de la The Union. Perspectiva e prea atractiva pentru suferinzi, care nu se mai uita si la pretul imens.


Problemele apar atunci cand pacientii nu-si mai permit sa achite ratele. Asemenea executorilor fiscali sau a recuperatorilor din industria bancara, The Union are o divizie de recuperatori (Repo) de organe. Acestia merg la fiecare client si ii scot organul neplatit la timp, fara prea multe griji pentru viata "clientului".

Remy (Jude Law) este unul dintre cei mai buni Repo Men, el facand o echipa grozava pe teren cu prietenul sau din copilarie Jake (Forest Whitaker). Cand Remy sufera un atac de cord la serviciu, The Union se ofera sa-l ajute. Pentru angajatul lor, o inima noua a fost imediat montata, insa fara vreun rabat de pret. Cand Remy intarzie cu plata, fostul vanator este vanat acum tocmai de Jake, pe care The Union l-a insarcinat cu acest caz special...

Nu m-am dat niciodata in vant dupa Jude Law, dar cu acest film m-a cucerit. Whitaker e la fel de magistral in interpretare precum il stim: un om care da nastere cu asemenea maiestrie unor personaje incat nu mai stii la un moment dat daca e vorba de un erou pozitiv sau unul negativ.

Asadar un thriller Sf de aproape doua ore, cu actori buni, actiune captivanta care nu prea te lasa sa te relaxezi, timp de aproape 2 ore, si un final pur si simplu excelent.

Aaa, si o coloana sonora semnata Beck, Method Man, Unkle, RZA, Dave Stewart... ;)



Din punctul meu de vedere - un must-seen, pe care va trebui sa-l cautati pe net insa, pentru ca nu am zarit semne ca productia ar aparea prea curand in cinematografele noastre.

Rating IMDb: 6,3

Niciun comentariu: