luni, 6 iulie 2009

B'EST FEST - concluzii

Voi vorbi acum mai mult despre ziua de sambata.
Intr-adevar, Santana a spart recordul de audienta. Puzderie si de oameni si de VIP-uri. In zona special amenajata si-au facut aparitia, printre altii: Andreea Esca, Robert Turcescu, Adrian Sarbu, Mircea Geoana, Peter Imre.
Asta dupa ce, aproape in fiecare zi, acolo, in VIP Area, a fost Emilia Popescu, plina de discretie si bun simt.
Si Gabi Cotabita a fost in mai multe zile, la fel de discret.

Extrem de mult mi-au placut "The Charlatans". Asa cum ma asteptam, am ascultat "cel mai britanic sound" din cadrul festivalului. Super-muzica, super-frumos concertul. Mi-am adus aminte de perioada din liceu cand de abia descopeream new-wave-ul, rock-ul alternativ, punk-ul...


Dupa baietii din Manchester, a urmat Santana. S-au strans peste 20.000 de oameni, insa atmosfera a fost... plictisitoare rau. Oamenii venisera ca la teatru si, poate, fiindca "da bine" sa fii vazut acolo.

In ce-l priveste pe mexican, am fost destul de dezamagit de sonorizare. Mi-as fi dorit sa aud foarte clar si tare chitara lui, insa, dimpotriva, am auzit foarte infundat o chitara care avea volumul destul de scazut. Nu stiu daca a fost ideea band-ului sau chiar a fost un shit al celor de la sonorizare.
Ma rog, sincer, muzica frumoasa, insa nu una care sa ma impresioneze. Iar atmosfera - repet - dezamagitoare.

Ultima zi, cea de ieri, "AfterSchock" a adus la Romexpo mult par si tricouri negre. Si mult zgomot.
Am stat o piesa la Manowar, mai mult din curiozitate, si apoi m-am retras. Cu cateva intrebari la care nu stiu raspunsul. De ce fanii poarta numai tricouri negre imprimate cu formatiile lor de heavy-metal? Oare tricourile albe nu sunt la fel de...ce? Sau cele rosii? Ma rog...
Respect fanii, nu gust insa genul. Asta e...
Oricum lume multa si ieri.
Asadar, dupa ce am asistat la toate cele 5 zile de festival, pot face si anumite clasamente:

Top 3 audienta (public)

1. Santana
2. Manowar
3. Moby

Top 3 preferinte personale:

1. Moby
2. The Charlatans
3. Orbital / Santana

A fost, una peste alta, o editie reusita.

Misto si ideea lui Stefan Popa Popa's. Cel mai rapid caricaturist din lume a strans langa el o serie de tineri talentati, i-a "branduit" cu "Popa's Academy" si acestia au facut caricaturi/portrete gratuit tuturor doritorilor.
La Zona VIP a prestat chiar..."Decanul"
Sincer, am ramas dezamagit. In 2 minute, Popa Popa's m-a..schitat, insa moaca aia de pe hartie nu seamana deloc cu mufa mea din oglinda... Ma rog, vorba altcuiva care era de asemenea dezamagit: "Daca e pe gratis, a facut omul asa repede, in lehamite..:) "

5 comentarii:

upseanu spunea...

nu sunt roacker
nu am par(de fapt am un inceput de chelie promitzator)
port tricouri inchise la culoare shi rar tricouri negre
da m i se pare cel putzin rautacios sa spui despre manowar ca e zgomot
ce ai zice daca ash spune shi eu despre dm ca zdranganesc aiurea n tramvai?

Traian spunea...

In post am scris ca IN ULTIMA ZI A FOST MULT ZGOMOT. Nu neaparata ca Manowar a fost doar zgomot. Desi chiar ei s-au intitulat cea mai zgomotoasa formatie din lume si au si un record inregistrat la Guiness Book in sensul asta.
Update: din cauza puterii suplimentare aduse de Manowar, generatorul de la Bucuresti a explodat de 2 ori. Concertul a fost reluat, dupa intreruperi.

In ce priveste Manowar...am mai zis: respect fanii, dar "muzica" asta pentru mine nu inseamna nimic. Prin MUZICA inteleg...muzica, melodie..if u know what I mean.

M-as bucura sa faci tu dragoste cu iubita sau sotia pe muzica de Manowar. Cand vei reusi, atunci felicitari!:)

Poti sa spui cat vrei ca DM "zdrangane"! E opinia ta si ti-o respect. Am depasit de mult varsta pubertara, cand daca depecherii si rockerii se evitau pe strada...

Dazed and Confused spunea...

interesant de vazut pareri de pe partea "cealalta" a baricadei, desi nu e adecvat termenul.

the charlatans au fost cea mai mare dezamagire pentru mine, desi muzica in sine imi place. n-am vazut insa nici o urma de interes din partea lor desi era evident ca prin fata scenei se agitau niste oameni care vroiau sa ii vada.

asta spre deosebire de white lies, de exemplu, de care nu mai auzisem nimic, dar am plecat fredonandu-i. iar asta in conditiile in care dupa ambele trupe urmau headliner-ii, ba la white lies mai si turna cu galeata.

la santana, mi s-a parut destul de ok publicul chiar daca multi venisera doar ca "da bine" si de data asta nu am mai avut norocul sa ii alunge ploaia :)

Morticia spunea...

De ce fanii poarta numai tricouri negre imprimate cu formatiile lor de heavy-metal? - Presupun ca din acelasi motiv pentru care daca unei duduite ii plac fluturasii o sa isi ia bluze cu fluturasi, idem pentru inimioare si alte balarii. Iti place formatia, mergi la ei la concert, sunt corturi cu merchandise-ul formatiei, iti iei un tricou. Si gata garderoba :P

Traian spunea...

@Arashi: Nu am nimic cu cei care au o parere...diferita de a mea:)
Poti fi de care parte a...baricadei vrei:)
White Lies au fost misto, am zis si eu.
Insa The Charlatans nu pot spune ca m-au dezamagit. Or fi fost multi prin fata scenei, insa nu au rezonat deloc cu ei, asta pt ca multi se inghesuiau sa ocupe locuri mai in fata pentru Santana, care urma sa concerteze.
Insa chiar au fost misto. Mie mi-au placut. Mai ales ca imi doream din adolescenta sa-i vad:)
Numai bine!
Te mai astept pe ...aici